Investera i Ethereum (ETH) – Allt du behöver veta

Ethereum är ett open source-distribuerat blockchain-nätverk som förenklar smart skriptkontrakt. Viktigare är att plattform tillåter utvecklare att effektivisera bygga decentraliserade applikationer som fungerar på blockchains. Följaktligen har plattformen introducerat världen för att vara värd för nya funktioner och applikationer.

Det är nästan omöjligt att ge sig ut på kryptomarknaden utan att höra om Ethereum. Denna unika token hjälpte till att revolutionera kryptospace. Som sådan rankas ETH konsekvent som den näst mest populära kryptovalutan baserat på marknadsvärde. I synnerhet har en kombination av faktorer lett till populariteten för ETH i kryptorummet

De bästa kryptovalutorna - CoinMarketCap

De bästa kryptovalutorna – CoinMarketCap

Dapps är nästa generations program utformade speciellt för att fungera i decentraliserade nätverk. Dessa nätverk kan inkludera Tor, Distribuerade Ledgers och blockchain. Dapps ger världen en mängd nya möjligheter. Följaktligen fortsätter Dapps att vara ett av de snabbast växande områdena inom blockchain-sektorn.

Hur fungerar Ethereum (ETH)?

Ethereum lånar några viktiga funktioner från Bitcoin, om än med små förändringar som PoW-konsensusmekanismen. Ethereum använder också några av de strategier som används av BitTorrent för att skapa ett verkligt decentraliserat operativsystem för Dapp-programmerare att bygga på.

Ethereum kallas ofta för en kryptovaluta. Denna referens är felaktig. Ethereum är plattformen som kryptovalutan Ether fungerar inom. Inom detta ekosystem är Eeters primära roll att kompensera gruvarbetare för att utföra EVM-beräkningar.

EVM – Ethereum Virtual Machine

EVM är virtuella stackar inbäddade i varje fullständig Ethereum-nod. EVM: er förenklar processen för att bygga decentraliserade applikationer. Följaktligen är dessa protokoll kritiska för Ethereums prestanda eftersom de utför kontraktskod.

Avgörande är att varje nod i Ethereum-nätverket kör en EVM-instans. Denna strategi gör det möjligt för dem att komma överens om att genomföra samma instruktioner utan mänskligt ingripande. Dessutom ger det ett sätt att var som helst kan utföra kod i ett pålitligt ekosystem.

Viktigt är att EVM bytecode är ett turing komplett system. Turing refererar till protokollens funktioner. Att genomföra kompletta protokoll som JavaScript kan utföra ett stort antal kritiska beräkningsfunktioner.

Flera språk

En av de mest unika och kraftfulla aspekterna av EVM är dess förmåga att använda flera kodningsspråk. Hittills har EVM: er framgångsrikt distribuerats med C ++, Java, JavaScript, Python, Ruby och mer. Intressant nog introducerade Ethereum till och med sitt eget objektorienterade språk på hög nivå för att genomföra smarta kontrakt som kallas Solidity. Utvecklare kan programmera med något av de högre nivåerna som anges ovan och koden konverteras sedan ner till EVM Bytecode.

Vad är GAS?

Du kanske har hört begreppet Gas kastas runt när människor diskuterar Ethereum. Gas är en intern prissättningsmekanism som gör det möjligt för Ethereum att säkerställa kvaliteten på deras nätverks kodning. Varje Ethereum-nätverkstransaktion kan mätas i termer av dess gasanvändning. Därför har varje EVM en särskild gasgräns och ett gaspris associerat med dess genomförande.

Införlivandet av gas i nätverket säkerställer att kvaliteten på koden i nätverket förblir hög. Denna strategi hjälper till att skydda noderna från införandet av onödig kodning. Det förhindrar också att nätverket blir överskridet med delkodning.

Ställa in gaspriser

Gasgränsen är mängden total beräkningskraft som Ethereum-nätverket kommer att använda. Ju längre och mer invecklade dina smarta kontrakt är, desto högre blir din totala gasgräns. Gaspriset är det belopp som en användare är villig att betala för att utföra funktionen i sin helhet. Om du ställer in ditt bensinpris för lågt, kommer gruvarbetare bara att ignorera din begäran. Om ditt gaspris inte täcker din EVM kommer gruvarbetare att behålla skillnaden.

Kombinationen av båda dessa faktorer ger dig kostnaden för din Ethereum-transaktion. Viktigt är att funktionalitets- och bearbetningsavgifterna mäts i gas, men avgiften betalas i Ether. Denna strategi är väldigt intressant eftersom den tillåter nätverket att själv bestämma kostnaderna. På detta sätt fungerar Ethereum på ett decentraliserat sätt över sina interna affärsprocesser.

Ethereums historia (ETH)

Ethereums historia börjar i de första dagarna av kryptomarknaden. 2013, en intuitiv programmerare och en lång tid Bitcoiner, Vitalik Buterin publicerade en vitbok som beskriver den tekniska designen och möjligheterna i Ethereum-konceptet. I tidningen beskriver Buterin en decentraliserad global dator som kan köras på en blockkedja som liknar Bitcoin.

Ethereums grundare Vitalik Buterin

Ethereums grundare Vitalik Buterin

År 2014 hade Buterin slutfört den allra första versionen av Ethereum. Viktigt är att han hade lite hjälp från det schweiziska utvecklingsföretaget GmbH. Denna tidiga version av programvaran hjälpte till att främja en ICO för projektet. ETH ICO var en enorm framgång. Projektet samlade 18 miljoner dollar från en mängd olika investerare. Framför allt skapade det det första nätverket av ETH-gruvarbetare och aktieägare.

Ethereum lanserar beta

År 2015 släppte Buterin den första betaversionen av Ethereum. Protokollet fick namnet Frontier. Släppet hjälpte till att trycka värdet av Ethereum upp till $ 0,420897 den 21 oktober 2015. År 2016 fick protokollet en ny större uppgradering som kallades Homestead. Det var vid den här tiden som begreppet decentraliserade autonoma organisationer (DAO) först blev också allmän kunskap.

DAOs Gå in på marknaden

DAO: er tar företagens funktioner och omvandlar alla aspekter till smarta kontrakt. Du kan tänka på en DAO som en organisation som skapats av utvecklare för att automatisera beslut och underlätta kryptovalutatransaktioner. Målet med nästa generations protokoll var att kodifiera en organisations regler och beslutsprocesser. På detta sätt kan du eliminera behovet av handlingar och människor i regeringen.

Ethereums första DAO lanserades officiellt den 30 april 2016. Lanseringen av DAO hjälpte Ethereum att säkra 150 miljoner dollar via en offentlig ICO. På den tiden var DAO den största blockchain-baserade crowdfunding-händelsen i historien. Specifikt säkrade evenemanget över 150 miljoner dollar. Kanske ännu mer imponerande, evenemanget deltog från över 11 000 investerare över hela världen.

DOA Hack

Tyvärr var hype kortlivad. Hackare hittade snabbt och utnyttjade ett stort programmeringsfel och attackerade vektorer med DAO. Tyvärr arbetade utvecklare redan med att fixa buggarna men slutförde inte sitt arbete före attacken. Värst av allt hölls 15% av all ETH i DOA vid den tiden.

Hackarna använde ett duplicerat DOA-system för att tömma pengarna. Det tog bara hackare förrän den 18 juni att sippa ut 3,6 miljoner ETH från ICO. Nyheten om attacken sänkte värdet av ETH från $ 20 till strax under $ 13.

Utvecklare märkte att pengarna tappade, men saknade tid för att få tillräckligt med röster för att återkalla rånet. Eftersom DOA samlade in mycket mer pengar än ETH förväntade sig, hade de dessutom förvaltat den nödvändiga säkerhetsnivån. Det avslöjades senare att utvecklarna förvarade all finansiering i en enda plånbokadress.

Återta kontrollen

Så småningom insåg ETH-utvecklare exakt vad som hände och de började arbeta feberaktigt för att stoppa attacken. När ETH fortsatte att dränera började utvecklare överväga ett mer outlandish tillvägagångssätt för att stoppa hackaren.

Hur Ethereum hackades

Viktigt är att hackaren använde en duplikat DOA för att lura systemet. Eftersom det var ett duplikat inkluderade det huvudprotokollen som ursprungligen var programmerade i originalet. Ett av dessa protokoll var en 28-dagars uttagsbestämmelse. I grund och botten kunde hackaren inte få tillgång till sina pengar på nästan en månad. Det här fönstret gav Ethereum lite tid att försöka spara pengarna.

Under brainstorming-sessionerna kom många förslag till bordet. Så småningom bestämde sig utvecklarna för att de på något sätt måste upphäva Ether i hackarens DOA. Först föreslogs en mjuk gaffel som ett sätt att utföra denna uppgift.

Mjuk gaffel kontra hård gaffel

I kryptovalutaområdet finns det två typer av större programuppdateringar som blockchains kan få. En mjuk gaffel är en stor uppgradering som gör att gruvarbetare kan fortsätta bryta samma blockchain. Omvänt verkställer en hård gaffel nya protokoll som kräver att gruvarbetare uppgraderar sin programvara innan de kan bryta en ny kedja av transaktioner. Kritiskt, en hård gaffel skapar en ny kryptovaluta.

Vad som orsakade en hård gaffel?

Buterins team ville föreslå nya programvaruprotokoll som skulle göra det omöjligt för hackaren att ta bort den stulna ETH från sin DOA. I ett offentligt uttalande uppgav Buterin att han inte föreslog att skriva om några block.

Istället sa han att han ville introducera en funktion i den grundläggande kodningen av Ethereum för att förhindra hackaren från att dra tillbaka ETH. Omkopplaren skulle vara en mjuk gaffel som skulle göra det möjligt för ETH-utvecklare att införa en svartlista för vissa adresser.

Hacker svarar

Här är där incidenten blir ännu galnare. Efter att ha sett Buterins inlägg svarade hackaren med ett inlägg till företaget. Han förklarade att han inte hade gjort något fel och att det i en DOA är upp till det smarta avtalet att validera transaktioner. Han hävdade att inget utanför protokollen skulle kunna ändra deras beslut.

I en aspekt hade hackaren en giltig punkt. Hela förutsättningen för DOA var att den inte behövde någon mänsklig intervention. Dessutom är en av kärnfunktionerna i alla blockchain dess förmodade oföränderlighet och oföränderlighet. Hackaren fortsatte till och med att erbjuda gruvarbetare som inte uppgraderade protokoll enorma belöningar. Specifikt erbjöd angriparen 1 miljon ETH och 100 BTC till varje nod som vägrade uppdateringen.

Hard Fork-förslag

Med tanke på att hackaren hade överhanden i scenariot började ETH-utvecklare utforska mer aggressiva alternativ. Så småningom rekommenderade en grupp inom ETH-gruppen en hård gaffel. Den hårda gaffeln skulle rulla tillbaka alla ETH-transaktioner till sekunder innan attacken inträffade.

ETH Community Splits

Detta förslag möttes med häftigt opposition. Hela poängen med en blockchain är att underlätta oföränderliga och oföränderliga transaktioner. Det faktum att Ethereums utvecklare ville rulla tillbaka blockchain-transaktionerna för att undvika förluster gick direkt inför blockchainens anticensuregenskaper..

ETH-prisåtgärder under DAO Hack

ETH-prisåtgärder under DAO Hack

Det hävdades att ETH fungerade precis som det var tänkt och att uppdateringen inte behövdes. Snarare programmerades DOA felaktigt och förlusterna var resultatet av det. Den hårda gaffeln skulle introducera ändringar gjorda av en central styrande myndighet inom ETH-ekosystemet.

Beslutet fattas

I slutändan kom en ny version av Ethereum mainnet på marknaden den 20 juli 2016. I slutändan införde hårdgaffeln en oregelbunden tillståndsförändring som raderade DAO-stölden. Den hårda gaffeln delade Ethereum blockchain. Den ursprungliga kedjan av transaktioner skulle nu gå under namnet Ethereum classic, medan den nya krypton skulle anta Ethereum-titeln.

Långsiktiga effekter

Beslutet att gå igenom med den hårda gaffeln skulle ha efterklang i hela kryptomarknaden. Så småningom skulle det leda till att ETH-baserade plattformar undviks inom säkerhetstokenutrymmet. Anledningen till dessa åtgärder är enkel, stora finansinstitut kan inte riskera att värdepapperstransaktioner reverseras. Oavsett är ETH fortfarande den bästa plattformen för Dapp-utveckling idag.

Trots nackdelarna lyckades ETH återfå marknadens förtroende efter attacken. År 2017 ökade Ether-värdet med över 15 000% för att nå en heltidshöjd på $ 1 422,8 i januari 2018. Idag är det fortfarande den andra kryptovalutan när det gäller marknadsvärde, även med mer konkurrens än någonsin.

ERC-protokoll

Ethereums introduktion till kryptospacen var avgörande. Det introducerade världen till en mer förenklad process för att skapa smarta kontrakt. Nu kan vem som helst skapa en fungerande och säker kryptovaluta i ETH-nätverket med ERC-protokoll.

ERC-protokoll är tokenstandarder som följer Ethereums blockchain-krav. Ursprungligen planerade Ethereum att använda ERC-20-protokollet för att förenkla skapandet av intern token. Det dröjde dock inte länge innan de insåg att det fanns en enorm efterfrågan på en förenklad token-skapelsemetod.

Denna strategi hjälpte till att driva kryptosektorn till nya höjder. Specifikt kan ICO-breakout 2017 till stor del tillskrivas tillväxten av Ethereum blockchain och ERC-tokens. Idag är ERC-tokens överlägset mest använda i rymden. Ett studie fann att den 16 april 2019 fanns det mer än 181.000 ERC-20-kompatibla tokens som bodde på Ethereums huvudnätverk.

Hur man köper Ethereum (ETH)

Att investera i Ethereum är lätt nuförtiden. Varje större börs handlar ETH som ett av dess viktigaste mynt. Faktum är att du nu kan hitta ett stort utbud av ETH-handelspar på de flesta börser. För att starta din investering i Ethereum vill du gå över till ett säkert och ansedd utbyte som Binance, KuCoin, Poloniex, eller Bittrex.

När du väl har kommit till det utbyte du väljer fyller du i alla nödvändiga registreringssteg. Nu när du har tillgång till ditt konto finns det flera sätt att köpa ETH.

För det första kan du köpa ETH direkt med fiatvaluta som USD eller EUR. Denna strategi kan ta längre tid och kosta mer än att byta ut kryptovaluta mot Ethereum. Det är dock ett av de bästa sätten att komma in på kryptomarknaden.

Det andra sättet att förvärva ETH är att handla någon annan kryptovaluta för den. Det skulle vara svårt idag att hitta en börs som inte gärna skulle handla ETH för nästan alla symboler på marknaden. Denna marknadspenetration gör det möjligt för investerare att fritt välja mellan plattformar baserat på deras meriter snarare än om de erbjuder det token du önskar.

Investera i Ethereum (ETH) - Allt du behöver veta Investera i Ethereum (ETH) - Allt du behöver veta Investera i Ethereum (ETH) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade användare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Europeiska handlare

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

1,00 $

Kontominimum

35 €

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Ethereum (ETH) ska förvaras

Om du försöker göra en större investering i ETH eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Ethereum (ETH).

Gruvdrift Ethereum (ETH)

Ethereum blockchain använder ett PoW-system för att säkerställa nätverkets tillstånd. Nätverksdeltagare, kända som noder eller gruvarbetare, validerar nätverket kontinuerligt. Följaktligen försöker varje nod lösa en komplex matematisk ekvation för att bevisa att de arbetat för att säkra nätverket.

Precis som Bitcoin, ju fler gruvarbetare i nätverket, desto svårare blir det att delta. Noden som lägger till nästa block i nätverket får en belöning som är proportionell mot mängden beräkningskraft de bidrog till nätverket.

Till skillnad från Bitcoin, som validerar nya transaktionsblock var tionde minut, validerar Ethereum block var 15: e sekund. Minaren som skapar det senaste blocket får också 3 ETH som belöning för sina ansträngningar. Det här är enda gången som nya Ethereum går in på kryptomarknaden.

Bevis för insats Ethereum

Intressant nog planerar Ethereum att konvertera sitt nät från en PoW-konsensusmekanism till en Proof-of-Stake-mekanism (PoS) innan slutet av 2020. Proof-of-Stake-nät använder mycket mindre el än PoW-nätverk. Dessa elektriska besparingar uppnås genom eliminering av den matematiska ekvationen PoW.

Istället förlitar sig PoS-system på en insatsstrategi. När du ”satsar” dina mynt håller du dem i en nätverksplånbok. Ju fler polletter du satsar, desto mer sannolikt är det att du blir nästa nod som godkänner transaktionsblocket. I ett PoS-system skulle en hackare behöva köpa en enorm mängd tokens för att få kontroll över nätverket.

I slutändan skulle hackaren tappa mest. På detta sätt kan PoS-system hålla sina nätverk giltiga utan att behöva extra datorkraft för ett PoW-system. Många analytiker anser att PoS-system är den naturliga utvecklingen i rymden.

Ethereum – En pelare på marknaden

Eftersom Ethereum bestämmer vilka uppgraderingar som ska göras i framtiden är det viktigt att erkänna den konkreta positioneringen av denna plattform inom sektorn. Det är svårt att föreställa sig en kryptomarknad utan Ethereum. Varje månad uppfyller Ethereum sina mål som en säker Dapp-lanseringsplattform. Ingen kan säga med säkerhet vilka kryptovalutor som kommer att klara tidens test, men om du var tvungen att välja två skulle Bitcoin och Ethereum säkert vinna priset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map