Stephen McKeon, strategirådgivare för Security Token Academy – intervju-serien

Stephen McKeon är Chief Strategy Advisor för Security Token Academy. Han är också en Assoc. Professor i finans vid University of Oregon och partner vid Collaborative Fund.

När blev du först intresserad av blockchain-teknik?

Jag lärde mig först om Bitcoin 2013, men var upptagen med att starta och starta tid så jag hade inte mycket tid att dyka i. Det var ett par år senare runt den tid Ethereum lanserade att jag fångade buggen och gick ner på kaninen hål.

Hur har detta intresse för blockchain påverkat din investeringsstrategi för Collaborative Fund?

Samarbetsfond har en historia av att investera i företag som gör världen bättre genom att störa äldre utvinningsindustrier. Många segment av finansbranschen passar denna beskrivning så att investera i blockchains är en naturlig förlängning av vår etablerade avhandling.

Inte bara är du partner till en investeringsfond utan du är också professor i finans vid University of Oregon. Vilket kom först och hur befann du dig i dessa roller?

Den akademiska rollen kom först långt. Jag gick med i finansdoktorandprogrammet vid Purdue 2007 och började vid University of Oregon 2011 efter att ha tagit min examen. En av de saker som lockade mig till akademin var förmågan att utforma min egen forskningsagenda och detta gav möjlighet att vända sig mot blockchains 2015.

Rollen med Collaborative började för ungefär ett år sedan när de bestämde sig för att starta en dedikerad insats kring blockchains. Jag har känt grundaren, Craig Shapiro, i nästan 20 år – vi träffades i början av våra karriärer i San Francisco under höjden av dot com boom. Han visste att jag forskade efter blockchains när de ville lägga till mer domenexpertis kring detta framväxande utrymme.

Du är en rådgivare till Security Token Academy, en av de ledande rösterna i skärningspunkten mellan blockkedjor och finansiella värdepapper och du har publicerat “The Security Token Thesis” som beskriver dina åsikter om den framväxande marknaden för säkerhetstoken. Kan du dela med oss ​​varför säkerhetstoken har gjort dig så upphetsad?

Vad jag är glad över är begreppet smarta värdepapper, där vi kan programmera logik och villkor direkt i själva säkerheten. Blockchain-tokens är inte det enda sättet att uppnå denna vision, men de verkar vara den bästa vägen att göra det på ett sätt som är driftskompatibelt och där marknadsaktörerna har ett incitament att anta. Att föra dessa funktioner till värdepapper utökar designutrymmet när det gäller hur vi tänker på finansiering och investeringar, vilket är spännande.


Vilka typer av värdepapper tror du tjänar bäst av säkerhetstoken?

Eftersom tokens bara är ett digitalt omslag kan de appliceras på nästan vad som helst. På sätt och vis kan den tokeniseras om den har värde. Som sagt, vissa tillgångar är mer ledande än andra. Den första säkerhetstoken var en riskkapitalfond, Blockchain Capital, som drivs av önskan att skapa en sekundär marknad som gör det möjligt för investerare att få likviditet utan att tvinga inlösningar på fonden. Vi har också sett några exempel på kapital och fastigheter. Ett av de bästa användningsfallet i mitt sinne är obligationer. Betalningsströmmarna har ställts in i förväg, vilket gör dem särskilt lätta att kodifiera och de omfattas inte av samma investerargränser som andra tillgångsslag. Blockchain Credit Partners gör ett intressant arbete på denna front.

Kan du förklara dina synpunkter på automatiserad efterlevnad och fördelarna med detta ger investerare och tillsynsmyndigheter?

Försäljning och handel med finansiella tillgångar är starkt reglerade industrier och upprätthållande av efterlevnad är en verklig källa till friktion för institutioner. Vidare dikterar det hur vi handlar med tillgångar eftersom de finns i muromgärdade trädgårdar. Genom att sätta in logiken i säkerheten som automatiskt kontrollerar lagkraven när den rör sig mellan plånböckerna kan vi minska en del av den börda som för närvarande finns. Det finns fortfarande en lång väg att gå för det krävs allestädes närvarande och säker digital identitet för att förverkliga visionen, men det har gjorts mycket framsteg under det senaste året.

Du tror att digitaliserade tillgångar kommer att kräva driftskompatibilitet, kan du förklara dina tankar bakom detta?

Min favoritlinje från artikeln är “Avhandlingen som bygger på idén att allt kommer att tokeniseras är grundad i strävan att allt ska vara driftskompatibelt.” Folk vill att allt ska fungera sömlöst och det har vi helt enkelt inte idag för investerbara tillgångar. Ett av de stora löften med blockchain-protokoll är att de skapar standarder som underlättar interoperabilitet mellan olika komponenter.

Du har också beskrivit hur digitala värdepapper i framtiden kommer att erbjuda unika rättigheter för investerare. Kan du utarbeta vad dessa investerarrättigheter kommer att bli och hur de gynnar investerare?

Om du kokar ner frågan “vad är ägande” kommer du till tanken att ägande är en uppsättning rättigheter. I många fall är dessa rättigheter samlade, till exempel får jag både kassaflödesrätt och rösträtt i många av de offentliga aktierna jag äger, men jag får inte tillgångsrätt till deras huvudkontor. Men människor värdesätter tillgång och det kan ta många former. Kanske är det tillgång till ett årsmöte, som i fallet med Green Bay Packers, kanske är det tillgång till någon form av rabatt, eller tidig tillgång till en produkt före offentlig lansering. Oavsett vilket användningsfall du kan tänka dig, när offentliga enheter har mer synlighet på sina cap-tabeller, något de inte har idag, kan de börja lägga till ytterligare rättigheter som kan vara mycket låga för emittenten men värderas av investerare.

Var ser du marknaden 5 år på vägen?

Säkerhetstecken gick från 22 miljoner dollar 2017 till 442 miljoner dollar 2018, och talet för 2019 kommer sannolikt flera miljarder. Och ändå är utrymmet fortfarande i sin linda. Det finns många biljoner dollar i tillgångar i världen, varav många kan använda en IT-uppgradering som den som säkerhetstoken representerar. För att svara på den 5-åriga frågan måste man anta ett antagande om graden av institutionell adoption eftersom det är hindret som tar plats från miljarder till biljoner.

Finns det något annat som du vill dela med våra läsare?

För läsare som vill lära sig mer är Security Token Academy en fantastisk resurs. Jag uppmuntrar dem att kolla in webbplatsen och prenumerera på det veckovisa nyhetsbrevet. För de i NY-området kommer det också att finnas ett gratis möte med en fantastisk högtalare på kvällen den 26 september på Chelsea Piers. Registrering är tillgänglig via securitytokenacademy.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map