Investera i Tezos (XTZ) – Allt du behöver veta

Vad är Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) är ett fjärde generationens blockchain-nätverk som innehåller avancerade protokoll för att möjliggöra en mängd funktioner. I första hand är plattform stöder utvecklingen av decentraliserade applikationer (DApps) och kodning av smarta kontrakt.

Tezos är ett decentraliserat öppen källkodsnätverk för tillgångar och applikationer. Idag består Tezos-communityn av forskare, utvecklare, validerare och olika supportgrupper. Alla dessa parter delar det gemensamma målet att expandera Tezos ekosystem.

Tezos historia (XTZ)

Tezos historia börjar 2014 när grundare, Arthur Breitman och Kathleen Breitman började utveckla sin nästa generations blockchain. Specifikt försökte Breitman förenkla Dapp-utvecklingen och skapa ett unikt decentraliserat ekosystem för att tillgodose behoven hos den digitala ekonomin..

Tezos lanserades officiellt i Schweiz i september 2018. Liksom många andra projekt inom sektorn använde Tezos en dubbel företagsstrategi. Specifikt är Tezos grundande företag Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman och Kathleen Breitman

Arthur Breitman och Kathleen Breitman

Dessutom använder gruppen en stiftelse för sina insamlingsändamål. Denna ideella organisation kallas Tezos Foundation. Det är viktigt att Tezos Foundation är det företag som innehar alla operativa medel, inklusive de medel som samlats in under ICO.

Tezos slog på marknaden. Företaget var värd för en rekordstark ICO under 2018. Evenemanget var en stor framgång. Det säkrades 232 miljoner dollar i Bitcoin och eter på knappt två veckor. Framgången med evenemanget gjorde internationella rubriker. Det hjälpte också att driva Tezos längre in i rampljuset.

Investerare fick XTZ för sina Bitcoin och Ethereum. XTZ, även kallat tez eller tezzie, är ett verktygstecken för Tezos ekosystem. Användare kan betala för tjänster och utföra smarta kontrakt med XTZ. Det finns 741 546 948 XTZ i omlopp för närvarande.

Tezos meddelade aldrig den totala mängden XTZ som plattformen planerar att släppa. Utvecklare lämnade detta öppet i ett försök att se till att deras plattform aldrig når sin kapacitet på marknaden. Men vissa i rymden hävdar att denna brist på brist skadar myntets totala värde.

Ledningsfrågor

Tezos ICO-framgång var kortvarig. Inom några veckor ordförande för Tezos Foundation, Johann Gevers, och Breitmans kom in i en allmän strid om de insamlade medlen. Specifikt vägrade Gevers att betala ut medlen till Breitmans.

Frågan var enorm debacle som fick investerare att förlora förtroendet för projektet. Detta ledde till att värdet på XTZ tappade tillfälligt. Så småningom, Gevers vänster projektet och medlen gjorde det till sin destination. Men Gevers såg till att säkra ett avgångspaket på 400 000 dollar för sina problem.

Hur Tezos (XTZ) fungerar

Tezos är unikt på marknaden av olika skäl. För det första använder den en konsensusmekanism för flytande bevis. Dessutom introducerar plattformen en agonistisk native-middleware som kallas Network Shell. Denna strategi gör det möjligt för utvecklare att använda moduler under konstruktionen av applikationer.

Flerspråkig strategi

Tezos är tvåspråkig, vilket betyder att det använder både imperativt och funktionellt språk. Viktiga språk som soliditet är idealiska för smart programmering av kontrakt när det gäller flexibilitet. Funktionella språk är mer skickliga på matematisk resonemang och gör dem säkrare.

Tezos använder kombinationen för att säkerställa att dess smarta kontrakt är både robusta och säkra. I synnerhet är Tezos ekosystem beroende av Ocaml för blockchain-programmering och Michelson för kodning av smarta kontrakt. Denna strategi förbättrar också transaktionshastigheter över nätverket.

För närvarande kan XTZ ha cirka 1000 transaktioner per sekund (tps). Gränsen baseras på max tillåten gas per transaktion. Denna takt kan också öka i framtiden genom att rösta om protokollförändringar som skalningslösningar utanför kedjan.

Varför Tezos (XTZ) spelar roll

Tezos erbjuder användare några funktioner som inte är tillgängliga för tidigare blockchains. För att utföra denna uppgift kombinerar Tezos sina transaktions- och konsensusprotokoll. Denna strategi effektiviserar sina processer. Avgörande är att kombinationen hjälper till att kommunicera mellan nätverksprotokollet och blockchain-protokollet.

Liquid Proof-of-Stake – Tezos (XTZ)

De Liquid PoS konsensusmekanism är en uppgradering till Delegated Proof-of-Stake-system som finns i tredje generationens blockkedjor som EOS och NEO. I en DPoS röstar gemenskapen på vem som ska fungera som en delegerad nod.

Det är viktigt att delegerade noder godkänner block och lägger till transaktionerna i blockchain. Dessutom har de några fler rättigheter och skyldigheter i nätverket. Avgörande är att antalet tillåtna delegat beror på minimikravet på obligationsstorleken. För närvarande tillåter denna gräns upp till cirka 70 000 delegater.

LPoS-mekanismen är exklusiv för Tezos just nu. LPoS i Tezos har visat sig vara mycket framgångsrikt. För närvarande har nätverket en andel på cirka 80% fördelat på 450 validerare och 13 000 delegater. Detta gör Tezos till en av de mest decentraliserade blockkedjorna i branschen.

Mer kontroll

Liquid PoS erbjuder användarna mer kontroll jämfört med DPoS-system. För en får varje användare en röst. Denna strategi hjälper till att säkerställa en mer sammanhållen gemenskap. Uppriktigt kan användare rösta direkt eller delegera sitt röstansvar till en annan part.

Dessutom kan dessa delegater sedan delegera sina röster till andra delegater via en process som kallas transitivitet. Noterbart kan användare välja att återfå sin rösträtt när som helst. De kan till och med ändra sin företrädares röst när det finns ett ämne där de inte håller med om sitt beslut.

Fördelar med flytande PoS

Liquid PoS-konsensusmekanismen ger en balanserad och inkluderande inställning till decentraliserad nätverkssäkerhet. Varje person har en röst som räknas i det slutgiltiga godkännandet av nätverksändringar. Bäst av allt, vem som helst kan bli en delegat gratis. Du behöver bara få respekt för samhället.

För att delta i processen behöver en användare helt enkelt sätta sin XTZ i en nätverksplånbok. I Tezos ekosystem kallas denna process “bakning”. Ju mer XTZ du tårta desto bättre är chansen att lägga till nästa block.

Efter att blocket bakat framgångsrikt kommer nätverket att få 32 slumpmässiga andra bagare att upprepa processen. När processen har slutförts får bagaren en belöning. Bäst av allt får bagaren möjligheten att ta ut transaktionsavgifter för alla transaktioner inom blocket.

Självändringsbok med styrning på nätet

Tezos-systemet minskar risken för hårda gafflar via denna decentraliserade röstningsmekanism. Utvecklare var extra noga med att se till att nätverket har kapacitet att uppgradera passivt på ett decentraliserat sätt via självförändringar. På detta sätt försöker Tezos hålla sitt samhälle fokuserat på samma mål.

Tezos (XTZ) omröstningsprocess

Omröstningsprocessen börjar när en utvecklare skickar in ett uppgraderingsförslag. Förslaget måste innehålla de tekniska aspekterna av uppgraderingen. Det måste också innehålla den kompensation som krävs av utvecklaren för deras ansträngningar.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Härifrån kommer protokollet att gå före gemenskapen. Gemenskapen kommer att testa protokollet och ge värdefull feedback om dess meriter. Särskilt genomgår varje protokoll flera testperioder. På detta sätt ser Tezos till att endast kodning av högsta kvalitet gör det till blockchain.

Efter testperiodens slut kan Tezos tokeninnehavare rösta om uppgraderingen direkt. Om det godkänns integreras protokolluppgraderingen i nätverket via ett protokoll som kallas “hot swap”. Dessutom kommer utvecklaren att få ersättning från Tezos Foundation för sina ansträngningar just nu.

Tezos (XTZ) kontotyper

Tezos ekosystem ger dig möjlighet att fungera under två olika kontotyper. Dessa konton går under namnen Implicita konton och ursprungskonton. Kritiskt har dessa konton olika syften inom Tezos infrastruktur. I de flesta fall fungerar ett implicit konto för grundläggande funktioner.

Implicita konton

Implicita konton är den typ av konto som de flesta användare har. Dessa adresser fungerar som traditionellt kryptokonton. Varje implicit konto innehåller både offentliga och privata nycklar. Användare kan kontrollera saldot och överföra pengar till och från den här adressen.

Ursprungliga konton

Ursprungliga konton är vad utvecklare använder för smarta kontrakt. De skiljer sig från implicita konton på ett par viktiga sätt. För det första börjar dessa konton alltid med en KT1 kontra en tz1. Alla ursprungskonton inkluderar alternativ för chef, belopp, delegerat och delegerat fält.

Var kan man köpa Tezos (XTZ)

Tezos finns på de flesta större börser idag. Binance, världens största börs, erbjuder flera Tezos handelspar. För att komma igång behöver du bara registrera dig för ett konto. När din kontoverifieringsperiod är över kan du finansiera ditt konto med fiat-valuta.

När ditt konto har pengar tar det bara en sekund att överföra dessa pengar till Bitcoin eller Ethereum. Härifrån vill du byta mot XTZ. Hela processen kan göras på mindre än tio minuter efter att ditt kontoverifiering har slutförts.

Investera i Tezos (XTZ) - Allt du behöver veta Investera i Tezos (XTZ) - Allt du behöver veta Investera i Tezos (XTZ) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Tezos (XTZ) ska förvaras

Det är enkelt att lagra Tezos. Om du är ny på plats kan du ladda ner en pålitlig mobilplånbok på några sekunder. De bästa mobilplånböckerna för detta mynt är Kukai Tezos plånbok och TezBox Plånbok. Båda är gratis att ladda ner och förse dig med ett lättanvänt gränssnitt.

Om du försöker göra en stor investering i XTZ eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda Tezos (XTZ).

Tezos – Out of the Storm

Nu när Tezos har övervunnit sina inre företagsrelaterade frågor är företaget redo att ta sin mainstream-plattform. Idag har Tezos en av de största uppföljarna på marknaden. Följaktligen kan du förvänta dig att se Tezos i de tjugo bästa kryptovalutorna under kommande år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map