Vad är Wrapped Bitcoin (wBTC) och varför det är så viktigt

Som sent har det pratats mycket om inslagna tokens. Specifikt fortsätter Wrapped Bitcoin (wBTC) att dyka upp som ett av de främsta exemplen på varför inslagning av tokens är fördelaktigt för alla. Begreppet wBTC framkom i ett försök att förbättra Bitcoins funktionalitet och användbarhet. Följaktligen hjälper dessa tokens till att tillhandahålla mer sofistikerade finansiella tjänster till traditionella BTC-innehavare.

Vad är Wrapped Bitcoin wBTC?

WBTC är en ny innovation som effektivt tar BTC till Ethereum blockchain. Detta unika finansiella instrument ger handlare, institutioner och Dapps en bro till Ethereum-nätverket samtidigt som exponeringen för Bitcoin bibehålls. Målet är att få Bitcoins prisvärde att spela och kombinera det med Ethereums programmerbarhet.

Varje wBTC är en ERC-20-token som representerar Bitcoin (BTC) på 1: 1-basis. Du kan särskilt konvertera vilken Bitcoin som helst till wBTC med olika nätverk tillgängliga för allmänheten idag. Du kan också konvertera din wBTC till traditionell BTC när du vill. Denna flexibilitet tillåter användare att enkelt studsa mellan wBTC och BTC för att passa deras investeringsstrategi.

Fördelar med Wrapped Tokens

När du lär dig om wBTC kanske du undrar “varför skulle jag vilja konvertera min BTC till wBTC.” Lyckligtvis finns det många anledningar till varför en investerare vill lägga in sina BTC. Primärt ger det integration i Ethereum-ekosystemet. Ethereum har det största ekosystemet i någon kryptovaluta.

ToppwBTC-plattformar via Coindesk

ToppwBTC-plattformar via Coindesk

Detta stora nätverk inkluderar exklusiva plånböcker, Dapps, DEX, spel och smarta kontrakt. Förpackade Bitcoin-användare kan till och med få tillgång till DeFi-utlånings- och lånenätverk utan att faktiskt ge upp eller handla sin Bitcoin direkt. Det är den senare orsaken som har orsakat en sådan uppståndelse på marknaden nyligen.

Likviditet

En annan betydande fördel som wBTC ger marknaden är större likviditet. Ethereums ekosystem är mångsidigt och utspritt. Denna fördelning av medel kan skapa ett scenario där DEX (decentraliserade börser) och andra plattformar saknar nödvändig likviditet för att fungera optimalt. Låg likviditet gör ett utbyte mindre effektivt eftersom användare inte kan handla sina tokens snabbt och för det belopp de önskar. wBTC integrerar BTC: s likviditet i flexibiliteten i Ethereums ekosystem. På detta sätt stänger wBTC likviditetsslingan mellan många CeFi- och DeFi-produkter.

Skalbarhet

Skalbarhet är en annan stor fördel som du får genom att packa in din Bitcoin. Eftersom det finns inslagna tokens på Ethereums blockchain, snarare än Bitcoins direkt, är transaktioner som utförs med wBTC snabbare och kostar mindre. Dessutom har du fler transaktions- och lagringsalternativ.

Nya funktioner


Wrapped BTC ger användare mer funktionalitet jämfört med vanlig BTC. Till exempel kan wBTC utnyttja Ethereums robusta smarta kontrakt. Smarta kontrakt är självkörande förprogrammerade protokoll. De anses vara en kärnteknologi inom blockchain-sektorn. De blev dock inte sådana förrän Ethereum kom in på marknaden år efter BTC. Följaktligen saknar BTC fullständiga smarta kontraktfunktioner i sin sanna form.

DeFi BTC

Man kan hävda att expansionen av DeFi (Decentralized Finance) skapade wBTCs födelse. Åtminstone är det gnistan som tände wBTC-elden. DeFi-applikationer försöker omvandla traditionella centraliserade finansiella tjänster till decentraliserad version. Populära appar som Compound tillåter användare att ersätta banker och tillhandahålla likviditet i utbyte mot belöningar.

Att sätta in WBTC

Staking är en av de mest populära DeFi-funktionerna. Det finns för närvarande flera versioner av satsningsprotokoll i kraft. De flesta kräver att en användare låser sin kryptovaluta i ett smart kontrakt under en överenskommen tid i utbyte mot belöningar. Användare som konverterar sin BTC till wBTC kan dra nytta av nästa protokoll. Till exempel, plattformar som CoinList låter dig automatiskt tjäna belöningar genom att placera wBTC i din nätverksplånbok.

Yield Farming BTC

Yield Farming är ett annat DeFi-protokoll som fortsätter att få fart i sektorn. Jordbruk är annorlunda än att satsa på några sätt. Specifikt har jordbruksprotokoll kortare låsningstider. Många jordbrukssystem tillåter nätverksanvändare att låna ut sin krypto med intresse. Till exempel, Förening tillåter vem som helst att säkra en passiv inkomst som lånar ut wBTC till andra användare i nätverket via jordbrukspooler.

wBTC on the Rise

Det finns några allvarliga fördelar som uppnåtts när du slår in BTC. Dessa fördelar har hjälpt till att skapa en ny sektor inom blockchain-industrin. Numera vill fler investerare sedan använda wBTC-tjänster. En september Rapportera markerade denna tillväxt i spektakulär form. Enligt forskare används nu över 1,1 miljarder dollar i wBTC globalt.

DeFi-statistik

DeFi-statistik

Olika wBTC-modeller

Intressant är att det finns ett par olika BTC-omslagsmodeller som används inom sektorn. Var och en av dessa strategier skiljer sig något men ger samma resultat – BTC på ETH-blockchain. Här är de tre mest populära förpackningsprotokollen som används idag.

Centraliserad

I en centraliserad BTC-inslagningsstrategi förlitar du dig på ett företag för att behålla värdet på dina tillgångar. I detta system tillhandahåller du din BTC till en central mellanhand. Därifrån låser de din krypto i ett smart kontrakt och utfärdar en motsvarande ERC-20-token. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att du är helt beroende av företaget för att hålla din BTC säkert lagrad. Plattformen BitGo är ett utmärkt exempel på denna strategi som används.

Otrolig

Det andra och mer avancerade sättet att packa in Bitcoin är via ett decentraliserat system. Keep Network erbjuder användare inslagna BTC-tjänster i form av tBTC. I det här scenariot överförs det centraliserade vårdansvaret till smarta kontrakt. Din BTC förblir låst i ett nätverksavtal som plattformen inte kan justera utan godkännande från dig. Denna strategi ger användarna ett pålitligt och autonomt system.

Syntetiska tillgångar

En annan form av wBTC som får fart på marknaden är användningen av syntetiska tillgångar. I den här designen låser du din BTC i ett smart kontrakt och får en syntetisk tillgång till lika värde. Till skillnad från de andra två scenarierna stöds inte denna token direkt av BTC. Istället säkerhetskopierar plattformen tillgången med inbyggda tokens.

Synthetix DEX är en pionjär inom denna strategi. I synnerhet stöds inte plattformens wBTC, kallad sBTC, av BTC, utan 800% av ett BTC-värde i SNX. SNX är plattformens huvudstyrningstoken för Synthetix Network. Det stöds av likviditetspooler.

Är insvept BTC (wBTC) säkert?

Konceptet med wBTC är ganska säkert genom att tekniken är sund. Det finns dock fortfarande många risker du bör vara medveten om innan du konverterar din BTC till wBTC. En av de största bekymmerna uppstår från de förtroendebaserade modellerna för tidiga wBTC-plattformar. I det här scenariot finns det alltid en risk att plattformen på något sätt kan låsa upp den verkliga BTC och lämna tokeninnehavare med falska wBTC.

Centralisering

En annan fråga som är värt att nämna är centralisering. Närhelst du involverar vårdnadshavare från tredje part som förvarar stora mängder Bitcoin, myntar nya tokens och övervakar värdet av Bitcoin-säkerheten, har du en marknad som är mogen för en koncentration av makt.

Hur man packar in BTC

När du väl har förstått riskerna med wBTC är du redo att fortsätta och ge dessa nya tokens ett försök. Plattformar som Myntlista, gör det enkelt att slå in BTC. I synnerhet myntlistan erbjuder en garanterad 1: 1-värdeutbyte med nollspridning och en fast avgift på 0,025%.

Wrapped Bitcoin Info på Coinlistens hemsida

Wrapped Bitcoin Info på Coinlistens hemsida

Det första steget är att gå till Coinlist och registrera. När alla är registrerade kan du helt enkelt klicka på “Wrap” -knappen inifrån din BTC-plånbok. Därefter kommer nätverket att uppmana dig att ange hur mycket BTC du vill konvertera till WBTC. När du har fattat det beslutet kan du klicka på knappen “Bekräfta inslagning” för att behandla transaktionen. Det är så enkelt.

Var kan man köpa inslagen Bitcoin wBTC

Att köpa wBTC är enkelt. Det här tokens rykte och livslängd gör det tillgängligt på de flesta större börser. Binance erbjuder en mängd olika wBTC-handelspar. För att komma igång måste du registrera dig för ett konto. Registreringen går snabbt och enkelt. Du måste dock verifiera din identitet innan du kan delta i affärer.

Vad är Wrapped Bitcoin (wBTC) och varför det är så viktigt Vad är Wrapped Bitcoin (wBTC) och varför det är så viktigt Vad är Wrapped Bitcoin (wBTC) och varför det är så viktigt
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Framtiden för inslagna Bitcoin wBTC

Med tanke på den övergripande användbarheten och prisvärdheten för att förpacka BTC är det ingen överraskning att lära sig att utvecklare arbetar hårt med att utvidga detta koncept. Redan ser du ett tryck för att introducera inslagna Bitcoins i mer komplexa DeFi-koncept.

Komplexa DeFi-nätverk tillåter användare att dubbla sina tokens. Tänk dig till exempel att sätta din wBTC och sedan omedelbart sätta tillbaka dina belöningar i en separat pool. Det finns också strategier där utvecklare vill betala insatsbelöningar direkt med krypto snarare än DeFi-tokens. I den här situationen spelar du wBTC men får ETH direkt som en belöning.

Andra blockkedjor

För närvarande domineras DeFi-sektorn av Ethereum. Denna dominans börjar dock förändras något eftersom andra blockkedjor försöker bryta sig in i DeFi-sektorn. Följaktligen är du säker på att wBTC börjar visas på andra blockkedjor inom en snar framtid. Som med Ethereum kommer wBTC att få full funktionalitet för det nätverk det är placerat på.

Wrapped BTC en ny teknisk revolution

Begreppet wBTC fortsätter att se fart på marknaden av många skäl. I första hand vill ingen handla med sin BTC, särskilt eftersom denna kryptovaluta nu är på toppnivåer. Wrapped Bitcoin tillåter dessa långsiktiga HODLers att få passiva belöningar utan att avstå från ägandet av dessa värdefulla digitala tillgångar. Av dessa skäl kan du förvänta dig att mer wBTC kommer in på marknaden under de kommande veckorna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map