Medan världen har blivit alltmer sammankopplad har integriteten fortsatt att urholka. För många liberarianer och användare av kryptovaluta erbjuder Bitcoin inte tillräckligt med integritet. Det är därför som tokens som Monero (XMR) och zCash (ZEC) har gjort sekretess till sin främsta prioritet.

Tokens som Monero gör transaktioner svårare att spåra genom att använda ringsignaturer och smygadresser. Dessa metoder hjälper till att dölja identiteten hos både avsändaren och mottagaren. Storskalig adoption på grund av ett antal frågor som:

  • Regulatorisk osäkerhet
  • Sekretess i fråga
  • Ökad konkurrens

I ett försök att undvika att bli irrelevant görs ansträngningar som förhoppningsvis kommer att lindra dessa ovanför rädslor.

Uppfyller listor

Regulatorisk osäkerhet har hängt över sekretessmynt från dag ett. Som ett resultat har kryptovalutamarknader sett olika högprofilerade börser besluta att ta bort integritetscentrerade projekt under de senaste åren. Den vanligaste händelsen av detta har ägt rum i Japan, eftersom nationens tillsynsmyndigheter har gjort en gemensam ansträngning för att göra det.

I dessa fall har den största styrkan i dessa projekt också blivit deras största svagheter. Om dessa projekt ska överleva måste det finnas en tydlig väg framåt, där de kan fortsätta att arbeta medan de placerar tillsynsmyndigheter. Utvecklare har erkänt detta hinder och beslutat att göra något åt ​​det.

Dessa ansträngningar förväntas leda till att en ny vitbok fylls i och släpps. Denna vitbok, som kompletteras i samarbete med utvecklare bakom Monero, Tari Labs och advokatbyrån Perkins Coie, kommer att benämnas ‘The Fundamentals and Regulation of Privacy-Enabling Cryptocurrency’. Som titeln antyder kommer denna nya vitbok att fungera som en riktlinje för utbyten att följa, vilket möjliggör integritetsbaserade projekt att listas på ett regelverk som uppfyller kraven.

Även om vitboken ännu inte har släppts låter tidiga kommentarer från inblandade individer lovande.  Louis Willacy, från Tari Labs, nyligen anges, ”Medan författarna stöder sina resultat med uttömmande forskning och detaljerad analys, är vitboken grundläggande slutsatsen bedrägligt enkel: Reglerade finansinstitut kan uppfylla AML-skyldigheter när de stöder integritetspolicyer. Period.”

Vitboken, som förväntas släppas när som helst nu, är en potentiell välsignelse för, inte bara Monero, utan alla mynt av liknande uppbyggnad.

Coinbase listas inte

Coinbase är ett utmärkt exempel på varför den kommande vitboken är ett viktigt steg. Förmodligen är det mest kända företaget som är associerat med kryptovalutor Coinbase. Dess VD, Brian Armstrong, delade nyligen sina tankar om Monero. Han uppgav att även om han inte skulle ha något problem som stöder tillgången kommer detta inte att ske som det är på grund av osäkerhet i lagstiftningen i USA..

Armstrong anges, ”Sekretessmynt är nästa ämne, ett av de nästa i horisonten, bland många. (Tillsynsmyndigheterna) är mycket bekymrade, så vi har inte kunnat lista det åtminstone på det sätt vi vill av dessa skäl. Men jag tror att med tillräckligt med tid och vision kommer regulatorerna att vara bekväma med det. Då kommer det att finnas en ny ny fråga i horisonten som kommer att beröra dem. ”

Medan de som hoppas på att se sekretessmynt som Monero från zCash snart listas på ledande börs, Coinbase, kanske inte har tur, kommer den väntande vitboken förhoppningsvis att kunna leda beslut som dessa – och därmed öka antagandet av integritetscentrerade projekt.

Inte så privat

Rädslan kring användningen av sekretessmynt är kanske inte alltid ett problem. Genom användning av artificiell intelligens är den ryska federala finansiella övervakningstjänsten mitt i försöker att utveckla ett nytt analysverktyg. Detta verktyg utvecklas med målet att minska olaglig aktivitet genom spårning av transaktioner på sekretessbaserade protokoll – som Monero, Dash och mer.

Människor vänder sig till sekretessmynt för just det, integritet. Om du tar bort detta attribut förloras överklagandet på dessa mynt. Om Ryssland verkligen kan spåra mynt, som Monero, kommer säkert andra att följa efter och ge upp deras bortgång.

Inte alla sekretessmynt skapas lika. Vissa använder misstänkta åtgärder för att uppnå integritet, andra ger möjlighet att växla integritetsfunktioner, medan andra är robusta och privata på permanent basis. Oavsett vilken kategori ett sekretessmynt faller i, kan det vara i trubbel.

Ökad konkurrens

När vi tänker på sekretessmynt finns det några som omedelbart kommer att tänka på – Monero, zCash, Dash. Listan kan snart börja växa, eftersom olika andra projekt implementerar nätverksuppgraderingar.

En annan strid, som så småningom kommer att behöva bekämpas av sekretessmynt, är denna ökade konkurrens. Som det står kan de existera eftersom de erbjuder något som populära valutor som Bitcoin inte kan – anonymitet. Om denna fördel tas bort, varför använda dessa projekt alls?

Utvecklare bakom produkter som Litecoin (LTC), GRIN och andra arbetar aktivt för att stödja integritet. Detta görs genom utveckling och implementering av en nätverksuppgradering som kallas ”Mimblewimble‘.

Även om Mimblewimbles inre arbete kan vara komplicerat, kommer deras effekt att vara enkelt – det kommer att göra det möjligt för dessa projekt att stjäla användare och marknadsandelar från de ovan nämnda, mer traditionella, integritetsprojekten.

Halverande förhoppningar

Alla dessa punkter, bra eller dåliga, kommer att fortsätta att påverka antagandet av sekretessmynt. Det finns dock andra faktorer som kan hjälpa vissa projekt att fånga investerarnas ögon.

För dem som följer kryptovalutamarknader har vi alla sett vad en “halvering” -händelse kan göra för ett projekt. Dessa händelser är vanligtvis associerade med projekt som använder proof-of-work-protokoll, såsom Monero och zCash.

Under de senaste månaderna har Monero sett sin ställning inom marknaden sjunka till 15: e totalt sett. Senare i år kan projektet eventuellt sjunka ytterligare. Detta beror på att rival, zCash, kommer att genomgå en halvering under hösten 2020, vilket drastiskt minskar inflationen. En sådan händelse kan locka Monero-användare att byta till zCash i väntan på potentiella vinster.

Om detta inträffar kommer zCash att kunna hoppa över Monero som det mest populära sekretessmyntet?

Faller fritt

Monero var en gång en av de tio mest respekterade kryptovalutorna. Även om det fortfarande kan vara oavsett som ett fantastiskt projekt och crème de la crème bland sekretessmynt, har det inte kunnat hålla tag i en topp tio plats.

På grund av olika kontroverser, som de som diskuteras här idag, som involverar Ryssland, Coinbase och utbyte av börsnoteringar, befinner sig det nu med ett tufft grepp om 16: e plats på Coinmarketcap.

Trots denna nedgång bland CoinMarketCap-rankningarna förblir Moneros nätverksdeltagande nära toppnivåer när mätt med hash-hastighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me