Bästa Crypto Tax Software för 2020: Bitcoin Tax Software, Services, Providers, & amp; Program

IRS och andra nationella skattemyndigheter har varit medvetna om bitcoin i flera år.

IRS meddelade sitt första beslut om bitcoin helt tillbaka 2013. Om du inte rapporterar krypto om dina skatter 2020 utsätter du dig själv för betydande ansvar.

Skattemyndigheter i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Tyskland, Japan och andra länder har alla byggt specifika regler för kryptoskatter.

Lyckligtvis är det enklare än någonsin att rapportera din krypto för skatteändamål. Det finns kryptoskatttjänster och kryptoprogram. Det finns programvara för krypteringsredovisning. Det finns CPA som specialiserar sig på att skapa korrekta krypto skattedeklarationer.

Faktum är att det finns så många kryptoskatttjänster att det är svårt att veta vilken som är rätt för dig. Det är därför vi vill hjälpa till. Vi har rankat den bästa programvaran för kryptoskatt för 2020, inklusive kryptoskattwebbplatser, appar, program, tjänster och leverantörer.

Vad är Crypto Tax Software?

Vad är Crypto Tax Software?

Programvara för kryptoskatt är ett verktyg som används för att beräkna dina kryptovalutavinster och -förluster.

Vanligtvis skulle din mäklare – den plats där du köper aktier, obligationer, ETF och andra investeringar – ge detta uttalande för traditionella investeringsprodukter. Crypto är dock inte en traditionell investeringsprodukt och kryptobörser är inte traditionella mäklare.

TD Ameritrade och JPMorgan skulle normalt utfärda ett formulär 1099 som listar alla dina årliga intäkter, kostnadsbasis och vinster eller förluster från alla investeringstransaktioner, till exempel.

Crypto-utbyten utfärdar dock inga sådana former.

Vissa kryptovalutabörser – inklusive Coinbase – kommer att utfärda ett formulär 1099-K som visar alla dina brutto-kryptotransaktioner. Denna information är dock inte användbar för att förbereda din självdeklaration. Du måste tillhandahålla mer data.

Det betyder att bördan för att rapportera dina kryptovinster och -förluster kommer ner till dig. Det är där kryptoskattprogramvara blir användbar.

Grundläggande programvara för kryptoskatt sammanställer helt enkelt alla dina kryptovalutatransaktioner från olika källor och beräknar vinster och förluster i amerikanska dollar genom att följa IRS: s vägledning.

Programvara för kryptoskatt beräknar vanligtvis inte de specifika skatterna du är skyldiga på dina kryptobestånd. De skatter du betalar varierar beroende på din skattepliktiga inkomst. Beroende på vilken information du anger i din självdeklaration kan du betala mer eller mindre än en annan fil med identiska kryptotransaktioner.

I grund och botten tar kryptoskattprogramvara alla siffror från dina kryptokonton och kryptoplånböcker, noterar alla transaktioner du har gjort under året och listar sedan alla dessa nummer på ett sätt som IRS kan förstå. Sedan kan du bifoga rapporten till din TurboTax e-filinlämning. Eller så kan du skriva ut rapporten och bifoga den till någon annan skattedeklaration.

Behöver jag verkligen registrera skatter på min krypto?

krav på krypteringsskatt

ja! IRS har lagt till en kryptofråga i schema 1, vilket innebär att krypto officiellt har gått mainstream.

Underlåtenhet att rapportera kryptoinvesteringar, kryptovinster eller kryptoförluster kan behandlas precis som att inte deklarera andra investeringsintäkter. Du kan drabbas av branta skattestraff i år eller i framtiden.

Kom ihåg: om du handlar på reglerade kryptobörser har du sannolikt lämnat personlig information och möjligen till och med ditt SSN. IRS kan enkelt hitta dina kryptokonton.

I motsats till vad någon kanske berättar har IRS regler för beskattning av bitcoin: IRS och de flesta andra nationella skattemyndigheter behandlar bitcoin som egendom. Det betyder att du måste rapportera alla transaktioner som involverar krypto, inklusive hur mycket du betalade, hur mycket du köpte och hur mycket vinst eller förlust som uppstod från den transaktionen.

IRS kommer att analysera denna information och sedan lägga till eller dra av från din skattepliktiga inkomst.

Hur fungerar Crypto Tax Software?

Programvara för kryptoskatt är som en dataggregat från tredje part. Vanligtvis betalar du en liten avgift för programvaran och programvaran extraherar dina data från olika kryptobörser.

Någon som genomför färre än 50 kryptotransaktioner under räkenskapsåret kan betala 10 dollar för att använda programvaran för kryptoskatt, medan en institution som genomför 10 000 transaktioner under räkenskapsåret kan betala 500 dollar.

De flesta programvaror för kryptoskatt fungerar på liknande sätt:

Du registrerar dig för kryptoskattprogramvaran och betalar en avgift; användare med fler kryptotransaktioner att rapportera kommer att betala en högre avgift

Du ger kryptoskattprogramvaran skrivskyddad åtkomst till dina kryptohandelskonton, plånböcker och andra kryptokällor; om du till exempel har konton på Coinbase och Kraken, kommer du att ge API-åtkomst till dessa växelkonton till din kryptoskattprogramvara

Alternativt låter alla kryptoskattprogramvara ladda upp CSV-dokument

Programvaran för kryptoskatt kontrollerar dina kryptokonton och extraherar din transaktionshistorik

Programvaran för kryptoskatt samlar all denna transaktionshistorik; programvaran kontrollerar datum och tid för varje transaktion, rapporterar priset baserat på historiska data och lägger sedan till dina vinster och förluster

I slutändan förenar kryptoskattprogramvaran alla transaktioner och priser producerar en detaljerad vinst- och förlustrapport som är kompatibel med IRS-riktlinjer; vanligtvis inkluderar de två rapporter som produceras av kryptoskattprogramvara Form 8949, schema D och i vissa fall, Schema 1

Vad är skillnaden mellan bra och dålig programvara för kryptoskatt?

Hur fungerar Crypto Tax Software?

Vid första anblicken kan all programvara för kryptoskatt verka ganska lika. All kryptoskattprogramvara ger ett liknande löfte att göra dina skatter snabbt och exakt.

Så vad är skillnaden mellan bra och dålig skatteprogramvara? Här är några av sätten att jämföra dagens bästa program och tjänster:

Integrationer: En del programvara för kryptoskatt integreras med hundratals stora och små kryptobörser. Oavsett om du handlar på större börser – som Coinbase – eller obskyra, lokala börser, kommer denna kryptoskattprogramvara att kunna spåra kontodata och skapa leveransinformation för IRS.

Bandbredd: Gjorde du 1000 kryptotransaktioner under det senaste året eller bara 10? Baserat på antalet transaktioner kan du betala ett billigt eller dyrt pris för kryptoskattprogramvara. En hobbyhandlare kan hitta kryptoskattprogramvara gratis eftersom det bara finns 15 transaktioner att rapportera över räkenskapsåret, till exempel medan en institution behöver betala 1 000 dollar för kryptoskattprogramvara eftersom det finns tusentals transaktioner att rapportera.

API vs. CSV-åtkomst: Crypto tax-programvara integreras med dina växlingskonton på två sätt – via Application Programming Interface (API) eller Comma Separated Values ​​(CSV). API är sömlöst och exakt eftersom det ansluter direkt till börsen: du kopierar bara API-nyckeln från din växel / plånbok och klistrar in den i kryptoskattprogramvaran. CSV är emellertid lite besvärligare. Du laddar ner din transaktionshistorik från ditt utbyte i.csv-format och laddar sedan upp this.csv-filen till kryptoskattprogramvaran. De flesta kryptoskattprogramvara stöder API-åtkomst till större börser, medan mer obskyra börser kräver manuell CSV-synkronisering.

Rykte: Några av cryptos största namn erbjuder programvara för kryptoskatt. Coinbase har till exempel ett kryptoskatteverktyg. Annan programvara för kryptoskatt erbjuds av nystartade företag som lanserades förra året. Anseende är viktigt i kryptoskattområdet: du litar på din ekonomiska framtid för denna programvara. Kontrollera kryptoskattprogramvarans lagsida för att se till att de har medlemmar med erfarenhet av efterlevnad / reglering. Eller se till att de har någon annan typ av beprövad meritlista som ger dig sinnesfrid.

Noggrannhetsgarantier: Erbjuder kryptoskattprogramvaran någon typ av garanti? Garanterar leverantören noggrannhet? Vissa leverantörer betalar faktiskt dina skatteböter (upp till en viss gräns), vilket ger dig extra sinnesro att allt rapporterades korrekt.

Pris: Programvara för kryptoskatt varierar från gratis till dyrt. Handlare med ett stort antal transaktioner kommer att betala mer för kryptoskattprogramvara än handlare med ett lågt antal transaktioner. En del kryptoskattprogramvara tar inte ut en annan ränta baserat på antalet transaktioner, men den tar en annan ränta baserat på värdet på ditt konto.

Landsstöd: En del programvara för kryptoskatt är inriktad på USA. Med de flesta kryptoskattprogramvaror kan du dock enkelt producera rapporter för andra stora engelsktalande länder, inklusive Storbritannien, Kanada och Australien. Vissa program stöder också Tyskland, Japan och andra länder. Viss programvara stöder alla länder helt enkelt genom att erbjuda standardiserade rapporter som passar alla länder.

Förmåner och bonusfunktioner: Vissa kryptoskattprogram levereras med vissa förmåner och bonusfunktioner. All kryptoskattprogramvara erbjuder någon form av vinst / förlustavstämning, men några av de bättre programvaruprodukterna har också bonusfunktioner som gratis portföljspårning, utbildningswebinarier, skatteplaneringsverktyg och mer.

Vi har rankat världens bästa och största kryptoskattprogramvara baserat på dessa funktioner och mer.

TaxBit

TaxBit

TaxBit gör anspråk på att erbjuda “kryptoskattprogramvara förenklad”. Programvaran designades av ledande blockchain-CPA och skatteombud för kryptovaluta, vilket gör det till ett av de mer ansedda namnen i rymden.

Idag stöder TaxBit över 4200 kryptovalutor, aktier, råvaror och fiatvalutor. Även om du har att göra med dunkla kryptovalutor bör du inte ha några problem med att använda TaxBit för att rapportera dina kryptotransaktioner.

TaxBit påstår sig också erbjuda ett fullständigt granskningsspår, vilket gör det enkelt för dig (eller IRS) att dyka djupt in i alla transaktioner och se exakt hur kryptovalutaskatter beräknades. För räkenskapsåret 2020 erbjuder TaxBit 10% rabatt på alla planer samt en gratis testperiod.

Prissättning

Grundläggande ($ 50 per år)

 • 250 transaktioner
 • 10 byten / plånböcker
 • Aktuellt år skatteformulär
 • Chattstöd

Plus ($ 175 per år)

 • 2500 transaktioner
 • Obegränsat byte och plånböcker
 • Alla skatteformulär (2014 till 2019)
 • Chattstöd

Pro ($ 500 per år)

 • CPA granskning av skatteformulär
 • 25 000 transaktioner
 • Obegränsat byte och plånböcker
 • Alla skatteformulär (2014 till 2019)
 • CPA-telefonsupport

CryptoTrader.tax av Coin Ledger

CryptoTrader.tax av Coin Ledger

CryptoTrader.tax är Coin Ledgers programvara för kryptoskatt. Programvaran påstår sig vara det enklaste och mest tillförlitliga sättet att förbereda dina kryptovalutaskatter.

Liksom annan programvara låter CryptoTrader.tax dig importera dina transaktioner (via API) eller ladda upp en handelshistorikfil och sedan ladda ner din rapport för att lägga till din skattedeklaration. Alla större kryptobörser stöds.

En fördel med CryptoTrader.tax är att programmet är en pålitlig TurboTax-partner. Coin Ledger har samarbetat med TurboTax, världens största plattform för skatteförberedelse, så att du enkelt kan lämna in din skattedeklaration elektroniskt.

En annan smidig funktion med CryptoTrader.tax är att du inte bara kan lägga till dina kryptotransaktioner, men du kan också rapportera eventuella kryptoinkomster – inklusive intäkter från gruvdrift, gåvor, luftdroppar och gafflar. Alla inkomster – inklusive kryptorelaterade inkomster som inte härrör från affärer – måste rapporteras till IRS, och CryptoTrader.tax låter dig göra det.

Prissättning

Hobbyist ($ 49 per skattesäsong)

 • Upp till 100 affärer
 • Livechattstöd
 • Obegränsad rapportrevision
 • FIFO, LIFO och specifik identifiering
 • IRS-formulär 8949
 • Rapport om kapitalvinster
 • TurboTax-integration
 • TaxAct-integration
 • Skatteförlust skörd

Pro Trader ($ 99 per skattesäsong)

 • Upp till 1500 affärer
 • Livechattstöd
 • Obegränsad rapportrevision
 • FIFO, LIFO och specifik identifiering
 • IRS-formulär 8949
 • Rapport om kapitalvinster
 • TurboTax-integration
 • TaxAct-integration
 • Skatteförlust skörd

Handlare med hög volym ($ 199 per skattesäsong)

 • Upp till 5000 affärer
 • Prioriterat stöd
 • Obegränsad rapportrevision
 • FIFO, LIFO och specifik identifiering
 • IRS-formulär 8949
 • Rapport om kapitalvinster
 • TurboTax-integration
 • TaxAct-integration
 • Skatteförlust skörd

Obegränsat (299 $ per skattesäsong)

 • Upp till 100 affärer
 • Prioriterat stöd
 • Obegränsad rapportrevision
 • FIFO, LIFO och specifik identifiering
 • IRS-formulär 8949
 • Rapport om kapitalvinster
 • TurboTax-integration
 • TaxAct-integration
 • Skatteförlust skörd

Eventuella rapporter för 2018 och tidigare år är 15% av det normala rapportpriset. Om du vill använda CryptoTrader.tax för att skicka kryptorelaterade affärer och inkomster från tidigare år kan du få en liten rabatt. Planer finns också för skattepersonal.

ZenLedger

ZenLedger

ZenLedger annonserar sig som “det snabbaste och vänligaste skatteverktyget” för kryptoanvändare och deras revisorer. Programvaran för kryptoskatt fungerar med alla större börser och de flesta större fiat- och kryptovalutor. ZenLedger importerar dina transaktioner och förbereder sedan dina nödvändiga dokument (inklusive kapitalvinsterapporter, inkomstrapporter, donationsrapporter och avslutningsrapporter).

Precis som med CryptoTrader.tax är ZenLedger en officiell TurboTax-partner, vilket innebär att alla data som samlas in av ZenLedger enkelt kan läggas till din TurboTax elektroniska skattedeklaration.

ZenLedger erbjuder fler nivåer än de flesta andra kryptoskattprogramvaror som listas här, allt från deras Hobbyist-alternativ ($ 69 för 100 transaktioner) till Unlimited-alternativet ($ 999 för obegränsade transaktioner). Du kan också betala extra för att din skattedeklaration ska vara fullständigt förberedd för dig, i vilket fall ZenLedger ansluter dig till en skatterådgivare eller CPA för att fylla i din skattedeklaration..

Prissättning för standard ZenLedger-planer

Hobbyist (69 $ per skatteår)

 • 100 transaktioner eller färre
 • Upp till 15 000 USD totalt tillgångsvärde

Förrätt ($ 149 per skatteår)

 • 500 transaktioner eller färre
 • Upp till 50 000 USD totalt tillgångsvärde

Premium ($ 399 per skatteår)

 • 1 000 transaktioner eller färre
 • Upp till 300 000 USD totalt tillgångsvärde

Executive (799 $ per skatteår)

 • 4000 transaktioner eller färre
 • Upp till 1 miljon USD totalt tillgångsvärde

Obegränsat (999 $ per år)

 • Obegränsade transaktioner
 • Inget tillgångsvärdetak
 • Prioriterat stöd

Prissättning för ZenLedger fullt förberedda planer

Silver ($ 750 per skatteår)

 • 50 transaktioner eller färre
 • Upp till 50 000 USD totalt tillgångsvärde
 • Upp till fyra skatteformulär
 • En statlig skattedeklaration
 • Upp till två timmar förberedelsestid för retur, med ytterligare rabatterad tid

Guld (1 250 USD per skatteår)

 • 100 transaktioner eller färre
 • Upp till 300 000 USD totalt tillgångsvärde
 • Upp till sex skatteformulär
 • En statlig skattedeklaration
 • Upp till tre timmars returförberedelsetid, med ytterligare rabatterad tid

Diamond (2500 $ per skatteår)

 • 400 transaktioner eller färre
 • Upp till 1 miljon USD totalt tillgångsvärde
 • Upp till åtta skatteformulär
 • Två statliga skatteformulär
 • Upp till sju timmars returförberedelsetid, med ytterligare rabatt

TokenTax.us

TokenTax.us

Med TokenTax.us kan du beräkna dina kryptoskatter och skicka din avkastning. Det är en programvaruplattform för kryptoskatt och ett skatteregistreringsföretag för kryptovalutor som, precis som många andra ansedda leverantörer här, också har samarbetat med TurboTax. TokenTax.us stöder alla större utbyten via API, även om du också kan ladda upp alla transaktionshistoriker via CSV.

Efter att ha samlat in dina utbytesdata fyller TokenTax.us i formulär 8949, vilket är det formulär som används för att rapportera kapitalvinster. Det här formuläret kan enkelt läggas till i din skattedeklaration eller importeras direkt till TurboTax.

TokenTax.us stöder också marginalhandelsskatter, inklusive direktstöd för några av världens största och mest populära levererade handelsplattformar. Deribit, BitMEX och Bybit stöds alla.

Som med annan programvara låter TokenTax.us dig bara skapa en kryptovinst / förlustform eller så kan du betala extra för en fullständig skattedeklaration. Du kan också producera kryptoskattformulär för alla länder i världen – inte bara Amerika och dess formulär 8949 för IRS.

Prissättning

Grundläggande (65 $ per skatteår)

 • Upp till 500 transaktioner
 • Stöder endast Coinbase, Coinbase Pro och Binance
 • IRS-formulär 8949 eller internationellt stöd
 • Livechattstöd

Premium ($ 199 per skatteår)

 • Upp till 3000 transaktioner
 • Stöd för varje utbyte
 • Stöd för marginalhandel (på BitMEX, Deribit och Bybit)
 • Instrumentpanel för skördeförlust
 • Allt ingår i Basic

Pro (799 $ per skatteår)

 • Upp till 20 000 transaktioner
 • Rådgivande session för skördeförlust
 • Alla marginalbyten stöds
 • FBAR ingår
 • Allt ingår i Premium

VIP (1 499 $ per skatteår)

 • Avancerad kryptoavstämning assisterad av en CPA
 • Två sessioner på 30 minuter med en skatteexpert
 • IRS-revisionshjälp
 • Upp till 30 000 transaktioner
 • Allt ingår i Pro

eToro Crypto Tax

eToro Crypto Tax

eToro har en Crypto Tax Calculator som finns online på https://etorocryptotax.com/

Kalkylatorn är utformad för informationsändamål. Vem som helst kan mata in stora kryptovalutor och sedan ta reda på skatterna på dessa kryptovalutor.

Du väljer ditt skatteår och väljer sedan en kryptovaluta. eToro Crypto Tax stöder cirka 30 av världens största kryptovalutor. Sedan kan du manuellt lägga till affärer eller importera dina affärer via CSV.

Räknaren letar sedan upp det pris du betalade för varje handel, inklusive eventuella vinster eller förluster du gjort på dina kryptotransaktioner. eToro beräknar din kapitalvinstskatt, vilket ger dig en grov uppfattning om hur mycket pengar du ska vara skyldig baserat på dina transaktioner.

Till skillnad från annan programvara för kryptoskatt som listas här skapar eToro Crypto Tax inte formulär 8949 med IRS, och informationen kan inte heller läggas direkt till din skattedeklaration. Men om du letar efter en grov översikt över hur mycket skatt du kan förvänta dig att betala för dina kryptoinnehav är eToro Crypto Tax ett utmärkt (och gratis) alternativ.

Prissättning

 • Fri

Lukka.tech

Lukka.tech

Lukka är en teknik- och datatjänstleverantör som nyligen lanserade LukkaTax för vanliga kryptoanvändare. LukkaTax är en gör-det-själv-kryptoskattpreparatprodukt som lanserades i december 2019 precis i tid för skattesäsongen 2019.

Som med annan programvara för kryptoskatt som listas här kommer LukkaTax att skapa rapporter för din virtuella valuteaktivitet på IRS-formulär 1040 och 8949.

Lukka är ett blockchain-teknikföretag grundat 2014. Det New York-baserade företaget är mest känt för att erbjuda produkter som automatiserar och optimerar redovisning, revision och skatteprocesser för konsumenter, investerare, fonder, fondadministratörer, OTC och egna handelsföretag, utbyten, gruvarbetare, protokoll och revisorer. Nu erbjuder företaget individuella förberedelsealternativ för skatteformulär.

Prissättning

 • $ 19,95

Accointing

Accointing

Accointing är en hanteringsplattform som låter dig enkelt spåra och hantera din kryptoportfölj och sedan producera en skatterapport. Du kan importera valfri börs (via API eller CSV) och spåra över 6000 valutor.

En unik funktion med Accointing är att den är tillgänglig på stationära och mobila enheter. Du kan spåra din portfölj vart du än använder mobilappen för iOS eller Android.

Accointing spårar dina transaktioner under hela året, din skattepliktiga inkomst, din obeskattbara inkomst (gåvor, donationer och förlorade eller stulna medel) och kapitalvinster. Allt förpackas snyggt i ett användarvänligt gränssnitt.

Prissättning

Förskottsrapport ($ 49,99)

 • Full rapport med upp till 250 transaktioner
 • Rapporter för alla tidigare år
 • Licens giltig i 365 dagar

Avancerad skatterapport ($ 129,99)

 • Full rapport med upp till 5 000 transaktioner
 • Licens giltig i 365 dagar
 • Rapporter för alla senaste år

Professionell skatterapport ($ 259,99)

 • Full rapport med obegränsade transaktioner
 • Sidan för avancerad innehavsperiod
 • Skatteoptimering
 • Licens giltig i 365 dagar
 • Rapporter för alla tidigare år

Coinbase Tax Resource Center

Coinbase Tax Resource Center

Coinbase har en komplett Skattresurscenter under sin supportsida. Coinbase är noga med att förklara att det inte erbjuder skatterådgivning och endast erbjuder kryptorelaterad skatteinformation för informationsändamål. Denna information kan dock säkert hjälpa dig att hantera dina kryptoskatter för året.

Coinbase’s Tax Resource Center förklarar till exempel vad som händer när Coinbase skickar ett formulär 1099-K till dig, inklusive vad du ska göra med det uttalandet. Coinbase är ett av få börser som skickar ett formulär 1099-K, även om du måste uppfylla vissa gränser för att få en ($ 20 000 transaktionsvolym eller mer i de flesta stater).

Coinbase’s Tax Resource Center förklarar också vad du ska göra om du får ett IRS B-meddelande, vilket indikerar att det finns avvikelser med ditt skatteidentifieringsnummer (TIN) och det juridiska namnet Coinbase som används av Coinbase för att lämna in formulär 1099-K.

Du kan se Coinbase’s Tax Resource Center på dess supportsida här.

Prissättning

 • Fri

CoinTracking.info

CoinTracking.info

CoinTracking.info annonserar sig som ledare för spårning och rapportering av kryptovalutor. Plattformen har 11 års historisk data, mynttrender för 7200 mynt och 3,9 miljarder dollar spårade över alla portföljer.

Du kan använda CoinTracking.info för att helt enkelt spåra din portfölj – precis som alla kryptoportföljspårningsappar. Eller så kan du använda plattformen för att skapa en rapport om kapitalvinster. Variabla parametrar är tillgängliga för alla länder och 12 skattemetoder (FIFO, LIFO, AVCO, etc.) stöds.

CoinTracking.info stöder direktimport från alla större börser och dussintals mindre kända börser också. Du kan också importera myntinnehav och transaktioner från din plånbok. Det finns även äldre stöd för stängda utbyten.

Prissättning

Gratis plan

 • Spåra 200 transaktioner
 • Spåra mynt
 • Importera manuellt via CSV
 • Personlig export via CSV, XLS, PDF och HTML
 • Två personliga säkerhetskopior

Pro ($ 9,99 per månad, faktureras årligen)

 • Alla gratisfunktioner
 • Spåra 3500 transaktioner
 • Importera automatiskt börser via API
 • Importera automatiskt blockchain-plånböcker (5 plånböcker); obegränsad manuell import av plånbok
 • Rapportering om skatt och kapitalvinster
 • API-åtkomst till din portfölj
 • Fem personliga säkerhetskopior
 • Länka flera konton

Expert ($ 15,49, $ 19,99 eller $ 24,99 per månad, faktureras årligen)

 • Alla gratis- och pro-funktioner
 • Spåra 20 000, 50 000 eller 100 000 transaktioner
 • Importera automatiskt börser via API
 • Importera automatiskt blockchain-plånböcker (10 plånböcker); obegränsad manuell import av plånbok
 • Rapportering om skatt och kapitalvinster
 • API-åtkomst till din portfölj
 • 10 personliga säkerhetskopior
 • Länka flera konton

Obegränsat ($ 49,99 per månad, faktureras årligen)

 • Alla expertfunktioner
 • Spåra ett obegränsat antal transaktioner
 • Importera automatiskt blockchain-plånböcker (50 plånböcker); obegränsad manuell import av plånbok
 • Personlig export via CSV, XLS, PDF, HTML, XML eller JSON
 • 20 personliga säkerhetskopior
 • Prioriterade transaktioner
 • Prioriterad kundsupportplan

BearTax

BearTax

BearTax, som finns online på Bear.tax, låter dig hämta kryptotransaktioner var som helst, identifiera överföringar över börser och automatiskt generera skattedokument – liknande andra program för kryptoskatt som anges här.

Med BearTax kan du importera dina affärer från nästan alla börser (via API eller CSV), granska dina affärer och bearbeta dem (med FIFO- eller LIFO-metoder) och sedan automatiskt generera dina skattedokument och skicka dem till din revisor.

BearTax låter dig importera från 50+ utbyten via API eller CSV. Det finns ingen gräns för antalet växelkonton du kan spåra med BearTax. BearTax samlar in din transaktionsinformation och genererar sedan IRS-formulär 8949.

Prissättning

Grundläggande ($ 1 per skatteår)

 • Upp till 20 transaktioner
 • Obegränsat utbyte

Mellanliggande ($ 30 per skatteår)

 • Upp till 200 transaktioner
 • Obegränsat utbyte
 • E-poststöd

Expert ($ 100 per skatteår)

 • Upp till 1000 transaktioner
 • Obegränsat utbyte

Professionell ($ 200 per skatteår)

 • Upp till 10 000 transaktioner
 • Obegränsat utbyte
 • Anslut till revisor
 • Prioriterad chattstöd 24/7
 • Importera anpassad fil

CoinTracker.io

CoinTracker.io

CoinTracker.io låter dig beräkna bitcoinskatter och spåra din kryptoportfölj från en bekväm plattform. Du ansluter dina växlar, plånböcker och DeFi-plattformar. Sedan synkroniserar CoinTracker.io automatiskt och kontinuerligt dina kryptobalanser och transaktioner.

Vissa använder CoinTracker.io helt enkelt för att spåra hela deras kryptoportfölj. Du kan få en uppdelning av dina innehav, hur de har vuxit över tiden och annan information. CoinTracker.io stöder över 300 plånböcker och utbyten, vilket gör det enkelt att synkronisera dina pengar överallt.

Du kan också omedelbart generera skatterapporter för alla länder i världen. Fullständiga CoinTracker.io-skatterapporter är tillgängliga för kryptoanvändare i USA, Storbritannien, Kanada och Australien. Delvis stöd är tillgängligt för invånare i alla andra länder i världen. Med några få klick på CoinTracker.io kan du se din skattesammanfattning och sedan ladda ner de rapporter du behöver för att skicka in dina skatter.

Prissättning

Hobbyist ($ 49 per skatteår)

 • 100 transaktioner
 • Gratis portföljspårning
 • Kostnadsbaserade metoder

Handlare ($ 199 per skatteår)

 • 1 500 transaktioner
 • Gratis portföljspårning
 • Kostnadsbaserade metoder
 • Skatteöversikt per plånbok

Pro (499 $ per skatteår)

 • 5 000 transaktioner
 • Gratis portföljspårning
 • Kostnadsbaserade metoder
 • Skatteöversikt per plånbok
 • Prioriterat stöd

Anpassad (anpassad prissättning)

 • Obegränsade transaktioner
 • Allt ingår i Pro

Blox

Blox

Blox är en krypteringsprogramvara för spårning och hantering av kryptovaluta. Det marknadsförs mer mot blockchain-företag istället för enskilda användare och investerare.

Nyckelfunktioner med Blox inkluderar möjligheten att automatiskt spåra och synkronisera plånböcker, bygga granskningsspår med CPA-finansiella verktyg, ha full kontroll över bokföring och transaktioner och visa en instrumentpanel i realtid med dina saldon, analyser, historiska data och tillgångar, bland andra mätvärden.

Några av Blox målkunder inkluderar, enligt den officiella webbplatsen, kryptochefer, kapitalförvaltare, blockchain-protokoll, redovisningsföretag, kryptoföretag, gruvdrift, kryptofonder och VC. Etoro, 0x, Nexo, Crypto.com, Civic, PumaPay, Paxful och andra anmärkningsvärda namn använder alla Blox.

Om du letar efter en programvara för krypteringsredovisning och skatt som är särskilt utformad för din krypto- eller blockchain-verksamhet är Blox ett av de bästa tillgängliga alternativen.

Prissättning

Pro Plan (gratis)

 • Upp till $ 50 000 tillgångar under förvaltning
 • Lagring för 100 transaktioner
 • 1 medarbetare
 • E-poststöd

Företag ($ 299 per månad)

 • Upp till 20 miljoner dollar under förvaltning
 • Lagring för 50000 transaktioner
 • 4 medarbetare
 • Kostnadsbas
 • CSV-export
 • 24-timmars svarstid

Företag (449 $ per månad)

 • Upp till $ 60 miljoner tillgångar under förvaltning
 • Lagring för 150 000 transaktioner
 • 8 medarbetare
 • Kostnadsbas
 • CSV-export
 • Dedikerad kontoansvarig

Anpassad (Anpassad)

 • Obegränsad tillgång under förvaltning
 • Allt ingår i Enterprise

Koinly

Koinly

Koinly beräknar dina kryptovalutaskatter i 20+ länder, inklusive USA, Kanada, Australien, Tyskland, Sverige, Nya Zeeland, Frankrike och mer.

Som med de flesta andra kryptoskattprogramvaror här ansluter du dina Exchange API-nycklar och blockchain-offentliga adresser, sedan Koinly synkroniserar all den informationen till din instrumentpanel. Med ett klick kan du skapa skatterapporter för att minimera dina skattepliktiga vinster. Du kan också bara använda Koinly för att spåra din portfölj. Du kan till exempel se dina mynt och totala värde eller analysera din handelsprestanda. Det finns till och med en inbyggd blockutforskare.

Med Koinnly kan du importera data var som helst. 300+ utbyten stöds och du kan importera data via CSV eller API. Koinly stöder över 6000 kryptovalutor. En gratis testversion är också tillgänglig utan kreditkort. Koinly har också versioner av sin plattform speciellt utformad för företag, fonder och CPA.

Prissättning

Hodler ($ 79 per år)

 • 300 transaktioner
 • Skatterapport för alla år
 • Alla byten och plånböcker
 • Inkomst och kapitalvinster

Handlare ($ 179 per år)

 • 3000 transaktioner
 • Skatterapport för alla år
 • Alla byten och plånböcker
 • Inkomst och kapitalvinster
 • Prioriterat stöd

Oracle ($ 399 per år)

 • 10 000 transaktioner
 • Skatterapport för alla år
 • Alla byten och plånböcker
 • Inkomst och kapitalvinster
 • Prioriterat stöd
 • Granska och importera hjälp
 • Tidig tillgång till nya funktioner

Bitcoin. Skatt

Bitcoin. Skatt

Bitcoin.tax är ett av de mest lågmälda alternativen i den här listan. En gratis version av plattformen är tillgänglig, även om betalda planer börjar på $ 29,95 (och dyrare planer kan hantera upp till en miljon transaktioner).

Med Bitcoin.tax kan du importera information från ett av de börser som stöds. Du kan också lägga till alla utgifter eller donationer som du har gjort från dina plånböcker, eventuella brytmynt eller annan kryptoinkomst du har fått. Du kan jämföra olika kostnadsbasmetoder, inklusive FIFO, LIFO och genomsnittlig kostnad. Du kan också jämföra behandling av samma typ. Sedan visar Bitcoin.tax din rapport om kapitalvinster med varje transaktions kostnadsbas, försäljningsintäkter och vinster, tillsammans med en inkomstrapport, donationsrapport och avslutningsrapport.

När rapporten Bitcoin.tax kapitalvinster har producerats kan du importera den direkt till TurboTax, TaxACT och annan skatteprogramvara. Du kan också bifoga den som ett uttalande till din självdeklaration eller skriva ut den som en PDF.

Prissättning

 • $ 0 till $ 29,95

Bitwave.io

Bitwave.io

Bitwave.io erbjuder skatte- och redovisningslösningar för företag som använder krypto. Programvaran för kryptoskatt stöder plånböcker för flera användare, redovisning och skatt, AR / AP och mer. Om ditt företag använder krypto är Bitwave.io ett tillgängligt alternativ.

Några av de marknadsförda fördelarna med Bitwave inkluderar “säker”, “integrerad” och “enkel”. Plattformen beskriver sig själv som en ”branschledande lösning för säker förvaltning av dina fonder”. Det finns en specifik Bitwave-bokföringsplattform som fungerar med befintliga verktyg som QuickBooks Online och Xero. Det finns också specifika verktyg för att betala räkningar med krypto eller hantera multi-sig, plånböcker för flera användare.

Bitwave var tidigare känt som BitAlpha. Företaget är baserat i San Francisco.

Prissättning

 • Beställnings

Crypto Tax Girl

Crypto Tax Girl

Crypto Tax Girl, som finns online på CryptoTaxGirl.com, är en CPA vid namn Laura som specialiserar sig på kryptorelaterade skatter.

Crypto Tax Girl erbjuder ett antal crypto tax-relaterade tjänster. Det finns till exempel två kurser på CryptoTaxGirl.com som lär dig allt du behöver veta om kryptobeskattning i USA. De två kurserna inkluderar “Den kompletta guiden till kryptovalutabeskattning” ($ 50) och “Hur man verkligen använder Cointracking” ($ 199).

Laura erbjuder också konsultationer, kryptovinster och förlustrapporter, skattedeklarationer och skatterådgivningstjänster. Webbplatsen Crypto Tax Girl erbjuder också gratis skattetips, medan Lauras YouTube-sida har fler videoklipp på kryptoskatt. Laura har fått över 200 kunder till henne för skatteregistreringar av kryptovaluta, inklusive privatpersoner, småföretagare, företagsledare på C-svit, expats, studenter, hög- och låginkomsttagare och andra. Enligt den officiella webbplatsen är hennes mål “att göra kryptovalutabeskattning enkel och lätt att förstå.”

Prissättning

 • Beställnings

Happy Tax Services

Happy Tax Services

Happy Tax, som finns online på HappyTax.com, är en allmän skatteregistreringstjänst där en CPA förbereder dina skatter åt dig – inklusive dina kryptovinster och -förluster..

För att komma igång med Happy Tax, besök HappyTax.com för att hitta din lokala Happy Tax-representant. Eller ladda ner appen Happy Tax och skicka in din skatterapport direkt från din mobila enhet.

Happy Tax erbjuder 100% garanti för allt arbete, och de har en gratis revisionsavdelning om du behöver det. Företaget marknadsför sig som ”bekvämligheten med H&R Block men bättre ”. Medan H&R Block anställer personer med bara några dagars erfarenhet av skatteförberedelser, Happy Tax arbetar med licensierade och certifierade CPA. Faktum är att de är de enda som förbereder skatter för kunder på Happy Tax.

Happy Tax har fyra planer från 100 till 500 dollar per skatteår. De annonserar också ett specifikt “kryptopaket”. Oavsett om du vill ha en fullständig skattedeklaration eller bara en vinst / förlustrapport om dina kryptotillgångar, kan Happy Tax vara det rätta valet för dig.

Prissättning

 • 100 till 500 dollar per skatteår

Crypto.tax

Crypto.tax

Crypto.tax erbjuder inte direkt krypto skattedeklarationer eller kryptoskatt beräkningar. Istället är den här webbplatsen dedikerad till att lista de bästa kryptoskattverktygen som finns idag.

Med en överblick kan du se de senaste erbjudandena och priserna för bland annat Accointing, Bear.tax, CoinTracker och ZenLedger.

Den enkla webbplatsen har också svar på olika kryptoskattfrågor.

Sista ordet

Oavsett om du är en hodler, krypto-accepterande verksamhet eller institutionell investerare, har du fler programvara för kryptoskatt idag än någonsin tidigare.

Välj ett program för kryptoskatt idag för att undvika att drabbas av branta kryptoskatt på framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me