Är kreditreparation lagligt?

Många är försiktiga med kreditreparationsbyråer och det är förståeligt varför de är det. Det finns många organisationer där ute som maskerade som kreditreparationsbyråer men som faktiskt inte gör någonting. Så frågan om “Är kreditreparation legit?” är en rättvis fråga och svaret är ja, se bara till att du letar efter rätt företag.

Kreditreparationer är en mycket större bransch än vad många amerikaner inser. I en viss storstad finns det dussintals, om inte hundratals företag som hävdar att de hjälper dig att öka din kredit. Även om du inte bor i en storstad finns det många regionala och nationella företag som hjälper dig att övervaka och reparera din kredithistorik, så det finns massor av alternativ. Se bara till att du väljer rätt.

Vad är kreditreparation?

Kreditreparation är en allmän term som omfattar en uppsättning strategier som används för att hjälpa människor som har negativa poster, till exempel lånefall, i sin kreditrapport. I allmänhet används den för att ta bort dessa objekt från din rapport, vilket gör att din kredithistorik ser renare ut och ökar din kreditpoäng. Beroende på typen av negativa värden och vem som äger den skulden, är vissa kreditstrategier extremt effektiva och vissa fungerar bara inte hur hårt du försöker. I den här branschen finns det inget lagligt sätt att alltid få resultat, men vissa företag är mycket bättre på det än andra företag.

Är kreditreparation Legit?

Kreditreparation är legitimt, men inte alla byråer som lovar att hjälpa dig kan eller kommer att kunna hjälpa dig. Ta inte bara mitt ord för det. Det finns många bra företag där ute som gör den här typen av arbete hela tiden, så när du tittar på potentiella företag, kolla in deras tidigare kundrecensioner och se om de har ett Better Business Bureau eller Trustpilot-betyg. Även om de inte gör det finns det andra sätt att skilja de bästa företagen från publiken.

Hur man vet om en kreditreparationsbyrå är bra

Förutom att kolla in sina tidigare recensioner finns det flera sätt att berätta om en kreditreparationsbyrå vanligtvis är effektiv. Innan du tecknar ett kontrakt eller skickar en betalning, se till att du gör din due diligence i förväg. Om du inte är säker på vad du ska leta efter, oroa dig inte, vi har täckt dig. Du bör alltid kontrollera och fråga om följande för alla kreditreparationsbyråer som du överväger.

Lagen om kreditreparationsorganisationer (CROA)

Under CROA har du vissa rättigheter som individ när det gäller kreditreparationsorganisationer. Om ett företag försöker kränka en enda av dessa rättigheter, bör du omedelbart gå iväg, för det mesta kommer de inte att vara effektiva på något annat än att ta bort dina pengar. Här är en lista över några av de rättigheter som du har beviljats ​​genom denna handling.

  • Förskottsavgifter är inte tillåtna: Du kan debiteras månadsavgifter, provisioner etc. men du kan inte debiteras utan att något arbete har utförts och det ska meddelas dig vad det är.
  • Bedräglig reklam är inte tillåten: Alla företag som lovar en poängändring kommer att göra något olagligt. Anställ inte någon byrå som ger löften om din poäng. Detta skiljer sig från företag som annonserar för “genomsnittlig poängförändring.”
  • Du kan inte bli ombedd att avstå från dina rättigheter: Om du får ett dokument eller ombeds att underteckna ett uttalande som avstår från någon av dina rättigheter, följ det inte. Vissa företag är inte medvetna om att de inte får fråga detta, men i alla fall kan dina CROA-rättigheter inte avstås.
  • Du kan inte bli ombedd att skapa en ny identitet: Det finns företag vars lösning är att du registrerar dig för och använder ett separat SSN eller EIN. GÖR INTE DETTA. Detta är mycket olagligt och anses vara identitetsbedrägeri.

Vad finns i kontraktet?

Du bör alltid läsa vad som står i kontraktet innan du undertecknar det. Detta gäller allt i livet, men särskilt i situationer där du ger företaget rätt att agera för dina räkning tillsammans med en hel del personlig information. Se till att du inte går med på något som du inte vill komma överens med och om det finns något där som du inte gillar, be om att det tas ur dokumentet. Se också till att inget i dokumentet strider mot CROA.

Är de transparenta?

De bästa kreditreparationsorganisationerna är helt transparenta. Enligt Fair Credit Reporting Act (FCRA) måste företagen informera dig om att vad de gör också kan göras av dig. Men yrkesverksamma inom dessa företag kommer att göra ett bättre jobb än den genomsnittliga personen för att faktiskt få bort negativa poäng. Se till att det företag du väljer inte bara följer FCRA: s riktlinjer utan också är öppet om de avgifter de tar ut, de resultat de förväntar sig, deras tidigare rekord osv. , oftast ju bättre de är, men det kommer också alltid att ge dig den bästa informationen för att fatta det bästa beslutet totalt sett.


Kreditreparation är helt lagligt och det är ett legitimt sätt att hjälpa människor med dålig kredit. Tyvärr kommer inte alla byråer att följa lagen, så det är upp till dig att veterinär organisationen noggrant. Lyckligtvis finns det många skydd för konsumenten i branschen, så länge du gör din due diligence kommer du att vara säker och förhoppningsvis bättre med en högre kreditpoäng.

Om du är intresserad av att hitta legitima kreditreparationstjänster rekommenderar vi också de bästa kreditreparationsföretagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map