Investera i Dogecoin – allt du behöver veta

Dogecoin är en första generationens kryptovaluta som kan användas för att överföra värde globalt på ett säkert sätt. Känt har Dogecoin Shiba Inu från populära internet-memes. Beslutet att använda denna karaktär kom fram av utvecklarens önskan att hålla projektet lätthjärtat. Liksom Bitcoin och Litecoin är huvudsyftet med detta mynt att möjliggöra att peer-to-peer-transaktioner sker på ett censurresistent sätt. Som sent har Dogecoin sett betydande täckning i media på grund av enorma prishöjningar. När du håller på att lära dig är det inte första gången detta blockchain-nätverk brister ut i rampljuset.

Vilka problem löser Dogecoin?

Liksom alla första generationens kryptovalutor var Dogecoin grundläggande i funktionalitet. Vid den tiden fanns inga smarta kontrakt, staking eller alla dessa andra funktioner som nu är vanliga på marknaden. För dessa tidiga mynt var det primära fokuset att skapa ett säkert nätverk. I den mån lyckades Dogecoin mycket, men inte utan sin andel av prövningar och prövningar.

Dogecoin via CoinMarketCap

Dogecoin via CoinMarketCap

Den andra funktionen om Dogecoin, och kanske det som verkligen gör detta mynt unikt, är den anda som utvecklarna ville att Dogecoin skulle uttrycka. Dogecoin skapades inte riktigt för att befria massorna från förtryck som Bitcoin. Det byggdes inte heller för att ge ett livskraftigt alternativ till Bitcoin på marknaden som Litecoin. Intressant är att detta mynt byggdes för att sprida goodwill och roligt i hela kryptosamhället.

Fördelar med Dogecoin

Det finns många fördelar som Dogecoin ger på marknaden. För det första kan du använda detta mynt precis som Bitcoin för att snabbt och säkert skicka värde till någon internationell. Under de senaste åren har myntets nätverk ökat och nu accepterar fler leverantörer än någonsin denna unika token.

Censurbeständig

Dogecoin delar många tekniska egenskaper med världens första krypto, Bitcoin. Följaktligen är nätverket säkert och ger konsensus i realtid. Liksom Bitcoin skulle hackare behöva kontrollera 51% av nätverkets hashkraft för att förändra blockkedjans tillstånd. Med tanke på att det nuvarande Dogecoin-hashratet är 203,97 TH / s är det mycket osannolikt.

Hur fungerar Dogecoin

Det skulle inte vara för svårt att argumentera för att mycket av Dogecoins kodning är en direkt kopia av Bitcoin. Diskuterar idén, en av myntets grundare, Billy Markus anges att det bara tog 3 timmar att skapa Dogecoin. Han beskrev hur han bokstavligen använde kontroll F-funktionen för att bläddra igenom Bitcoins kod och ersätta alla förekomster av Bitcoin med Dogecoin.

Han gjorde också ett par andra justeringar för att främja konceptet som att ändra termen gruvdrift till grävning. Markus bestämde sig särskilt för en 1 minut blockeringstid. Ett blockchain-nätverks blocktid är en referens till hur ofta ett nytt “block” av transaktioner läggs till i “transaktionskedjan”.

Konsensus


Dogecoin använder en Proof-of-Work konsensusalgoritm för att hålla nätverket säkert. Detta PoW-system är dock inte samma SHA-256-version som används av Bitcoin. Istället förlitar sig nätverket på en krypteringsteknik i sin PoW-mekanism. Detta beslut fattades för att förhindra användning av högdrivna Bitcoin-gruvriggar. Du kan bara bryta Dogecoin med dedikerade FPGA- och ASIC-enheter

Totalt antal mynt

Dogecoin har ingen hård keps. Ursprungligen började projektet med 100 miljarder mynt i omlopp. På grund av blocktiderna på 1 minut, 2015, hade alla dessa mynt bryts. Utvecklarna beslutade att ge ut ytterligare 5 miljarder vid den tiden. Noterbart har Dogecoin nu 5 miljarder mynt planerade för utgivning varje år.

Twitter-handtag

Twitter-handtag

Grävning (gruvdrift) Dogecoin

I Dogecoin-ekosystemet har du grävare. Dessa nätverksnoder validerar nya transaktioner och lägger till block. Noterbart att bryta Dogecoin är mindre konkurrenskraftigt än Bitcoin. Framför allt gjorde utvecklarna bakom detta mynt aldrig en förgruva. Förgruvor är populära eftersom de tillåter utvecklare att bygga upp reserver innan nätverket blir offentligt.

Dogecoin historia

Dogecoin grundades av Billy Markus och Jackson Palmer. Båda dessa individer hade arbetat i tekniksektorn före Dogecoin. Markus var mjukvaruutvecklare på IBM och Palmer arbetade för Adobe som programmerare. Dogecoin började som ett skämt inriktat på marknaden.

En blygsam start

Den 6 december 2013 gick nätverket i drift. Ursprungligen fick projektet bara uppmärksamhet för en utvald Reddit-community. Dessa individer skulle skicka tips i Dogecoin till varandra. Noterbart att Dogecoins webbplats hade en miljon + besökare samma dag som myntet lanserades.

Den 19 december 2013 upplevde Dogecoin ett stort breakout-ögonblick. Myntets värde hoppade nästan 300% i värde på färre än tre dagar. Denna marknadsrörelse var första gången som Dogecoin verkligen utlöste marknadsomfattande investerarintressen. Framför allt var rallyet kortvarigt och inom tre dagar hade myntets värde återgått 80%.

Några dagar senare hackades företagets inbyggda plånbok, Dogewallet. Infiltratorn kom av med miljontals Dogecoin. En senare granskning avslöjade att angriparen kunde ändra plånbokens skicka och ta emot sida för att skicka mynt till en statisk adress.

En tät gemenskap

För många projekt skulle detta ha varit slutet. För Dogecoin var det en möjlighet att visa varför detta projekt är så annorlunda än många andra mynt. Utvecklarna och communityn startade snabbt donationskampanjen ”SaveDogemas” för att ersätta de stulna mynten. På mirakulöst sätt täcktes alla förluster via detta initiativ.

I början av 2014 sponsrade samhället ett insamlingsevenemang som säkerställde 25 000 dollar för det jamaicanska bobslaget. Detta evenemang markerade början på ett imponerande donationssamling. Samhället fokuserade sedan på att få rent vatten i Kenya. Efter ytterligare ett framgångsrikt evenemang fortsatte Dogecoin att utbilda hjälphundar för autistiska barn.

Moolah

Samma år noterades Dogecoin på börsen Moolah. Noteringen gav Dogecoin mer trovärdighet och ökade nätets likviditet. Intressant nog leddes projektet av en Reddit-användare med namnet Alex Green. Han använde Reddit-handtaget Moolah_.

År 2017 hade Dogecoin ytterligare en marknadssvängning till en ny heltidsnivå på $ 0,017 / mynt den 7 januari 2018. Denna tillväxt inträffade under kryptoutbrottet som såg att alla altcoins såg betydande vinster. I juli 2020 inträffade ytterligare en ökning av myntets värde efter att TikTok-användare inledde en kampanj för att pressa myntets värde högre.

Ett stort rally

I år såg Dogecoin ögonbrynen igen. Token sköt upp över 800% på 24 timmar som ett resultat av en kampanj för att förstöra rovfonder. Detta rally organiserades av en grupp Reddit-användare, leds av en person som kallas WSBChairman. Körningen tog fart när strategin fick ett nick av godkännande från världens rikaste man och grundare av Tesla Motors, Elon Musk.

Kort klämma

Gruppen Reddit-användare märker att vissa hedgefonder hade börjat nakna sålda GameStop-aktier. Kortslutning är en term som används när man satsar mot värdet på en aktie. När du kortar ett lager tar du ett lån i det aktiet, säljer det och återköper sedan samma aktier till ett lägre pris. Du återbetalar sedan långivaren och behåller skillnaden.

Det bra med att kortsluta ett lager är att det låter dig tjäna stora vinster under nedgångar. Den dåliga sidan med att kortsluta ett aktie är dock att om aktien går upp måste du sedan återköpa aktien till vad det nya marknadsvärdet är. Reddit-gruppen började känna igen detta faktum och pumpade GameStop-lager.

WSBChairman fortsätter att stödja projektet via sociala medier

WSBChairman fortsätter att stödja projektet via sociala medier

Hedgefonder förlorar miljarder

Denna manöver orsakade att hedgefonderna förlorade miljarder. Förlusterna var så stora att många trodde att de nått ut till de mest populära handelsplattformarna, till exempel handelsappen Robinhood, och fick dem att stoppa köp av dessa aktier. Det resulterande beslutet sänkte priset på GameStop-aktierna avsevärt. Det utlöste också både politisk och offentlig motreaktion med en rättslig rättegång som skulle fortsätta under de kommande veckorna.

Med tanke på att aktier kunde stoppas mycket lättare än kryptovalutor vände samma grupp investerare sitt fokus på Dogecoin. Den resulterande kampanjen pressade Dogecoin tillbaka till mittpunkten och till en ny rekordhög nivå, bara blyg på $ 0,08.

Hur man köper Dogecoin (DOGE)

Dogecoin är tillgängligt på utvalda börser just nu. Både Binance och Kraken stödja detta mynt. Bäst av allt, dessa växlar är fiat on-ramper. Du kan köpa kryptovalutor direkt med ett betalkort eller kreditkort. Du måste dock först finansiera ditt konto och sedan konvertera din fiat till Bitcoin, ETH eller någon av de andra valutorna med en fiat-parning. att vara en mer lyhörd investerare.

Investera i Dogecoin - allt du behöver veta Investera i Dogecoin - allt du behöver veta Investera i Dogecoin - allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Dogecoin ska förvaras

Det finns många sätt att lagra Dogecoin nuförtiden. Ett av de bästa sätten är i Jaxx-plånboken. Denna plånbok finns gratis på Apple- och Android-enheter. Du kan lagra Dogecoin och ett utmärkt urval av andra mynt med den här appen. Imponerande kan du till och med handla dina mynt direkt från plånboken.

Om du försöker göra en större investering i DOGE eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Dogecoin (DOGE).

Dogecoin – Började som ett skämt – Nu är det ett världsigenkänt projekt

Dogecoin har sett en otrolig resa från att börja som ett roligt koncept till att donera $ 100.000 till välgörenhetsorganisationer, till att bli en integrerad spelare i WSB Reddit-enheten. Endast tiden visar när nästa Dogecoin-breakout kommer att inträffa, men om det är något som de sista, kommer det att bli en stor händelse. Från den senaste historien verkar detta kunna utlösas av en enda Elon Musk-tweet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map