Investera i Stellar Lumens (XLM)

Medan du investerar på kryptomarknaden tar det inte lång tid innan du kör över Stellar Lumens. Denna unika kryptovaluta har ett raketfartyg som spränger som sin logotyp och ett fängslande namn som får dig att se för dig futuristiska rymdresor. Bortsett från deras smarta marknadsföring, ger Stellar mycket till kryptovalutasektorn.

Stellar är en distribuerad betalningsinfrastruktur som har en öppen källkod. Plattformen gick in på marknaden med målet att underlätta en mer strömlinjeformad strategi för internationella penningöverföringar som remitteringsbetalningar. Idag är Stellar-ekosystemet känt för sina prisvärda, snabba och pålitliga överföringsfunktioner. Specifikt underlättar plattformen friktionslösa gränsöverskridande transaktioner.

Vad är Stellar Lumens?

Till skillnad från sin främsta konkurrent på marknaden, Krusning, Stellar fokuserar på individens behov snarare än stora finansiella institutioner. På detta sätt kan plattformen sömlöst ansluta individer, institutioner och betalningssystem över hela världen. Idag består plattformen av ett internationellt konsortium av individer och enheter i alla regioner.

Stellar hemsida

Stellar hemsida

Hur fungerar Stellar?

Stellar utnyttjar decentralisering för att förbättra de nuvarande överföringssystemen som används. Plattformen innehåller en distribuerad huvudbok för att förbättra effektiviteten och transparensen för användarna. Denna huvudbok underhåller alla nätverkets data inklusive dess transaktionshistorik för att överföra system som används. Denna huvudbok upprätthåller ett obrutet register över alla transaktioner sedan första dagen.

Det är enkelt att använda Stellar-plattformen. På samma sätt som populära betalningsbehandlare som Paypal börjar processen när du laddar upp medel i nätverket. I Stellar-ekosystemet laddas dessa medel upp till Anchors. Ankaret fungerar som ett medium mellan fiat och Stellars distribuerade huvudbok. På detta sätt tjänar Ankare ett kritiskt syfte i Stellar-ekosystemet.

När dina medel är tillgängliga på Stellars distribuerade huvudbok är det enkelt att skicka var som helst i världen. Låt oss till exempel säga att du ville skicka 1000 USD till en vän i EU. Du laddar bara upp din USD till ett Stellar-ankare för att få en USD-kredit i nätverket.

Därefter kan du överföra din kredit till din EU-följeslagare. Vid överföringstillfället konverterar Stellar automatiskt din USD-kredit till EUR. Det är viktigt att plattformen automatiskt söker efter den lägsta växelkursen. När pengarna har konverterats sätter de in på din väns konto. Här kan de ta ut finansieringen direkt.

Otroligt nog sker hela processen på några sekunder och helt bakom kulisserna. På detta sätt kan Stellar uppfylla sitt mål att förenkla penningöverföringssystem för den genomsnittliga personen. Plattformen ger en verkligt strömlinjeformad strategi för marknaden.

Stöd för flera Fiat-valutor

Imponerande kan Stellar utföra denna uppgift genom att använda tre specifika protokoll. I det första scenariot konverterar stellar dina pengar från orderboken och underlättar helt enkelt ett strömlinjeformat utbyte. I nästa process konverterar Stellar dina medel till XLM. Då överförs dina medel internationellt. När de väl har kommit till sin destination säljs XLM och den lokala fiatvalutan. I det här scenariot används XLM som mellanhand.


Kritiskt kostar att skicka kryptovalutor globalt bara en bråkdel av kostnaderna för traditionella penningöverföringssystem. I den nuvarande marknadsinfrastrukturen kan en användare sluta förlora över 7% av sina medel under överföringen. Dessa förlorade medel används för att täcka en mängd tredjeparter som är inblandade i fiat-transaktionen.

Kedjetransaktioner

Stellars plattform fungerar på ett smart sätt som gör det möjligt att åstadkomma komplexa kedjereaktioner. Du kan till exempel upptäcka att det inte finns något direktvalutapar för din önskade handel. I det här fallet kan Stellar slutföra en transaktion med flera transaktioner. Tänk dig att din USD först konverterar till GBP, sedan GBP till EUR.

Stellar Exchange

En annan unik aspekt av Stellar är förmågan att placera utbytesorder direkt inom plattformen. Dessa order går omedelbart till den offentliga huvudboken. Här kan du välja mellan en mängd andra valutor. Det är viktigt att du kan byta ut dina pengar mot både Fiat och kryptovalutor med hjälp av detta system.

Vad är XLM?

Även om Stellar var utformad för att hantera digitala representationer av valutor, väljer utvecklarna fortfarande att skapa sin egen inbyggda krypto som heter XLM. Faktum är att alla Stellar-användare måste ha en liten bit XLM för att delta i nätverket. Detta krav är avsett att förhindra att huvudboken fylls med skräppost eller annan värdelöshet.

Beslutet att skapa en unik valuta för denna uppgift härrör från Stellars önskan att vara fri från någon speciell valuta i allmänhet. Till exempel, om Stellar krävde att du hade ett visst belopp på USD, skulle plattformen vara något bunden till prestanda för USD, eller åtminstone skulle den vara knuten till den amerikanska marknaden. Detta är en situation som utvecklare var angelägna om att undvika.

Till skillnad från de flesta kryptovalutor behöver Stellar Lumens inte noder för att bryta transaktionsblock. Nätverksdeltagare får inte heller utmärkelser för sina ansträngningar att validera blockchain. Detta tillvägagångssätt står i skarp kontrast till kryptovalutor som Bitcoin. Framför allt bestämde företaget att det var bättre att ge ut 100 miljarder XLM under plattformens lansering. Därifrån skulle utbudet av Stellar öka med 1% varje år under cirka 6 år.

Kritiskt, utvecklare ändrade detta tillvägagångssätt i oktober 2019. Utvecklare bestämde att det var mer gynnsamt för sina mål att minska utbudet av XLM framåt. Som sådan minskade de mängden XLM ner till 50 miljarder. Dessutom finns det inga planer på att utfärda XLM längre i framtiden.

Denna strategi lämnar cirka 20 miljarder XLM på marknaden för närvarande med ytterligare 30 miljarder behållna av företaget. Dessa kvarhållna medel ska gå till expansion av XLM-ekosystemet. Uppgifter som utveckling och marknadsföring är den huvudsakliga användningen av medlen enligt Stellars plan.

En snabb inblick i Stellars förmågor och det är lätt att inse att denna plattform kom från en erfaren blockchain-professionell. Grundaren av Stellar är ingen ringare än Crypto-tungvikten Jed McCaleb. McCaleb är mest känd för att grunda det nu nedlagda Mount Gox-utbyte.

Vid ett tillfälle kontrollerade Mt.Gox 70% av världens Bitcoin-handelsvolym. Men ett stort hack såg utbytet lösa upp efter att ha förlorat 450 miljoner dollar i Bitcoin. I synnerhet hade McCaleb redan lämnat företaget och sålt sin andel före hacket.

I synnerhet grundade McCaleb också Stellars huvudkonkurrent, Ripple. Han lämnade dock företaget 2013 med hänvisning till oförenliga skillnader i riktning mot företaget. Inte överraskande delar de två kryptovalutorna många aspekter, främst deras mål att underlätta gränsöverskridande betalningar på ett mer strömlinjeformat sätt.

Stellars styrelse innehåller några av de största namnen i branschen. Företaget lyckades säkra Stripe CEO, Patrick Collison, WordPress Founder, Matt Mullenweg, och AngelList Founder, Naval Ravikant.

Hur man köper XLM-token

Att investera i Stellar Lumens är enkelt när du vet var du ska leta. För det första är det viktigt att du förstår att Lumens handlar under både XLM och STR-tickern beroende på vilken plattform du är på. Företaget bestämde sig för att ändra sin ticker från STR till XLM för flera år sedan, men vissa börser beslutade att behålla den ursprungliga tickern oavsett val.

Majoriteten av XLM-handelsvolymen kommer från tre huvudbörser – Bittrex, Poloniex, och Binance. Avgörande är att alla dessa plattformar stöder XLM till BTC-handelspar. Om du vill konvertera USD till XLM måste du först köpa BTC från din favoritbörs och sedan konvertera den till XLM. Om du vill köpa XLM direkt med USD måste du gå över till börsen Kraken för att göra ditt köp.

Investera i Stellar Lumens (XLM) Investera i Stellar Lumens (XLM) Investera i Stellar Lumens (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade användare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Europeiska handlare

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

1,00 $

Kontominimum

35 €

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Var XLM ska förvaras

När det gäller lagring av din XLM har du några alternativ att tänka på. Om du planerar att kontinuerligt handla din Stellar kommer det att bli bekvämare, men mindre säkert, för att hålla din XLM på din favoritbörs. Så länge du inte handlar för mycket, erbjuder börser som Binance en anständig säkerhetsnivå för dina innehav.

När du är redo att stoppa din dagshandelsstrategi kan du alltid skicka din XLM till en mobil plånbok som Jaxx. Dessa plattformar är de enklaste att använda och använda. I de flesta fall kan du ladda ner din plånbok-app och börja använda den på under tio minuter. Bäst av allt har du alltid tillgång till din XLM om du behöver det.

Om du vill ha en säkrare strategi för XLM-lagring bör du överväga att använda Stronghold. Stronghold är den distribuerade börsen för Stellar-nätverket. Det finns till och med en stationär klient som stöder dina lagringsbehov.

Om du försöker göra en stor investering i XLM eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Stellar Lumens (XLM).

Sammanfattning

Med tanke på den enorma expertis som Stellar besitter och deras unika synsätt på marknaden är det ingen överraskning att XLM är en av de mest populära kryptovalutorna i världen idag. Du kan förvänta dig att denna popularitet kommer att öka när fler kommer in i blockchain-sektorn. För tillfället kan du belysa din kryptoinvesteringsstrategi vid något av de börser som anges i den här guiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map