Big Money Find Bitcoin 2020 – Hedgefonder, tjänsteleverantörer, underrättelsesföretag och högprofilerade investerare

Sedan kryptovalutamarknaderna började se en återuppkomst, för flera månader sedan, har det förekommit olika fall av ”stora pengar” som kom in på åtgärden. Exempel på detta kan ses på olika nivåer, inklusive högt profilerade investerare, underrättelsesföretag, hedgefonder och tjänsteleverantörer. Idag tar vi en titt på var och en och varför en entré görs nu.

MicroStrategy

Vårt första exempel är också den senaste händelsen. För bara några dagar sedan, programvarugigant och underrättelsesföretag, MicroStrategy, meddelat till världen att de köpte en betydande summa av Bitcoin. Mer specifikt köpte MicroStrategy 21 454 BTC, vilket motsvarar ungefär $ 250 miljoner USD.

Varför nu?

Michael Saylor, VD på MicroStrategy, säger,

”Vår investering i Bitcoin är en del av vår nya kapitalallokeringsstrategi, som strävar efter att maximera långsiktigt värde för våra aktieägare … Denna investering återspeglar vår tro på att Bitcoin, som världens mest allmänt antagna kryptovaluta, är en pålitlig butik med värde och en attraktiv investeringstillgång med mer långsiktig förstärkningspotential än att hålla kontanter. Sedan starten för över ett decennium sedan har Bitcoin framstått som ett betydande tillskott till det globala finansiella systemet, med egenskaper som är användbara för både individer och institutioner. MicroStrategy har erkänt Bitcoin som en legitim investeringstillgång som kan vara överlägsen kontanter och har därmed gjort Bitcoin till huvudinnehavet i sin kassareservestrategi. ”

För att upprepa konstaterar världens största underrättelsesföretag att Bitcoin …

  • är en pålitlig butik med värde
  • har långsiktig uppskattningspotential
  • vädjar till både individer och institutioner
  • är en legitim tillgång
  • kan vara överlägsen kontanter

Som de ovan nämnda siffrorna antyder, tror MicroStrategy helt detta, eftersom det har lagt sina pengar där munnen är – till ett värde av 250 miljoner dollar

Paul Tudor Jones

När en hedgefondförvaltare, värt nästan 6 miljarder USD, gör ett steg, märker människor det. Så när Paul Tudor Jones tillkännagav i maj att han skulle tilldela ‘låga siffror’ i procent av Tudor BVI-fonden till Bitcoin blev kryptoentusiaster förståeligt upphetsade. Även om ”låga enkelsiffror” kanske inte låter så mycket, representerar bara några procentenheter som tilldelats från en fond på 5 miljarder dollar en rejäl summa.

“Den bästa vinstmaximeringsstrategin är att äga den snabbaste hästen … Om jag tvingas förutsäga, är min insats att det blir Bitcoin.” – Paul Tudor Jones, VD för Tudor Investment Corp.

Varför nu?

Inflation. Med den till synes oändliga utskriften av FIAT, ser många mot tillgångar som är säkra tillflyktsort, som en säkring mot förväntad inflation. Bitcoin är inte den enda tillgången som drar nytta av denna känsla – guld och andra ädelmetaller blomstrar också.

Dave Portnoy


Mer än bara en populär online-personlighet är Dave Portnoy grundare och president för Barstool Sports. Under de senaste månaderna har Portnoy fängslat uppmärksamheten hos många när han livestreamar sin dagshandel. Som en framgångsrik entreprenör, värt ungefär 100 miljoner dollar, med en stark närvaro på nätet har hans väntande inträde i Bitcoin upphetsat många.

Portnoy fick nyligen uppmärksamhet hos många med en offentlig inbjudan till Winklevoss-tvillingarna. Denna inbjudan omgav en önskad introduktion till Bitcoin och hur han kan delta. Detta gick inte obemärkt, eftersom Winklevoss tvillingar såg denna inbjudan och accepterade.

Varför nu?

Med över 1,3 miljoner anhängare indikerar Portnoy i tidigare videor att han kände pressen att omvärdera Bitcoin och potentialen bakom den. Även om Bitcoin-gemenskapen vid tidpunkten kan vara överdriven i sitt predikande, verkar detta drag ha gjort tricket i just detta fall. Detta tryck från hans anhängare understryker helt enkelt många investerares nuvarande aptit, eftersom de letar efter höga potentiella tillgångar för att mildra inflationen.

PayPal

Medan PayPal ännu inte har släppt officiella uttalanden kring sina avsikter har det blivit allt tydligare att företaget håller på att lansera kryptovalutatjänster inom en snar framtid. Spekulationer om detta kom först när företaget började anställa kryptovalutaspecialister för produktutveckling.

Förutom herdingtalang har flera källor delad information med nyheter, vilket indikerar ett etablerat partnerskap mellan Paxos Crypto Brokerage och PayPal – inte till skillnad från det nyligen meddelade partnerskapet mellan Paxos Crypto Brokerage och Revolut US. Var och en av dessa partnerskap skulle möjliggöra sömlös integration av en API-baserad tjänst, som möjliggör köp och försäljning av en mängd kryptovalutor.

Varför nu?

I sina tidiga dagar sträckte Bitcoin gränsen mellan att bränna ut och bli en respekterad tillgång. Snabbspolning fram till 2020 och om Bitcoin har gjort en sak klar är det att den har uthållighet. Vi har nått en tidpunkt där det har skett tillräckligt med utveckling och antagande kring sektorn, att chanserna för att Bitcoin brusar är allt utom noll.

Med detta är fallet, vem är det bättre att kapitalisera på Bitcoin än en etablerad FinTech-tjänsteleverantör? Revolut har antagit det. Square har antagit det. WealthSimple har antagit det. RobinHood har antagit det. Om något kan PayPal vara lite sent på festen.

Ett ökande tempo

Var och en av dessa instanser på egen hand kanske inte stärker marknaderna. Kumulativt pekar de emellertid på en positiv förändring i känslan mot kryptovalutor. Även om ”varför nu” kan variera mellan varje ny aktör, är Bitcoin-marknaderna inte längre befolkade enbart av spekulativa detaljhandlare, utan hem till deltagare från olika sektorer. Det ses som en legitim tillgång, och om man tittar på tjänsteleverantörer, hedgefonder, underrättelseföretag etc. – antagande sker i en ökande takt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map