Srdjan Mahmutovich, grundare av Kriptomat – intervju-serien

Srdjan Mahmutovich är en teknisk entusiast och grundare av Kriptomat ett utbyte som samlar in pengar genom att erbjuda en säkerhetstoken. Tidigare har han byggt en framgångsrik B2B-marknadsföringsbyrå med 40 anställda och medarbetare. Han arbetade också som chef för webbutveckling på Telemach.

Antoine: När startade Kriptomat först och varför bestämde du dig för att starta en kryptovalutautbyte?

Srdjan: Kriptomat öppnade för allmänheten den 15 juli 2018. Vi identifierade behovet av en tjänst vem som helst kunde använda (som våra vänner och familjemedlemmar). Vi har ett uppdrag att ta med krypto i varje hushåll och att göra det vi behövde för att skapa en enkel men ändå kraftfull tjänst som alla kan använda. Detta kommer att göra det möjligt för nybörjare att komma in i kryptovalutor på ett extremt enkelt, säkert och snabbt sätt.

Antoine: Vilka länder accepterar du för närvarande kunder från?

Srdjan: Vi accepterar för närvarande kunder från 82 länder runt om i världen. De listas här: https://kriptomat.io/global/

Antoine: Hur många aktiva kunder har du för närvarande? Varifrån kommer de flesta av dessa användare?

Srdjan: Vi har för närvarande mer än 10 000 registrerade användare och en stadig tillväxt på 20% -25% månad för månad. Majoriteten av användarna kommer från Europa, men med den senaste tidens tillägg av fler betalningsmetoder ser vi en gradvis ökning av kunder från hela världen. Vårt nästa mål är 100 000 registrerade användarmärken och vi hoppas kunna uppnå detta i slutet av 2019.

Antoine: Finns det planer på att acceptera icke-europeiska kunder när som helst?

Srdjan: Vi accepterar redan icke-europeiska kunder, men vi arbetar med att lägga till fler betalningsalternativ för att ge äkta globalt stöd. För närvarande stöder vi Skrill som är riktigt global, men vi kommer att lägga till nya lokalt populära betalningsmetoder.

Antoine: Vilka valutor kan köpas på Kriptomat-börsen?


Srdjan: Du kan köpa 29 kryptovalutor; de listas här: https://kriptomat.io/price-of-cryptcoins/

Antoine: Kan du berätta om din kommande försäljning av säkerhetstoken? Vad är soft-cap, hard-cap och vilka fördelar kommer investerarna att erbjuda?

Srdjan: Vi har kommit till ett stadium där vi behöver kapital för att påskynda vår tillväxt och ta oss till nästa nivå. Vi har beslutat att göra en STO eftersom det är ett innovativt sätt att skaffa kapital som gör det möjligt för våra befintliga användare och medlemmar i samhället som redan tror på oss att investera i vårt projekt. Vi vill inte bara få en investering utan också lojala användare som kommer att evangelisera och använda vår tjänst också. Det är en vinn-vinn-situation. Om vi ​​lyckas kommer våra investerare att lyckas och vi känner att vi har en mycket bättre position för att bygga något stort om våra investerare är våra användare som faktiskt använder tjänsten.

Vi letar efter en investering på 1,8 miljoner euro. Vi erbjuder våra investerare en andel på 8% av våra intäkter och 4% av vårt granskade resultat.

Soft cap är 1 miljon euro och vi förbehåller oss rätten att avbryta utfärdandet av token om vi inte når det. Detaljerad information finns i vårt säkerhetsdokument som du kan få i crowdfunding-plattformen Desico som kommer att utfärda vår säkerhet. För att komma dit, gå till https://kriptomat.io/sto

Antoine: Vad kommer dessa medel att användas till?

Srdjan: Hittills har vi fokuserat på att bygga en produkt, relationer och bevisa affärsmodellen. Med de nya fonderna kommer vi att fokusera på att skapa mekanismer för användarförvärv och förbättra plattformen.

Inriktningen på utgifterna för insamlade medel under STO:

– 60% tillväxt – Marknadsföring, kundbasstillväxt

– 18% produktutveckling

– 12% säkerhet, efterlevnad

– 10% verksamhet, support

En viktig sak att notera här är att kryptomarknaden är i ett tidigt skede och att saker går snabbt. Vi har manövrerats ganska framgångsrikt hittills och anpassat oss till de plötsliga marknadsförändringarna och det är vad vi planerar att göra också i framtiden. Om marknadssituationen förändras avsevärt kommer vi att svänga och ändra riktning vid behov.

Antoine: Marknaden börjar bli mättad av börser, hur ska ni skilja er själva?

Srdjan: Eftersom vi skapar några fantastiska nya produkter. Vi integrerar nästa generations Ethereum-baserade ERC-1155-tokens i vårt Kriptomat-utbyte. Detta antagande av blockchain-baserade virtuella objekt är det första i sitt slag och det görs i syfte att gamifiera användarupplevelsen. Med andra ord är det ett blockchain-baserat belöningsprogram som kommer att öka lojaliteten, öka kundens livslängd och påskynda användarnas förvärv.

Vi har nyligen lanserat en revolutionerande ERC1155 Token Mint Portal, som ger alla i världen en möjlighet att skapa sina egna anpassade tokens. Användningsfallet är otaliga och vi har inte ens repat på ytan av vad som kan göras med ett så kraftfullt verktyg.

Så det verkar som om vi går mer i riktning mot att stödja spelare och spelutvecklare. Det betyder att vi som utbyte kommer att tilltala mer till spelgemenskapen och de kan bara vara det första kundsegmentet som helt antar krypto.

Antoine: Vad är långsiktiga planer för Kriptomat?

Srdjan: Vårt uppdrag är att ta med kryptovalutor till alla hushåll. Detta kan handla om att ge människor det bästa sättet att utbyta digitala valutor, eller när det gäller att ge dem en värdefull produkt eller användningsfall som använder blockchain och crypto. Oavsett fall tror vi verkligen att denna teknik kommer att integreras i alla porer i våra liv, och precis som internetprotokollen behöver människor inte veta exakt hur den fungerar för att kunna använda den.

Antoine: Finns det något annat som du vill dela med dig om Kriptomat?

Srdjan: Vi är mycket öppna för vårt samhälle och vi välkomnar en öppen diskussion på våra sociala mediekanaler. Jag inbjuder alla som läser detta att gå med i vår Telegram-kanal där du kan prata direkt med våra teammedlemmar. Vi vet att det ofta är svårt att upprätthålla en personlig relation med samhället när antalet användare börjar växa exponentiellt, men vi gör ett gemensamt försök att svara på varje enskilt meddelande.

För att lära dig mer besök Kriptomat hemsida.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map