Taras Kulyk, SVP för Blockchain Business Development på Core Scientific – Intervju-serien

Taras Kulyk är Senior Vice President för Blockchain Business Development på Core Scientific. Herr Kulyk karriär har utvecklats genom allt högre ledande roller inom sektorerna digital tillgång, investmentbank och teknik. Han har byggt och lett team som arbetar med att driva och utveckla digital tillgångsbrytningsinfrastruktur över hela världen. Dessutom har han främjat och hanterat relationer med viktiga globala teknologiledare inklusive Samsung och Ennoconn. Innan han arbetade inom den digitala tillgångssektorn, var Taras en investeringsbanker som täckte sektorerna Media och teknik med TD Securities.

Vad som initialt lockade dig till blockchain och digitala tillgångar?

Jag lockades inledningsvis av blockchain och digitala tillgångar, med utgångspunkten att den underliggande tekniken byggdes på potentialen för att den skulle störa finans och värdeväxling, ungefär som internet störde handeln och praktiskt taget hela vårt livsstil. Att vara en del av denna typ av teknisk förändring från ett tidigt skede var inte bara spännande, utan det var också en pedagogisk upplevelse i “kreativ förstörelse.”

Kan du diskutera hur du övergick från investeringsbank till bitcoinbrytning?

Efter att ha tillbringat nästan 3,5 år i investeringsbanker, som täckte traditionell gruvdrift (guld, PGM, järnmalm, koppar, etc) och TMT, med BMO Capital Markets respektive TD Securities, fattade jag beslutet att istället för att stanna och hitta en allt högre roll i bankverksamhet, för att försöka min hand inom industrin; specifikt blockchain.

Jag hittade en roll som affärsutveckling i Toronto som arbetade med Decentral, skaparen av Jaxx hot plånbok. Vi var mitt i 2017 års ICO-mani och hade turen att samarbeta med och träffa många av de anmärkningsvärda teamen över ekosystemet för digitala tillgångar. Många människor inser inte detta, men Ethereum grundades och skapades i Toronto, Kanada.

Från Decentral rekryterades jag för att gå med i ett privat familjekontor för att växa sin globala gruvflotta när de sökte exponering för det digitala tillgångsutrymmet via infrastruktur och bitcoinbrytning. Resten är som sagt historia …

Var ligger Core Scientifics digitala gruvor geografiskt?

Core Scientific har för närvarande digitala gruvor / värdfaciliteter placerade i fem datacenter – två i North Carolina, två i Georgia och ett i Kentucky.

Vilka digitala tillgångar bryts för närvarande?

Core Scientifics kunder kan för närvarande bryta BTC, BCH, ETH, ETC, SiaCoin, Zcash och många andra alt-mynt. Våra kunder bryter främst med SHA256 ASIC, men vi har en mycket stor och växande flotta av grafikprocessorer och nyare icke-SHA256 ASIC också.

Det saknas ofta tydlig reglering kring digital gruvdrift, vilken typ av reglering som behövs för att ytterligare uppmuntra institutionella investerare att engagera sig?

Under de senaste kvartalen har vi sett beslutsfattare förtydliga fler regler kring krypto. I juli tillkännagav Office of the Comptroller of the Currency (OCC) i ett tolkningsbrev att federalt reglerade banker och sparföreningar nu kan tillhandahålla tjänster till kryptostart förutom förvaringshantering av kryptografiska nycklar associerade med kryptovaluta på uppdrag av kunder.

Även om detta är ett steg i rätt riktning, finns det flera ytterligare saker som regeringen bör göra för att stödja den digitala gruvindustrin. Närmare bestämt minskar eller eliminerar vi tariffer på hårdvara för digital tillgång till gruvdrift, vilket underlättar skattebördan för att uppmuntra utländska direktinvesteringar från utlandet till amerikanskbaserade digitala tillgångsbrytningsoperatörer och skapa incitament för att uppmuntra den digitala gruvbranschen att fokusera på att använda förnybara kraftkällor för sina kraftbehov.


Med växande intresse från institutionella investerare blir det alltmer ett nationellt krav för att digitala tillgångar ska tas på allvar av tillsynsmyndigheter. På Core Scientific är vi glada över det växande mainstream-antagandet och regleringssyn mot digitala tillgångar; och ser definitivt fram emot att se USA fortsätta att anpassa sin kryptovänliga politik för att göra det möjligt för vårt land att fortsätta sin roll som en riktig frontleder i den globala digitala gruvindustrin.

Finns det några leveranskedjeproblem med leverantörer som Bitmain?

Vi har ett mycket starkt samarbete med Bitmain Technologies. Bitmain har varit oerhört professionell, och de maskiner som vi beställde från dem på uppdrag av våra kunder fortsätter att levereras snabbt och effektivt utan alltför många förseningar.

Vi har arbetat nära Bitmain under de senaste tre åren och lanserat första Ant Training Academy utanför Kina och underlättar ett rekordköp av 17 595 enheter S19 Antminers tidigare i år. Mer nyligen utsågs Core Scientific också till Bitmains enda kooperativ reparationscenter i Nordamerika. Core Scientific har bra samarbetsrelationer med våra leverantörer och har ingen oro över deras förmåga att tjäna oss och våra kunder.

Hur kan investerare bäst säkra risker som är förknippade med digital gruvdrift?

Investerare borde verkligen spendera mycket tid på att göra due diligence på operatörer som de vill använda betydande summor kapital med. Om teamet som driver operationerna inte kan hittas online … tänk igen. Core Scientific har genomgått flera års granskning av E&Y och är inriktade på att tillhandahålla den trovärdighet som denna sektor behöver mogna.

Kan du diskutera vem som är nuvarande ledare inom det digitala gruvutrymmet?

Medan Kina har varit den obestridda ledaren inom bitcoinbrytning, har a bitcoin gruvkarta producerad av University of Cambridge visade nyligen att global diversifiering av gruv hashrate ökar med regioner som Nordamerika, Östeuropa och Mellanöstern som tävlar om att bli en global ledare. I synnerhet Nordamerika har framstått som ett globalt gruvcentrum på grund av ideal geopolitiskt klimat, energiinfrastruktur och ökat institutionellt intresse från aktörer som Digital Currency Group (DCG), som nyligen tillkännagav en investering på 100 miljoner dollar för att expandera till bitcoinbrytningsindustrin i Nordamerika.

Core Scientific erbjuder också ytterligare blockchain-tjänster, kan du diskutera vad det här är?

Medan jag för närvarande inte kan diskutera specifika tjänster vi erbjuder, kan jag säga att vi kommer att tillkännage flera spännande nya erbjudanden inom en snar framtid.

Core Scientific erbjuder datavetenskapslösningar för företag som behöver använda djupinlärning. Kan du diskutera hur Core Scientific kan hjälpa företag inom den här domänen?

Högpresterande databehandling och artificiell intelligens har konvergerat för att skapa lösningar som spänner över en rad branscher från att utföra seismisk analys inom olje- och gasfältet till att beräkna komplexa risker på finansmarknaderna.

På Core Scientific har vi samarbetat med NVIDIA, uppfinnaren av GPU, samt NetApp, ledaren inom molntatatjänster, för att ge fri tillgång till AI och datateknikinfrastruktur för GPU-accelererad ny koronavirusrelaterad forskning. Mer nyligen har vi förvärvade vissa tillgångar och teknik från Atrio, ett prestandakritiskt AI och högpresterande molntjänstföretag som också gjorde det möjligt för oss att hjälpa forskare att påskynda AI-baserad genomforskning för att bekämpa pandemin.

Finns det något annat som du vill dela med dig om Core Scientific?

Vi fokuserar på att fortsätta att påskynda det digitala gruvutrymmet i Nordamerika eftersom vi har många spännande meddelanden planerade för Q4 som vi inte kan vänta med att dela.

Tack för den fantastiska intervjun, läsare som vill lära sig mer bör besöka Core Scientific.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map