Zoe Adamovicz, VD och grundare av Neufund – intervju-serien

Zoe Adamovicz är VD och grundare på Neufund. Hon är en erfaren entreprenör och enstaka ängelinvesterare.

Zoe brinner för att bygga teknikföretag som är effektfulla, positiva och samtidigt lönsamma och kraftfulla. Före Neufund grundade hon Xyo, ett företag som omföreställer sig hur människor upptäcker appar, Priori Data (app store intelligence) och Concise Software som tillhandahåller mjukvaruutveckling och ingenjörstjänster.

RS: Neufund har beskrivits som en ”börs utan operatören i ryggen”. Vilken typ av likheter och olikheter har Neufund med en traditionell börs?

ZA: Å ena sidan tillhandahåller Neufund företag ett tekniskt ekosystem som gör det möjligt för dem att tokenisera sitt eget kapital, och å andra sidan fungerar det som en primär marknad för värdepapperserbjudanden, vilket gör det enkelt för företag att genomföra en kvasi-börsintroduktion på Blockchain. Det senare kan påminna investerare om den typiska rollen som en börs. Sekundär handel med sådana tokeniserade värdepapper sker dock utanför Neufund-plattformen. Kapital som tokeniseras genom vårt protokoll är ERC20-kompatibelt, vilket innebär att det på teknisk nivå är möjligt att handla tokens på valfri kryptobörs.

RS: Vad är fördelen med att genomföra en kvasi-börsintroduktion på Blockchain framför att börsnoteras på en typisk börs?

ZA: Att genomföra en STO är mycket mer tillgängligt för företag än att börsnotera på en traditionell börs. Du kan genomföra ett offentligt erbjudande på Blockchain nästan utan kostnad och i vilket tillväxtstadium som helst. Det är intressant att observera vilket gap i den befintliga insamlingsmarknaden STO kommer att fylla. Vi tycker att det är en naturlig passform för ett pre-IPO-stadium, när ett företag är för stort för en typisk VC-runda och för litet för att lämna in en IPO.

Att publicera Blockchain har olika fördelar både före och efter erbjudande. Företag behöver inte längre involvera flera mellanhänder i de olika faserna i deras erbjudande, deras cap-tabell uppdateras i realtid och investerare kan nu hantera sina tillgångar med större flexibilitet. Också värt att notera är programmerbarheten av tokeniserade tillgångar, vilket innebär att emittenter kan inkludera verktygsfunktioner i själva tillgången, såsom automatiserad utdelning. Samtidigt innehåller ett offentligt erbjudande på Blockchain alla typiska fördelar med att offentliggöras, samt möjligheten att enkelt genomföra sekundära erbjudanden..

RS: Vilka typer av investerare tror du kommer att lockas till Neufunds ekosystem?

ZA: Under vårt senaste och också första Security Token-erbjudande har vi lockat till oss en mycket varierad grupp investerare, som inkluderar framstående riskkapitalföretag som Atlantic Labs eller Freigeist Capital, samt ängelinvesterare, av vilka många inte hade tidigare erfarenhet inom detta område . Vi tycker detta är särskilt intressant med den pågående debatten i åtanke om hur Blockchain kommer att påverka riskkapitalvärlden. Att genomföra erbjudandet på Blockchain strider inte mot typiska investeringsrundor utan förstärker dem snarare, vilket ger välbehövlig likviditet som hittills bara fanns på kapitalmarknaderna..

Men det är inte allt, vi får också stort intresse från många krypto- och detaljhandelsinvesterare. Den förstnämnda ser Neufund som ett säkert sätt att investera sitt kryptokapital, medan det senare uppskattar hur enkelt de kan göra sina investeringar och hantera tillgångar i ett senare skede.

RS: Varför är Neufund en bra plattform för investerare att göra sina investeringar?

ZA: Neufund fungerar som en marknad med olika erbjudanden som kommer från olika företag och vi uppmuntrar alla investerare att granska varje möjlighet oberoende. Alla aktietecken som erbjuds via Neufund har dock liknande fördelar jämfört med pappersbaserade tillgångar som är kända från traditionella marknader.

För det första kommer tokeninnehavare potentiellt att ha en gång reglerad tillgång till en global pool av investerare över flera sekundära börser som potentiellt ökar likviditeten. För det andra är de programmerbara tillgångar som gör det möjligt att bädda in verktygsfunktioner som automatiserad utdelning eller röstningsmekanismer. För det tredje kan en verklig tillgång representeras av många tokens som sänker inträdeshinder för privatpersoner.

Det som gör att Neufund sticker ut från mängden primära emissionsplattformar, varav många skapades under de senaste månaderna, är vår unika tokenekonomi – för varje investering som genomförs genom vår plattform blir investerare ekonomiska delägare av själva Neufund-plattformen och kan således göra anspråk på andelar i de intäkter som vi genererar. Vi jämför det ofta med att investera via NASDAQ i Facebook, men utöver kapitalet i Facebook får investerare en bit NASDAQ själv.

RS: Vilka typer av företag är bäst lämpade att starta med Neufund?

ZA: Vi har många företag på väg och många fler företag som visade sitt intresse för insamling hos oss. Elva av dessa tillkännagavs redan offentligt under 2018. De befinner sig i olika tillväxtstadier (utsäde, serie A, B, D) och har olika produkter (bank, IoT, mobilitet). Vad som är viktigt är att de inte nödvändigtvis måste vara kopplade till Blockchain.

RS: Varför ska företag lansera på Neufund kontra andra konkurrerande plattformar?

ZA: För det första står Neufund med publiken, eftersom vi strävar efter att göra erbjudandena tillgängliga för människor från hela världen med annan ekonomisk status, med en minimibiljett så liten som ett par hundra euro. Detta gör det möjligt att adressera erbjudandet till en global investerargrupp. För det andra ger vi företagen fullt tekniskt och juridiskt stöd under förberedelserna för deras erbjudande om säkerhetstoken, till exempel ger vi dem till och med en prospektmall, om det behövs.

RS: Förra sommaren samarbetade du med MSX (en innovationsavdelning på Maltas börs), hur kommer detta att gynna Neufund? Och du tillkännagav också ett partnerskap med branschledare Binance förra sommaren, kan du berätta mer om Binance-partnerskapet och vad det innebär?

ZA: Båda partnerskap syftar till att skapa välbehövlig likviditet och skapa en fullständig miljö för emissionen och, i ett senare skede, sekundär handel med säkerhetstoken utgivna genom Neufunds uppsättning protokoll.

RS: Vilken är den största utmaningen som Neufund står inför med lanseringen av din första säkerhetstoken och hur planerar du att övervinna det?

ZA: Vi har mött de flesta utmaningarna i förbudsstadiet. Det inkluderade att se till att vår juridiska arkitektur är kompatibel och tekniska lösningar säkra. Nu när tokens är på väg att släppas, vilket kommer att ske efter underteckningsperioden, fokuserar vi på att bygga styrningssystemet och UX runt det.

RS: Neufund gjorde en ICO 2017 och samlade in cirka 15 miljoner dollar. Vad kommer att hända med verktygstoken när Neufund lanserar den nya aktietoken?

ZA: Under vår ICBM (Initial Capital Building Mechanism) har vi lyckats säkra motsvarande 12,5 miljoner euro. Det är viktigt att notera att Neufund inte hade tillgång till dessa medel. Den engagerade ETH och EUR låstes på ett smart kontrakt och investerare kommer att kunna investera dem i kommande erbjudanden som placeras genom Neufund. I utbyte mot deras tidiga engagemang har investerare belönats med NEU-tokens, som representerar ekonomiskt medägande i plattformen. Med dessa kan investerare göra anspråk på sin andel i intäkterna som Neufund gör.

RS: Du är baserad i Berlin som har en fantastisk blockchain-community. Har denna gemenskap hjälpt till att främja utvecklingen av Neufund?

ZA: Ja, absolut. Neufund är omgiven av ett fantastiskt samhälle här i Berlin som erbjuder åtkomst och stöd från de bästa hjärnorna i Blockchain-utveckling. Tyskland befinner sig i en intressant korsning mellan traditionell VC, nyskapande anda av nystartade företag och en regleringsport till EU.

RS: Finns det något annat du vill berätta för läsarna om Neufund? 

ZA: Blockchain är ett av de största möjligheterna vi har fått i modern historia. Decentralisering handlar i slutändan om att utjämna möjligheter, så en ung entreprenör från tredje världen får samma tillgång som en rik investerare. Att bygga lösningar som upprätthåller misstagen på befintliga marknader enbart i syfte att öka intäkterna räcker inte. Vi som Blockchain-community kan och borde göra bättre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map