Investera i Litecoin (LTC) – Allt du behöver veta

Det skulle vara omöjligt att våga sig in i kryptoutrymmet länge utan att så småningom springa över ett av de äldsta och mest ansedda mynt som finns – Litecoin (LTC). Litecoin är en öppen sör рееr-tо-рееr digitala kassasystem som liknar Bitcoin. Det är viktigt att Litecoin utvecklades för att förbättra några av bristerna i världens första framgångsrika kryptovaluta, Bitcoin. I denna utsträckning har Litecoin också märkts som ”silver” till Bitcoins guld av många i branschen.

Vad är Litecoin (LTC)?

Litecoin var en av de tidigaste kryptovalutorna som kom in på marknaden. Följaktligen är det fortfarande ett av de största mynten i sektorn baserat på börsvärde. Detta enormt populära mynt finns på nästan alla kryptobörser. Det är också en av de mest accepterade kryptovalutorna i världen. Du kan använda Litecoin för att köpa varor, tjänster eller till och med investera i andra kryptoprojekt när de dyker upp.

Liksom de flesta kryptovalutor använder Litecoin blockchain-teknik för att förbli decentraliserad. Decentraliserade valutor skiljer sig från traditionella fiatvalutor på många sätt. I första hand utfärdas de inte från en central myndighet som en regering. Istället produceras litecoins via en сrурtоgrарhіс рrоtосоl. Officiellt släpps Litecoins under MIT / X11-lisenser.

Hur fungerar Litecoin (LTC)?

Litecoin fungerar på ett sätt som mycket liknar Bitcoin. Faktum är att detta onlinebetalningssystem direkt inspirerades av Satoshi Nakamoto och hans släpp av Bitcoin-protokollet. Många är förvånade över att höra att Litecoin var en av de tidigaste Bitcoin-gafflarna på marknaden. Som sådan är denna kryptovaluta tekniskt sett nästan helt perfekt för, även om det är med några avgörande skillnader.

Litecoin via Litecoin.org

Litecoin via Litecoin.org

LTC: s utvecklare Charlie Lee inledde sitt Litecoin-projekt genom att låna kärnkoden från Bitcoin. Han gjorde sedan flera viktiga modifieringar av protokollet. En av de viktigaste uppgraderingarna som han introducerade var minskningen av blockgodkännandetiden från 10 minuter till 2,5 minuter. Precis som med Bitcoin innehåller dessa block nästa sats av transaktioner som väntar på godkännande.

Blockera tidsreduktion

Blocktidsreduktionen gav Litecoin mer skalbarhet än sina föregångare. Speciellt är LTC nu fyra gånger snabbare än Bitcoin när det gäller transaktioner per sekund (tps). Lee justerade också transaktionsavgiftsmodellen inom LTC för att göra den mer tilltalande för massorna. Specifikt är Litecoins avgiftsstruktur 1/50 av storleken på Bitcoin.

Denna avgiftsstruktur är en av de viktigaste dragningarna till plattformen. Otroligt nog kostar det bara 1/1000 av en LTC att behandla en transaktion. Denna minimiavgift ändras inte heller beroende på storleken på din transaktion. Du betalar samma belopp oavsett storlek. Denna strategi ger en enorm uppgradering till de nuvarande marknadsledarna. PayPal tar till exempel en avgift på 3% för varje transaktion som genomförs inom deras nätverk.

LTC total leverans

En av de främsta dragningarna till Litecoin, och kryptovalutor i allmänhet är deras begränsade utbud. Till skillnad från fiatvaluta, som regeringar kan skriva ut efter eget val, produceras Litecoins bara med fasta intervall efter godkännande av ett transaktionsblock till nätverket. Totalt kommer det bara att produceras 84 miljoner Litecoins. Intressant nog var detta belopp resultatet av enkla beräkningar från utvecklarnas sida.

I grund och botten bestämde utvecklare att eftersom Litecoin behandlar transaktioner med 4x hastighet för Bitcoin, skulle det vara klokt att förse nätverket med 4x tokens. Kritiskt betyder denna fasta mängd mynt också att inflationen inte kommer att påverka valutaens totala värde när tiden går. Ju mer tid som går, desto mer värde bör varje Litecoin ha. Från och med idag finns det redan över 65177458 Litecoins på marknaden.

Många handlare ser Litecoin som ett mer hållbart alternativ på marknaden. Deras åsikter är inte utan anledning. För det första upplever LTC ofta mindre volatilitet än storebror Bitcoin. Utvecklingsteamet bakom detta projekt är också lite mer fördelaktigt än Bitcoins utvecklingsteam. Specifikt har LTC-utvecklare bevisat sin önskan att förbli tekniska före tävlingen gång på gång. Plattformen var den första som lade till uppdateringen av Segregated Witness.

Dessutom började Litecoin bearbeta Lightning Network-transaktioner månader före BTC. I maj 2017 antog LTC Segregated Witness-protokollet månader innan Bitcoin kunde göra det. Samma år genomförde utvecklingsgruppen bakom projektet också sin första Lightning Network-transaktion från Zürich, Tyskland till San Francisco.

Historia av Litecoin (LTC)

Litecoins episka uppgång till berömmelse börjar i oktober 2011 med publiceringen av projektets vitbok av lång tid Bitcoinist, Charlie Lee. Lee var tidigare en anställd på Google som följt Bitcoin sedan dess tidiga dagar. Vid den tiden erkände Lee värdet av Bitcoin men märkte att det fanns några områden som om de förbättrades kunde hjälpa till att driva storskalig blockchain-antagande bland massorna. Lees förbättringar fokuserade på minskade transaktionstider, avgifter och eliminering av koncentrerade gruvpooler.

Imponerande tog Litecoin bara två år att uppnå ett börsvärde på 1 miljard dollar. Myntet fortsätter att dominera marknaden idag. I synnerhet nådde Litecoin sin officiella rekordhöga nivå på $ 360,93 den 18 december 2017. Otroligt representerade detta värde en 8200% ökning jämfört med tokenvärdet bara ett år tidigare. Vid den tiden hade Litecoin ett marknadsvärde på drygt 4,40 dollar.

I en intressant händelse beslöt Lee att sälja alla sina Litecoin-innehav i december 2017. Vid den tiden förklarade Lee via en Reddit posta varför han fattade beslutet. Han uppgav att han hade oro över sitt växande inflytande på plattformen. I sina nu kända inlägg är Lee det citerade säger “När jag twitterar om Litecoin-pris eller till och med bara goda eller dåliga nyheter, anklagas jag för att ha gjort det för personlig nytta. Vissa människor tror till och med att jag kortar LTC! Så på sätt och vis är det en intressekonflikt för mig att hålla LTC och twittra om det eftersom jag har så mycket inflytande. ” Till slut bestämde han sig för att det var bäst att undvika intressekonflikten som följer med hans ställning som LTC: s grundare.

Hur man köper Litecoin (LTC)

Lyckligtvis har det aldrig varit enklare att köpa LTC. På grund av sin enorma popularitet kan du förvärva LTC från alla större börser som är i drift idag. Processen för detta tillvägagångssätt förändras något för varje plattform, men i allmänhet fungerar allt på samma sätt. Det första steget är att fylla i registreringsinformationen om du är ny på plattformen. När du har slutfört din registrering kan du börja köpa LTC direkt. Det finns två huvudsakliga sätt att få detta mynt.

Det första sättet är direkt med fiat-valuta. De flesta börser erbjuder LTC / Fiat-parning direkt. När så är fallet kan du helt enkelt ladda din fiat-valuta på din börsplånbok. Välj sedan köp Litecoin och precis så är du redo att gå. Du kommer att se din LTC visas i din utbytesplånbok på några sekunder efter att du gjort ditt köp.

Det andra sättet att köpa LTC är genom användning av en mellanhand. Om ditt börs inte erbjuder LTC / Fiat-parningar måste du först köpa Bitcoin. Då kan du byta ut det mot Litecoin. Den stora nyheten är att Litecoin är en av de mest populära kryptovalutorna i världen. Som sådan kan du enkelt byta nästan vilken token eller mynt som helst för lite Litecoin.

Investera i Litecoin (LTC) - Allt du behöver veta Investera i Litecoin (LTC) - Allt du behöver veta Investera i Litecoin (LTC) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade användare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Europeiska handlare

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

1,00 $

Kontominimum

35 €

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur man bryter Litecoin

Gruvdrift Litecoin liknar mycket Bitcoin. Nätverket använder en samförståndsmekanism för att säkerställa att nätverkets tillstånd förblir giltigt. Till skillnad från Bitcoin tar Litecoin dock bort konsensusmekanismen SHA-256 till förmån för ett annat protokoll som kallas “scrypt mining”. Förespråkare av Litecoin gillar gruvdistributionsmetoden för LTCs krypteringsbrytning som tros vara en rättvisare modell. Scrypt tillåter konsumentkvalitet hårdvara som GPU att bryta Litecoin framgångsrikt.

Kritiskt kan du fortfarande bryta LTC på en Mac eller Windows-dator. Gruvearbetare kan välja att utföra uppgiften antingen ensam eller med hjälp av en gruvpool, något som inte längre är möjligt för Bitcoin-gruvdrift. Medan utvinning av Litecoin idag kan göras med en vanlig hemdator skulle det vara mycket långsamt. Det är mycket klokare att köpa en gruvrigg som är speciellt utformad för scrypt mining-algoritmer. Denna strategi ger dig bättre resultat och ökar dina chanser att bli nästa gruvarbetare som validerar transaktioner och lägger till dem i blockchain.

Det finns 14 400 Litecoins som bryts varje dag. Detta brytningsschema motsvarar var 2,5: e minut, ett LTC-block bryts. Noden som lägger till nästa transaktionsblock i blockchain får en belöning på 25 nyligen genererade Litecoins. I likhet med Bitcoins strategi belönar gruvdrift halva tiden. I oktober 2015 halverades Litecoin-belöningarna. Speciellt kommer halveringen att fortsätta med jämna mellanrum tills 84.000.000: e Litecoin bryts.

Var kan jag förvara Litecoin?

När det gäller att lagra din Litecoin är det ingen brist på alternativ att överväga. För små dagliga handelsaktiviteter kan du lämna din Litecoin i din börsplånbok. Det är dock värt att nämna att det här är det minst säkra sättet att lagra kryptovaluta idag. Nästa alternativ att överväga är PC- eller mobilplånböcker. Idag finns det en uppsjö av Litecoin-kapabla plånböcker tillgängliga för allmänheten. I de flesta fall kommer dessa plånböcker att låta dig lagra din Litecoin tillsammans med några av dina andra favoritkryptovalutor.

Om du försöker göra en större investering i LTC eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Litecoin (LTC).

Handel med Litecoin

Handel med Litecoin är detsamma som att handla någon av de bästa kryptovalutorna. Du måste övervaka marknaden för att få en gedigen förståelse för den nuvarande miljön. Dessutom är övervakning av nyheterna för Litecoin-utvecklingen ett annat viktigt steg. Till exempel den här veckan Rysslands president Vladimir Putin signerad en lag som officiellt erkänner kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin.

LTC via CoinMarketCap

LTC via CoinMarketCap

Positiva nyheter som storskalig antagande eller godkännande av regelverk översätts vanligtvis direkt till vinster för myntet. Omvänt kan du känna förestående marknadsförluster när det finns negativ nyhetstäckning om kryptomarknaden i allmänhet. Otroligt nog har analytiker rapporterat att Litecoin har en vana att ledande Bitcoin när det gäller marknadsrörelse. Denna första sats har lett många analytiker att övervaka Litecoin i ett försök att bättre fånga Bitcoins potentiella marknadsrörelser.

LTC fortsätter att expandera

Varje vecka upplever Litecoin någon form av expansion av sitt nätverk eller sina funktioner. Bara det här vecka, De Kyber Network, ett decentraliserat kryptovalutautbyte, listat den Ethereum-kompatibla pLTC-token. Även om detta projekt inte är direkt Litecoin, använder det tydligt myntets rykte och värde som en del av strategin. PLTC-token är en Litecoin-pegged token som lever på Ethereum blockchain. Uppriktigt sagt är pLTC kopplat 1: 1 till Litecoin.

Officiellt lanserades token den 29 juli 2020, med avsikt att låsa upp likviditet inom sektorn genom att möjliggöra fler transaktioner över flera kedjor. Utvecklingsteamet bakom pTokens projektet förklarade konceptet som ännu ett sätt för användare att utforska världen av decentraliserad ekonomi. Idag finns det flera pToken. Alla finns på Ethereum blockchain men är kopplade till underliggande digitala tillgångar.

Litecoin idag

Idag är Litecoin fortfarande en av de tio bästa kryptovalutorna i världen. Token listar för närvarande ett marknadsvärde på $ 57,33 med ett totalt värde av $ 3,736,382,516 (335,419 BTC) via CoinMarketCap. Det var imponerande att LTC lyckades förbli en dominerande spelare under de senaste 5 åren, även om kryptorumets övergripande kapacitet började förändras. Förhoppningsvis kommer Litecoin att fortsätta fylla nyckeln till att spela silver till Bitcoins guld i många år framöver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map