CoinMarketCap: Användarhandbok för Crypto Coin Market Cap

CoinMarketCap

Vad är Crypto Market Cap? Hur fungerar börsvärde? Hur använder du CoinMarketCap?

”Crypto market cap” avser det totala börsvärdet för alla kryptovalutor i världen idag. Om du lägger till det totala börsvärdet för Bitcoin, Ethereum och hundratals andra kryptovalutor på marknaden, får du det totala kryptomarknaden.

Från och med oktober 2019 ligger den totala kryptomarknaden på cirka 220 miljarder dollar. Under kryptos topp tillbaka i slutet av 2017 och början av första kvartalet 2018 satt den totala kryptomarknaden nära $ 1 biljon innan den föll ner igen. Som du kan se i CoinMarketCap-diagrammet nedan var det totala börsvärdet hela tiden 828 miljarder dollar tillbaka den 7 januari 2018 och skulle falla hela vägen ner till 102 miljarder dollar i december 2018. Denna “CMC-översiktsguide” är avsedd att hjälpa alla handlare och investerare att förstå hela börsvärdet.

coinmarketcap-total-crypto-market-värde

CoinMarketCap.com visar hela tiden högt värde på 828 miljarder dollar tillbaka i december 2017

Men som många sannolikt redan vet är marknadsvärde inte exklusivt för kryptovärlden. Marknadsvärde är också en term i den traditionella finansvärlden. Företagen kan kallas “stora aktier” eller “små aktier” baserat på deras börsvärde, vilket är det totala värdet av företagets aktier. Låt oss granska hur CoinMarketCap fungerar och hur man använder de bästa funktionerna i CMC, branschens mest besökta webbplats i världen med en Alexa-webbplats rankad i topp 500 globalt.

Hur man beräknar börsvärde i Crypto

Att beräkna marknadsvärde i kryptovärlden är relativt enkelt. Processen fungerar på samma sätt som att beräkna marknadsvärde i andra utrymmen.

Låt oss säga att du beräknar börsvärdet för bitcoin. Varje BTC är värt $ 10 000, och det finns 18 miljoner BTC i omlopp. Du multiplicerar dessa två siffror tillsammans för att få bitcoins nuvarande marknadsvärde, vilket skulle vara ungefär 180 miljarder dollar.

Denna process är densamma för alla kryptovalutor som finns tillgängliga idag. Du multiplicerar det aktuella värdet för en enhet med det aktuella värdet för en enhet. Det är allt.

Vad är CoinMarketCap?

CoinMarketCap.com är en informationswebbplats som är avsedd att spåra marknadsrörelser över kryptorummet. Idag är webbplatsen den största och mest kända kryptoprisspåraren på internet och baserad från Delaware.

CoinMarketCap.com har ett antal smidiga funktioner som gör det värdefullt för kryptohandlare. Du kan till exempel se det totala marknadspriset för alla kryptovalutor. Du kan också visa enskilda fördelningar för varje mynt, den cirkulerande leveransen av varje mynt och den totala leveransen av varje mynt, bland annat information.

CoinMarketCap.com väljer också vilka mynt som ska listas och att bli listad på CoinMarketCap.com är en stor sak för nya kryptoprojekt. Från och med september 2019 spårar CoinMarketCap.com aktivt 2870+ kryptovalutor.

Hur fungerar CoinMarketCap.com?

CoinMarketCap.com uppdaterar sin statistik var 5: e minut. För att säkerställa att informationen är uppdaterad och korrekt samarbetar CoinMarketCap med en mängd olika börser.

Efter att ha anslutit direkt till dessa börser synkroniserar CoinMarketCap pris- och leveransinformation regelbundet och tar sedan genomsnittspriset över alla börser för att förhindra att enskilt utbyte påverkar det rapporterade priset på ett betydande sätt.

I slutändan ger CoinMarketCap.com aktuell information om alla större och mindre kryptovalutor. Med uppdateringar var 5: e minut skulle du vara hårt pressad för att hitta en mer exakt webbplats för kryptoprisrörelser.

Besökare kan se all denna information gratis när som helst. CoinMarketCap stöds av annonser, och du kan se ett meddelande som ber dig inaktivera din annonsblockerare när du besöker CoinMarketCap.com.

Vad kan jag lära mig av CoinMarketCap?

Du kan lära dig ett brett utbud av information från CoinMarketCap, inklusive:

Börsvärde: Visa börsvärdet för en av mer än 2800 kryptovalutor, vilket är priset per enhet multiplicerat med antalet enheter. Om det till exempel är 10 000 ABC-mynt i omlopp, och de har var och en ett pris på $ 2, kommer marknadsmässigheten för ABC-mynt att vara $ 20 000. Börsvärde tar inte hänsyn till den totala tillgången på valutan – bara de mynt som redan har präglats (oavsett om dessa mynt cirkulerar eller är låsta).

Pris: Priset är det aktuella genomsnittspriset för en viss enhet. CoinMarketCap.com ansluter till större börser runt om i världen och synkroniserar prisinformation var femte minut. Priset beräknas i genomsnitt, viktas i volym och visas sedan för besökare.

Volym: CoinMarketCap.com listar 24-timmars handelsvolym för alla 2800+ börsnoterade kryptovalutor, vilket är det totala värdet som handlas inom ett visst myntmarknader under det senaste dygnet. Om människor har handlat 10 miljarder dollar i bitcoin på en börs och 25 miljarder dollar på alla andra börser tillsammans under det senaste dygnet, till exempel, kommer handelsvolymen för bitcoin att vara 35 miljarder dollar.

Tillförsel: Leverans är det totala antalet mynt som för närvarande är i omlopp från en viss kryptovaluta. Det finns till exempel cirka 18 miljoner bitcoins i omlopp. CoinMarketCap.com anser att “Supply” skiljer sig från “Total Supply”: “Supply” är antalet mynt i omlopp, medan Total Supply är antalet bitcoins som någonsin kan skapas totalt.

BTC-dominans: Hur dominerande är bitcoin i förhållande till alla andra kryptovalutor? Sedan lanseringen har bitcoin dominerat kryptorummet som världens största kryptovaluta. Under de senaste fem åren har bitcoin-dominansen fluktuerat mellan 50% och 90%. Från och med september 2019 ligger BTC-dominansen på cirka 68%. Det betyder det totala kryptomarknadsvärdet på 280 miljarder dollar, cirka 68% består av BTC: s börsvärde (eller cirka 184 miljarder dollar).

Genom att spåra denna information på CoinMarketCap kan du få värdefull insikt i en viss kryptovaluta. Du kan se om många till exempel köper eller säljer ett visst mynt eller om värdet på ett mynt plötsligt har ökat eller sjunkit.

Förstå individuella myntsidor på CoinMarketCap

CoinMarketCap har enskilda sidor för var och en av de 2 800+ kryptovalutorna som listas på webbplatsen. Du kan klicka på valfri kryptovalutas sida för att få värdefull inblick i den kryptovalutan, inklusive dess senaste aktivitet, dess handelsvolym och till och med länkar till projektets officiella sociala medieprofiler.

Under Marknader sidan, till exempel, ser du en lista över kryptovalutautbyten. Du kan sortera listan baserat på den aktiva handelsvolymen över kryptovalutabörser. Du kan till exempel se vilka växlar som har mest volym under det senaste dygnet. Du kan också se procenten av handelsvolymen som hanteras av den börsen de senaste 24 timmarna, till exempel, liksom de par kryptovalutor som handlas på den börsen. Från den här sidan kan du också klicka på ett visst kryptovalutapar – som BTC / USD – för att se vilka börser som har mest handelsvolym i det paret.

CoinMarketCap.com har också en Verktyg flik som visar en webbplatswidget och API-ticker. Du kan lägga till dessa verktyg på din egen webbplats och synkronisera data direkt från CoinMarketCap.com för att visas på din egen webbplats. Om du till exempel vill att besökare på din webbplats ska se det aktuella priset och handelsvolymen för ETH, kan du få verktyg från CoinMarketCap.com.

De Historisk data fliken låter dig samtidigt kontrollera historisk data för just den kryptovalutan. Du kan se pris- och handelsvolymhistoriken för vilken kryptovaluta som helst. Vill du se det historiska hela tiden för BTC? Du hittar den från den här sidan. CoinMarketCap spårar priset på bitcoin ända tillbaka till 28 april 2013, då 1 BTC var lika med $ 135,30. Tyvärr har CoinMarketCap inte tillförlitliga bitcoin-prisdata efter det datumet.

Kontrollera Social flik för länkar till olika inlägg på sociala medier om den specifika kryptovalutan. På fliken Bitcoin Social visas till exempel inlägg från bitcoin.reddit.com (dvs. / r / bitcoin). Sammantaget är fliken Socialt relativt grundläggande, men låter dig se vad en viss del av online-communityn för närvarande tänker på.

Slutligen har CoinMarketCap nu en Betyg flik. Betyg beräknas inte av CoinMarketCap: de beräknas av tredjepartsorganisationer. Generellt kommer CoinMarketCap att visa Fundamental Crypto Asset Score (FCAS) från den här fliken, som rankar några av världens största kryptovalutor efter användaraktivitet, utvecklarbeteende och tillgångens mognad. På sidan visas också FCAS-poängen över tiden så att du kan se hur en kryptovaluta har stigit eller fallit. Idag har ETH den högsta FCAS-poängen (med 944), medan BTC ligger på 882.

Varje kryptosida har en Statistik sammanfattning som inkluderar aktuellt pris, avkastning, marknadsvärde, 24-timmars volym, cirkulerande utbud, totalt utbud, max utbud, all time high, all time low, 52 veckor hög / låg, 90 dagar hög / låg, 30 dagar hög / låg , 7 dagar högt / lågt, 24 timmar högt / lågt, gårdagens högt / lågt, gårdagens öppet / stängt, gårdagens förändring och gårdagens volym.

Det finns en Relaterade kryptovalutor avsnitt som visar en handfull kryptovalutor som kan likna den kryptovaluta du tittar på. När du till exempel tittar på ETH ser du Crypto.com Coin (CRO), Maker (MKR), NEM (XEM), Bitcoin Cash (BCH) och UNUS SED LEO (LEO) under avsnittet Relaterade kryptovalutor.

Varje kryptosida har också en Länkar avsnitt som länkar till alla kända officiella online-resurser för det projektet. Länksektionen innehåller länkar till den officiella projektwebbplatsen, meddelandetråden (ANN), anslagstavla, chatt, källkod, teknisk dokumentation, Github-sida och andra relevanta länkar, till exempel.

Slutligen har botten av varje kryptosida en “Om” -del som innehåller en kort skriftlig sammanfattning av den kryptovalutan. CoinMarketCap.com sammanfattar de grundläggande fakta om en kryptovaluta, till exempel inkluderar dess syfte, lanseringsdatum, unika funktioner och framtida utvecklingsmål.

Sammantaget gör CoinMarketCap.coms individuella kryptovalutauppdelningssidor ett utmärkt jobb med att sammanfatta viktig information om varje kryptovaluta på ett minimalistiskt, lättförståeligt sätt.

Förstå CoinMarketCap.com-diagram

Förutom börsidan och enskilda myntsidor är CoinMarketCap.com känt för sina diagram. Diagrammen visar värdefull information från hela kryptovärlden.

Du kan visa diagram från hela kryptomiljön. Eller så kan du visa diagram som är specifika för en kryptovaluta.

Det är enkelt att använda sjökorten. Om du någonsin har kontrollerat webbplatser för finansiell analys eller webbplatser för aktiekurscheckar har du inga problem med att använda diagrammen.

Du kan zooma in eller ut på en vald tidsperiod för en kryptovaluta, till exempel, eller ställa in en rad datum att utforska. Du kan också se den totala handelsvolymen från ett visst datum, det höga och låga priset från ett visst datum och annan information.

Anpassa diagrammet med önskat fönster. Du kan välja att visa information under 1 dag, 7 dagar, 1 månad, 3 månader, 1 år, YTD eller ‘Alla’, till exempel.

Hur man listas på CoinMarketCap

CoinMarketCap.com är en privatdriven webbplats. Webbplatsen bestämmer vilka mynt som ska listas på webbplatsen.

Som nämnts ovan är det en stor sak för ett nytt kryptoprojekt att noteras på CoinMarketCap. Det lägger till en viss legitimitet för ett projekt. Det gör det också enkelt för nya, intresserade användare att lära sig mer om ett projekt.

CoinMarketCap godkänner eller nekar varje mynt individuellt. Kriterierna kan variera något mellan varje mynt. De tre huvudkraven som ska listas på CoinMarketCap inkluderar dock:

 • Myntet måste vara en kryptovaluta, definierad som en blockchain-baserad token skyddad med kryptografi
 • Myntet måste handlas på en offentlig börs och börsen måste vara äldre än 30 dagar; det bör också erbjuda ett API för spårning
 • Myntet måste ha en offentlig URL som visar den totala cirkulerande tillgången på kryptovalutan

Dessa är de viktigaste kraven för att listas på CoinMarketCap. Det finns dock flera andra tekniska krav. I juli 2019 uppdaterade CoinMarketCap.com sin policy med andra specifika noteringskrav. Nu kräver CoinMarketCap att kryptoassets har en funktionell webbplats och blockerar explorer, till exempel tillsammans med kontaktinformationen för en officiell representant för det företaget, bland andra krav. Du kan se hela listan med krav här.

CoinMarketCap kräver inte att nya mynt ska avslöjas för att deras totala utbud ska listas. Vissa mynt har en fast total tillgång, men andra inte. Bitcoin har en fast total tillgång på 21 miljoner, medan Ethereum inte har någon fast total leveransgräns.

CoinMarketCap använder cirkulerande utbud – inte totalt utbud – för att beräkna en kryptovalutas marknadsvärde. Självklart är det inte rättvist att säga att ett mynt har en marknadsvärde på 1 miljard dollar om projektet bara har släppt 1 miljon dollar i mynt, med 999 miljoner dollar kvar att låsa upp.

Ibland tillämpar CoinMarketCap också ett fjärde krav: myntet måste ha en handelsvolym större än noll. Detta fjärde krav kan implementeras för att avlista äldre mynt. Ett äldre mynt kan till exempel uppfylla alla kraven ovan, men kommer att tas bort från CoinMarketCap eftersom ingen använder myntet längre.

När CoinMarketCap har fått en listningsförfrågan kommer webbplatsen antingen att godkänna denna begäran eller neka den. Om det godkänns kommer projektet att läggas till CoinMarketCap som en inaktiv listning, verifierad annonsering, spårad lista eller spårad annonsering.

Vad är skillnaden mellan cirkulerande tillgång och total tillgång??

CoinMarketCap.com och andra kryptospårningswebbplatser skiljer mellan cirkulerande tillgång och total tillgång. Vad är skillnaden mellan de två mätvärdena? Varför använder vi cirkulerande utbud för att beräkna totalt marknadsvärde men inte totalt utbud?

Här är en grundläggande uppdelning:

Cirkulationsförsörjning: Detta är antalet mynt som cirkulerar på marknaden i allmänhetens händer just nu.

Totalt utbud: Detta är antalet mynt som existerar just nu. Detta nummer inkluderar dock inga mynt som har verifierats. Den totala utbudet inkluderar mynt som är låsta, reserverade eller som inte är tillgängliga för försäljning på allmänna börser.

Maximalt utbud: Detta är det maximala antalet mynt som någonsin kan existera under en kryptovalutas livstid. Vissa mynt – som bitcoin – har ett fast maximalt utbud som inte kan överskridas. Andra mynt – som Ethereum – har ingen fast maximal tillgång, men nya mynt läggs till den totala utbudet varje år baserat på förinställda regler.

CoinMarketCap använder cirkulerande leverans för att beräkna en kryptovalutas marknadsvärde. Detta är en viktig skillnad eftersom det (teoretiskt) ger en mer exakt titt på ett visst mynts totala värde.

Genom att använda det cirkulerande utbudet för att beräkna börsvärde liknar det traditionella finansanalytiker som använder “public float” för att bestämma marknadsvärde för företag.

Vad är skillnaden mellan mynt och poletter?

Vi har använt mynt, tokens och kryptovalutor omväxlande genom hela den här sidan.

CoinMarketCap och andra kryptomarknadswebbplatser kan dock skilja mellan dessa villkor. Här är till exempel hur CoinMarketCap.com skiljer mellan de två:

 • Ett mynt är en kryptovaluta som kan fungera självständigt
 • En token är en kryptovaluta som förlitar sig på en annan kryptovaluta som en plattform för drift

Ethereum har till exempel ERC-20-tokens. ERC-20 är en tokenprotokollstandard. Någon kan skapa ERC-20-tokens på Ethereum-plattformen och sedan använda dessa tokens som en del av deras Ethereum-decentraliserade app (DApp). Detta skiljer sig från ett mynt, som kan byggas på sin egen plattform.

Hur fungerar tiden på Crypto Market Cap-webbplatser?

Du kanske undrar hur tiden fungerar på kryptomarknadswebbplatser som CoinMarketCap.

Om kryptomarknader aldrig stängs och om krypto handlas 24/7 runt om i världen, hur spårar webbplatser då pris- och datuminformation? När rullar 24-timmars handelsvolymstatistik över?

Dessa svar är förvånansvärt uppenbara:

 • De flesta kryptomarknadswebbplatser (inklusive CoinMarketCap.com) rapporterar tider i UTC om inte annat anges
 • 24-timmars handelsvolym mäts löpande; det återställs aldrig vid en viss tidpunkt

Var får CoinMarketCap.com sina data?

CoinMarketCap.com och andra kryptoanalyswebbplatser får vanligtvis sina data från en handfull stora börser. Mycket få tillförlitliga webbplatser använder bara ett utbyte.

CoinMarketCap.com publicerar sin metod här. Webbplatsen förklarar med glädje hur den beräknar pris, volym och andra datapunkter, inklusive de specifika formler som används.

Generellt drar CoinMarketCap data från alla ansedda börser med ett transparent API. CoinMarketCap avslöjar dock inte de specifika börserna de använder.

Hur bestämmer CoinMarketCap vilka börser som ska listas?

Börsen måste uppfylla en strikt uppsättning krav för att listas på CoinMarketCap. Webbplatsen använder bara en handfull stora börser för att beräkna pris- och handelsvolyminformation, men den listar hundratals börser totalt (CoinMarketCap hämtar inte prisdata från alla börser).

Några av kraven för att en börs ska noteras på CoinMarketCap inkluderar:

 • Börsen måste ha en funktionell webbplats med handelsvolym som matchar dess API-data
 • Börsen måste publicera en sammanfattande API-slutpunkt som avslöjar det sista priset och 24-timmars handelsvolym för varje kryptoasset som handlas på börsen
 • Börsen måste ha varit i drift i minst 60 dagar
 • Börsen måste tillåta handlare att placera köp- och säljorder i en orderbok
 • Utbytet måste tillåta användare att se alla marknadspar och beställa böcker utan att behöva logga in på webbplatsen
 • Börsen måste ha en systemstatussida som visar alla myntlistor och detaljer, inklusive fullständigt namn, logotyp, projekt-URL och blockutforskare för ett visst mynt
 • Börsen måste lista kontaktinformation för en representant som kan nås av CoinMarketCap för öppen kommunikation

Även om börsen listar alla dessa krav garanteras det inte en noteringsposition på CoinMarketCap.

Det är också viktigt att notera att CoinMarketCap inte spårar börser utan avgifter. Det beror på att det är lätt att förfalska handelsdata på dessa börser. Det finns inget som hindrar börsen från att köpa och sälja med sig oändligt för att generera enorma rapporterade handelsvolymer, till exempel.

Vad är skillnaden mellan justerad volym och rapporterad volym?

CoinMarketCap.com och andra kryptoanalyswebbplatser analyserar mellan justerad volym och rapporterad volym.

För vissa börser är dessa två nummer identiska. För andra börser finns ett betydande gap, och den rapporterade volymen kan vara nästan dubbelt så stor som den justerade volymen.

Så vad är skillnaden??

Tja, många kryptorapporter har funnit att många kryptobörser – även de största börserna – manipulerar handelsdata för att få det att se ut som börsen är mer livlig än den är. Det kallas spoofing och fyller ett börs orderböcker med köp- och säljorder för att öka likviditeten.

I huvudsak kommer börsen att handla med sig själv för att höja börsens upplevda likviditet. Börsen kommer att rapportera hela denna volym, medan den justerade volymen bara inkluderar den ”riktiga” handelsvolymen:

Rapporterad volym: Totalt värde av all handelsaktivitet som rapporterats av börsen till CoinMarketCap med dess API.

Justerad volym: Uppskattad verklig handelsvolym på börsen.

Sista ordet

Det totala kryptovalutamarknadsvärdet ligger för närvarande mellan 220 och 250 miljarder dollar, vilket är en minskning från toppen på nästan 830 miljarder dollar under hela världsmarknaden mellan december 2017 och januari 2018.

Dessa siffror kanske låter imponerande, men de bleknar i jämförelse med marknadsvärdet för andra större tillgångar.

Guld har till exempel ett totalt marknadsvärde på cirka 7,5 biljoner dollar. Globalt välstånd beräknas uppgå till cirka 317 biljoner dollar.

Vi vet inte vart marknadsvärde kryptovalutan är på väg – men webbplatser som CoinMarketCap.com kommer att kunna hålla oss informerade under alla marknadsförhållanden. Vi kommer också att uppdatera denna Coin Market Cap (CMC) användaröversikt angående deras senaste uppdateringar som deras ‘Intresseprodukt’ samt deras nya mobilapp.

Oavsett om du är en näringsidkare eller en investerare hoppas vi på Master The Crypto att du gillade den här CoinMarketCap-granskningsguiden för alla användare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map