Investera i IOTA – allt du behöver veta

Vad är IOTA (MIOTA)?

IOTA (MIOTA) är en annan typ av kryptovaluta. Till skillnad från konkurrenter använder IOTA inte blockchain-teknik för att utföra sina uppgifter. Istället är plattformen beroende av olika IoT-applikationer (Internet-of-Things). Som sådan har denna plattform oöverträffad skalbarhet och oändliga användningsfall på marknaden.

I synnerhet planerade grundarna av projektet, Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø och Dominik Schiener inte ursprungligen att vara värd för en kryptovaluta eller till och med ett decentraliserat nätverk för den delen. Istället började IOTA istället som en tillverkare av IoT-maskinvarukretsar. Dessa system kan registrera och utföra transaktioner mellan maskiner och enheter inom Internet-of-Things (IoT) ekosystem.

Efter att ha erkänt potentialen i ett IoT-nätverk ändrade företaget sitt fokus för att utöka de decentraliserade nätverksaspekterna av denna teknik. IOTA tillåter utvecklare att ytterligare utforska användningsfallsscenarier och olika funktioner i IoT och deras gränssnitt. Följaktligen, IOTA spelar en avgörande roll i den fortsatta antagandet av denna revolutionerande teknik.

Internet of Things (IoT)

Internet-of-Things är en term som används för att beskriva miljarder smarta enheter i världen idag. Vilken enhet som helst kan göras “smart” genom att lägga till inbäddade sensorer och förmågan att kommunicera med internet. Intressant är att IoT-konceptet har sitt ursprung redan 1982. Detta är det ögonblick då en grupp kunniga utvecklare från Carnegie Mellon University beslutade att lägga till sensorer i campusautomaterna.

IOTA - Twitter

IOTA – Twitter

IoT som det kändes idag tog flyg 2008. Detta var den tid då höghastighetsinternet och “smarta” enheter blev prisvärda, stabila och snabba. Idag låter IoT-sensorer företag spara miljontals kostnader för övervakning och dataöverföring. Dessa nätverk är mer populära än någonsin för att de effektiviserar och automatiserar kritiska affärssystem på sätt som tidigare var otänkbara.

IoT är här för att stanna

Enligt ny statistik, IoT-communityn omfattar 20,4 miljarder enheter globalt. Imponerande är marknadsintäkterna för denna sektor 212 miljarder dollar med stark tillväxt förutsagd för framtiden. För att ge dig ett exempel på hur expansionsanalytiker förutser behöver du inte titta längre än hur långt dessa system har kommit. Till exempel, bara under första kvartalet 2019 sålde Amazon över 100 miljoner Alexa-aktiverade enheter till sina kunder. Det finns nu oändliga smarta enheter för konsumenter att använda på marknaden.

Vilka problem löser IOTA?

IOTA (MIOTA) försöker åtgärda några uppenbara problem som IoT- och blockchain-sektorerna står inför. För det första ger det utvecklare ett alternativ till blockchain-nätverk för programmering av Dapps. Denna diversifiering möjliggör en bättre distribution av information.

I sitt nuvarande tillstånd är IoT-data mycket indelade. Det är väldigt lite utbyte i vägen för datadelning. IOTA introducerar dock standarder och ger ett tillförlitligt och prisvärt sätt för alla dessa enheter att effektivt utnyttja andra sensorer i nätverket. Denna strategi öppnar dörren för några ganska fantastiska funktioner.

Tänk dig till exempel om ditt smarta kylskåp kunde känna att du hade lite mjölk. Kylskåpet kan sedan skicka en begäran om ytterligare en gallon antingen till din smarta bil eller livsmedelsbutikens beställningsplattform. Därifrån kan din smarta bil kryssa över till affären och hämta din beställning, eller butiken kan skicka en drönare med din beställning direkt till din tröskel. Allt detta och mer är möjligt genom utvecklingen av IoT-nätverk. Bäst av allt, du kan spåra allt direkt från din smartphone.

Skalbarhet

Skalbarhet är en annan viktig fråga som IOATA eliminerar. Plattformens unika struktur innebär att när fler användare ansluter sig till nätverket blir plattformen snabbare och mer stabil. Som jämförelse upplever dagens blockkedjor långsamma transaktionstider och högre avgifter när det finns ett stort inflöde av användare. 2017 tvingades Bitcoins nätverk att genomsöka på grund av trängselproblem. IOTA: s teknik eliminerar dessa problem eftersom den har förmågan att möta kraven från en global ekonomi.

Hur fungerar IOTA (MIOTA)?

I teorin är IOTA väldigt förenklat. Plattformen fungerar som en bro mellan IoT-enheter. Specifikt kan nätverket hantera dataöverföring till och från anslutna enheter i IoT-ekosystemet. Nätverket kan också utföra komplexa smarta kontrakt med flera enheter direkt. För att utföra denna uppgift förlitar sig nätverket på en ny teknik som kallas Tangle.

Härva

Tangle är konsensusmekanismen för IOTA. Detta protokoll fungerar som en riktad acyklisk graf (DAG) som ger nätverket otrolig motståndskraft. I ett Tangle-nätverk ersätts gruvarbetare med en central samordnare. Denna samordnare samlar in data från nodesystemet och använder det för att bekräfta transaktionens giltighet. Den här koden är det som gör IOTA till ett av de snabbaste och mest expansiva blockkedjor som någonsin utvecklats.

Trassla via MAIZE

Trassla via MAIZE

Data Marketplace

Kärnan i IOTA-ekosystemet är Data Marketplace. Detta är navet där IOTA-sensorutvecklare säkert kan sälja och komma åt aktiva dataströmmar som kallas MAM (Masked Authenticated Messaging) krypterad data. Målet med den decentraliserade datamarknaden är att göra MAM-data tillgängliga för alla kompenserande parter.

Bäst av allt, dessa uppgifter samlas in och handlas i realtid. Programmerare kan skapa mycket lyhörda applikationer med hjälp av dessa data. Dessutom är denna strategi mycket effektivare än separata sensorer som försöker sälja data via sina egna erbjudanden. Det organiserar detta stora sensoriska system på ett sätt som bidrar till framtida expansion.

MAM (Masked Authenticated Messaging)

MAM är kärnan i IOTAs funktionalitet. Dessa datauppsättningar gör det möjligt för ett pålitligt system för användare att dela information och värde på ett peer-to-peer-sätt. Bäst av allt, nätverket upprätthåller en hög säkerhetsnivå och alla MAMs handlar via krypterade kanaler. Dessutom är MAMs källidentitet privat. På detta sätt kan nätverket bättre bibehålla integritet i alla aspekter.

Bosch XDK (Cross Domain Development Kit)

Bosch XDK öppen källkod är protokollet som länkar MAM: er och Data Marketplace. Detta integrerade system ger utvecklare möjlighet att konstruera programmerbara sensorer och kommunicera data i hela nätverket. På detta sätt uppfyller IOTA sitt syfte att fungera som en Internet of Things prototypplattform.

IOTA-utvecklare har oöverträffad tillgång till plattformens imponerande svit av sensorprogrammerbarhet. För närvarande stöder plattformen programmering av MEMS-sensorteknik, WiFi, BLE, en SD-kortplats och färdiga programvarupaket. På hans sätt fungerar IOTA som en fullspektrumsensornodlösning som har förmågan att samla in specifik realtidsdata. Denna information kan sedan säljas via Data Marketplace.

MIOTA

MIOTA är det viktigaste verktygstokenet inom IOTA-sfären. Denna kryptovaluta används för att redovisa transaktioner, betala avgifter och initiera smarta kontrakt. Det kommer att finnas totalt 27 kvadrillioner IOTA under projektets livslängd. I grund och botten begränsar IOTAs struktur utbyggbarheten endast av flexibiliteten i dess programmeringsspråk.

Fördelar med att investera i IOTA (MIOTA)

Det finns massor av fördelar som användare får när de investerar i IOTA. För det första eliminerar nätverkets design alla transaktionsavgifter. Dessutom är nätverket väldigt snabbt. Kombinerat har IOTA nästan obegränsad skalbarhet. Det är också mycket mer energieffektivt än blockchain-baserade kryptovalutor.

IOTA: s historia (MIOTA)

IOTA-projektets historia börjar faktiskt med Jinn-projektet. Jinn gick in på marknaden som en IoT-processor för allmänt ändamålsprocessor. I september 2014 var Jinn värd för en Crowdsale-händelse som säkrade projektet $ 250 000 USD för framtida utveckling. Men vid den tiden fanns det lite tillsyn och noll regelverk att följa när det gäller företagets ICO. Denna situation ledde till att Jinn fick ett visst återkrav för evenemanget.

I oktober 2015 gjorde Jinn det smarta steget att ommärka som IOTA. Plattformen officiellt gick in i marknaden via en token-försäljning som netto $ 500.000 USD för nätverket. Denna omgång, utvecklare var angelägna om att främja projektets aspekter av verktyget för att undvika framtida problem från tillsynsmyndigheter.

JINN-projektdetaljer

JINN-projektdetaljer

2017

Två år senare bildades IOTA-stiftelsen. Målet med stiftelsen är att främja IOTAs marknadspenetration inom alla sektorer. I synnerhet var stiftelsens skapande endast möjligt eftersom IOTA-tokeninvesterare donerade 5% av den totala tokenutbudet. Idag spelar IOTA-stiftelsen en viktig roll på marknaden.

Stiftelsen är till exempel styrelseledamot i International Association for Trusted Blockchain Applications (INATBA). Denna organisation spelar en viktig roll i utvecklingen av blockchainlagstiftning och annan viktig utveckling inom sektorn. Det är en nick av respekt och kvalitet att IOTA är medlem i denna exklusiva organisation.

2018

I januari 2018 utsattes IOTA för ett större hack. I händelsen stulits IOTA-symboler till ett värde av 10 miljoner USD. Hackarna kunde infiltrera en frögenerator för att kompensera med de illa uppnådda vinsterna. Men till skillnad från de flesta kryptohackare fick myndigheterna denna person ett år senare. Hackaren visade sig vara en 36-årig man som bodde i Oxford, England.

Hacket orsakade utvecklare allvarlig sorg när investerare antog att hacket var resultatet av felaktig programmering från IOTA-utvecklarnas sida. Viktigt är att detta inte var fallet. I det här fallet kom IOTA själv inte i fara. De offentligt vända noderna i dess nätverk placerades under en DDOS-attack (Distribuerad Denial of Service) från hackare. Planen fungerade eftersom de redan hade stulit användaruppgifter genom nätfiske.

2019

Ett år senare siktade en annan angripare på IOTA. Den här gången utnyttjade hackare en sårbarhet i en mobil- och stationär plånbok som hanteras av IOTA-stiftelsen Trinity. Hackaren kunde stjäla nästan 2 miljoner USD i IOTA innan utvecklare pumpade pauserna på deras verksamhet. Hacket var så allvarligt att IOTA stängde av hela sitt nätverk i nästan tio dagar för att rätta till sårbarheten.

Hur man köper IOTA

IOTA finns tillgängligt på de flesta börser idag. Detta populära altcoin har visat sig vara extremt motståndskraftigt när det gäller handel. IOTA rankas konsekvent bland de 50 bästa kryptovalutorna i världen när det gäller marknadsvärde. Som sådan kan du hitta IOTA på världens mest populära börser inklusive Binance.

IOTA - CoinMarketCap

IOTA – CoinMarketCap

För att få IOTA måste du registrera dig för en Binance konto eller a Bittrex konto. När du har slutfört din registrering och kontoverifiering är du redo att börja processen. Du måste ladda ditt konto med antingen fiat-valuta, BTC eller ETH. När ditt konto är klart kan du konvertera ditt Bitcoin direkt till IOTA direkt. Det är så enkelt.

Hur IOTA (MIOTA) ska förvaras

IOTA-investerare har ett bra urval av lagringsalternativ. Om du är en avslappnad näringsidkare som bara försöker ta sig an IOTA-handel just nu, kanske du tycker att det mest praktiska alternativet är att lämna din krypto på din börs.

Ett bättre alternativ är att överväga en pålitlig mobilplånbok. Mobilplånböcker är den mest populära kryptolagringsmetoden för närvarande på grund av deras bekvämlighet. Dessutom tar de flesta av dessa plattformar ingen nedladdningsavgift. Några av de bästa mobilplånböckerna alternativ för IOTA inkluderar GUI Light och Nostalgia Light Wallet.

Om du försöker göra en stor investering i IOTA eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder IOTA.

IOTA (MIOTA) – En bättre blockchain

IOTA: s unika inställning till den decentraliserade sektorn är ett uppfriskande avbrott från normerna. En snabb inblick i de tekniska aspekterna av denna plattform och det är lätt att se varför IoT-baserade decentraliserade nätverk säkert kommer att se att fler antaganden går framåt. För närvarande är IOTA fortfarande ett av de coolaste projekten på marknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map