Vad är digitala tillgångar?

Definitionen av en digital tillgång är “allt som finns i binär data som är fristående, unikt identifierbart och har ett värde eller förmåga att använda.” När termen har sitt ursprung i mitten av 90-talet var digitala tillgångar objekt som videor, bilder, ljud och dokumentation. Sedan dess har tekniska framsteg gett termen nytt liv.

Blockchain-teknik

Blockchain-tekniken förändrade inte betydelsen av digitala tillgångar, men det gjorde att termen täckte ett bredare utbud av artiklar. Det är viktigt att många digitala tillgångar kan störa hela industrier och till och med den globala marknaden framåt. Idag är uppfinningar som kryptovalutor en del av den digitala tillgångsrevolutionen.

Varför skapade Blockchain fler digitala tillgångar?

För att förstå varför digitala tillgångar utvecklats så mycket måste du först studera varför blockchain-teknik skapar ny effektivitet på marknaden och till och med nya marknader. Enkelt uttryckt är en blockchain inget annat än ett gigantiskt nätverk av datorer som samtidigt verifierar data på en digital storbok. Detta nätverk gör att data kan lagras, oförändras och verifieras via kod.

Transparens blockchain-tekniken ger världen är oöverträffad. Denna teknik gör det möjligt för människor för första gången i historien att otvetydigt bevisa vissa aspekter av en digital tillgång. Du kan bevisa objekt som ägande, äkthet, transaktionshistorik och plats utan att du behöver involvera tredje part. Som sådan inledde blockchain-tekniken tillbaka i en tid av bilateralt utbyte.

Förmågan att radera mellanhanden kommer från blockchains programmerbarhet. Blockchain digitala tillgångar använder regler som är inbyggda i nätverkets kod och, eller själva token. Viktigt är att dessa standarder får kontinuerlig granskning via nätverket. Denna kodning har avancerat avsevärt sedan blockchain-tekniken uppkom. Idag är avancerade integrerade protokoll, så kallade smarta kontrakt, kärnan i den digitala tillgångsrevolutionen.

Bitcoin – Koden som förändrade världen för alltid

Bitcoin representerade den största förändringen av betydelsen av termen digital tillgång hittills. Denna kodning var första gången någon försökte kombinera kryptografi och blockchain-teknik för att skapa en digital tillgång framgångsrikt. I huvudsak Bitcoin vitt papper var början på digitaliseringen av ekonomin. Diskuterar effekterna av Bitcoin globalt, sa Marc Lowell Andreessen, far till webbläsaren: ”Vi ser alla tillbaka om 20 år och drar slutsatsen att bitcoin var en inflytelserik plattform för innovation som själva internet.

Digitala tillgångar - Bitcoin Whitepaper

Digitala tillgångar – Bitcoin Whitepaper

2008 Finansiell kollaps

För att förstå motivationen bakom Bitcoin-konceptet måste du ta en titt på världens ekonomiska tillstånd 2008. Det internationella banksystemet var mitt i en kris. I flera fall ändrade regeringar och centralbanker regler för att främja deras skuldinnehavskapacitet. Det var denna upplevda instabilitet i fraktionerad reservbank som ledde den anonyma grundaren av Bitcoin, Satoshi Nakamoto att försöka skapa en decentraliserad internationell ekonomi. Denna nya öppna marknad skulle vara fri från regeringens och gränsernas stryp.

Bitcoin – Starten på en bransch

När Bitcoin-konceptet började få internationell uppmärksamhet gjorde också myntets värde. På mindre än fem år började andra utvecklare skapa sina egna mynt. Dessa mynt som Litecoin, Ethereum, och Monero alla använda blockchain-teknik för att säkra sitt värde. Även om dessa mynt använde liknande teknik hade varje digital tillgång olika marknadssätt.

Till exempel försökte Litecoin vara silver till Bitcoins guld, medan Ethereum ville ge utvecklare ett alternativ till Bitcoins skriptbegränsningar. Monero tog ett helt annat tillvägagångssätt och skapade en digital tillgång som främst fokuserade på integritet.

Digitala tillgångar som tillgångsklass

Idag tillåter blockchain-teknik oss att tokenisera nästan allt vi äger. Följaktligen kan föremål som en gång var icke-likvida, såsom skuld, nu handlas mellan vem som helst, var som helst, personligen eller över internet. Denna förmåga att tokenisera alla objekt skapar helt nya digitala tillgångsklasser på marknaden. Dessa nya tillgångsslag fortsätter att utvecklas. Som sådan fortsätter lagstiftarna att anpassa reglerna för att ta hänsyn till den nya effektiviteten som dessa tjänster ger.

Token-taxonomi

När världen av digitala tillgångar fortsätter att växa, har det också en önskan att tillsynsmyndigheter och investerare ska kategorisera de olika typerna av symboler som finns. Token-taxonomi är klassificeringen av digitala tillgångar i blockchain. Viktigt är att token-taxonomi kommer att spela en framträdande roll på marknaderna framåt eftersom klassificeringen av en digital tillgång bestämmer dess emitterings- och handelsfunktioner. Till exempel måste säkerhetskoder följa säkerhetsbestämmelser. Om inte, finns det juridiska konsekvenser. De tre huvudtyperna av token-klassificeringar är:

  • Kryptovaluta – Denna typ av digital tillgång inkluderar traditionella kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin. Dessa tokens fungerar vanligtvis som en form av digitala kontanter. Som sådan är de decentraliserade och erbjuder ett riktigt peer-to-peer-utbytesprotokoll.
  • Verktygstoken – Denna typ av digital tillgång fungerar inom ekosystemet för en plattform för att få värde och slutföra olika uppgifter. Det är viktigt att det inte representerar något direkt ägande eller investering i ett företag.
  • Säkerhetstoken – Säkerhetstecken är alla symboler som enligt design representerar en andel av ägandet eller en investering i ett företag. Vanligtvis finns dessa tokens på mycket reglerade marknader som fastigheter, värdepapper eller aktiemarknader.

Tokenization – Ändra marknader för alltid

Digitala tillgångar som säkerhetstecken fortsätter att störa fastighetsmarknaden. Till exempel tillåter plattformar som Red Swan fastighetsägare att tokenisera sina fastigheter. Företaget samarbetade nyligen med Polymath för att tokenisera 2,2 miljarder dollar i kommersiell fastighet över hela USA. Tokeniserade fastigheter erbjuder några enorma fördelar jämfört med traditionell fastighetsförsäljning. För det första är hela försäljningsprocessen snabbare och kräver mindre involvering från tredjepartsorganisationer. Tokeniserade fastigheter kan också överföra äganderätten på några sekunder.

Digitala tillgångar finns överallt

Idag finns digitala tillgångar överallt vi ser. Varje enskild valuta, tillgång, försörjningskedja och till och med belöningspunkt har potential för tokenisering. Som sådan kommer termen digital tillgång att fortsätta att omfatta ett växande antal objekt. För närvarande verkar tokenisering vara vägen mot framtiden.

Vad är digitala tillgångar? Vad är digitala tillgångar? Vad är digitala tillgångar?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Paybis-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

Omedelbart köp

Bäst för

Enkel användning

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 50

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map