Oliver Bolton, VD för Almond Impact Ltd – intervju-serien

Oliver Bolton är VD för Mandel, en gratis app som belönar konsumenterna för att köpa ansvarsfulla varumärken och hjälper dem att förstå och minska sina koldioxidutsläpp. De accepterar för närvarande investerare för sin STO.

AT: Vad inspirerade dig att lansera Almond?

OB: För två år sedan kom min son (och förra månaden min dotter!), Och med klimatkrisen kan jag inte sluta tänka på deras framtid och vilken typ av värld de kommer att leva i. Jag vill verkligen använda min tid på att har en positiv inverkan och har beslutat att fokusera på konsumtion som i Storbritannien representerar 50% + av våra personliga koldioxidutsläpp

AT: Almond har ett enormt miljöuppdrag som inkluderar att belöna konsumenter för att köpa hållbara produkter. Kan du berätta vad några av dessa hållbarhetsmål är? Innebär det att minska för stor förpackning, hållbar skörd av produkter osv.

OB: Vårt övergripande mål är att hjälpa människor att sänka sina koldioxidavtryck med minst 50% under det kommande decenniet (med fokus på konsumtion). Specifika bedömningsvärden utvecklas fortfarande och kommer att baseras på FN: s SDG. Förpackningar, ingredienser, bearbetning och LCA av produkter kommer alla att bidra fabriker till certifiering. Stiftelsen kommer i slutändan att utveckla sitt eget konsekvensbedömningsprogram för ackreditering.

AT: Almond kommer att göra det möjligt för konsumenterna att lära sig om varje produkts koldioxidavtryck. Kan du utarbeta hur detta görs och vilken information som kommer att finnas tillgänglig för konsumenten? 

OB: Med hjälp av leveranskedjedata (ingrediensernas ursprung och produktionsprocesser) och annan produktinformation som laddas upp kan vi beräkna ett LCA CO2-fotavtryck vid tillverkningspunkten. Vi planerar sedan att använda en dynamisk genomsnittlig CO2-poäng per mil (för att representera lagring / distribution / displayutsläpp) för att beräkna fotavtrycket från produktionspunkten till konsumtionspunkten för att skapa en uppskattad total fotavtryckspoäng.

AT: Vilken typ av process måste varumärkena gå igenom för att kunna väljas till plattformen?

OB: Till att börja med anpassar vi oss till de bästa klasscertifieringsetiketterna i deras respektive kategorier. Till exempel ”B Corp” i livsmedel & Drick och ”Cradle to Cradle” i kläder. Med tiden kommer vi att bygga ut vår egen konsekvensbedömning som integrerar ovanstående leveranskedjedata, ackreditering och ett detaljerat frågeformulär för att nå en mandelpoäng (drivs av stiftelsen).

AT: Du lanserar initialt med livsmedelsprodukter, vilka andra typer av produkter du planerar att lägga till plattformen?


OB: År 2019 testar vi flera sektorsövergripande konsumentprodukter inklusive mat, drycker, kläder, hälsa, skönhet och färskvaruprodukter. Vi vill inkludera alla konsumentprodukter (och vissa tjänster) som bidrar till användarens koldioxidavtryck

AT: Almond lanserar först i Storbritannien, vilka marknader kommer du att rikta dig efteråt?

OB: De rikaste 10% runt om i världen ansvarar för 50% av koldioxidutsläppen. De rikaste konsumenterna i utvecklade ekonomier kommer att vara vår prioritet. En amerikansk pilot är planerad till början av 2020.

AT: Almond-token-modellen har både en säkerhetstoken (ALMA) och en verktygstoken för att erbjuda belöningar (ALMD). Kan du berätta om användningsfallet för ALMD-verktygstoken?

OB: På grund av projektets struktur ägs tekniken och IP av stiftelsen och kan aldrig förvärvas av tredje part. ALMA-säkerhetstoken gör det möjligt för investerare att lämna sin investering efter sina låsningstider. Vi hoppas också att demokratisera investeringar i projektet och kommer att göra ALMA-säkerhetstoken tillgängliga för köp för hela samhället genom konvertering av ALMD-belöningsmynt. För att klargöra är ALMD-belöningstoken ett fiat-backat stabilt mynt snarare än verktygstoken. Anledningen till att gå den här vägen är att produkter ofta säljs i flera länder så vi behöver en global belöningsvaluta över hela fiat. Detta ALMD-stabila mynt för gott öppnar också andra potentiella möjligheter för projektet.

Kan du berätta om ALMA-säkerhetstoken och fördelarna med investerare?

OB: ALMA-säkerhetstoken kommer att erbjuda liknande rättigheter till traditionellt eget kapital som ägande, utdelningsrättigheter och är EIS-berättigade (på villkor). Vi planerar att notera dem på ett börs i slutet av 2019 för att ge tidigt likviditet till våra investerare.

AT: Investerare är uppenbarligen intresserade av Almonds affärsaspekt. För närvarande planerar du att generera intäkter via en ”Tokenisation Service Fee” som är en avgift som säljare har. Kan du berätta om den här avgiften?

OB: Det finns flera inkomstströmmar, kärnan är Tokenisation Service Fee som debiteras när fysiska koder skapas för att placeras på partnerprodukter. Avgiftsstrukturen minskar från 0,5% av den tokeniserade produktens detaljhandelsvärde till 0,2% av detaljhandelns värde. Övriga intäkter beräknas från marknadsförings- och e-handelslösningar.

AT: I en perfekt värld, var ser du att Mandel placeras om fem år?

Om fem år hoppas vi kunna vara närvarande i de nyckelländer som bidrar till klimatförändringar och en aktiv användarbas runt om i världen. Vi hoppas kunna visa hårda data och bevis för att vi hjälper våra användare att minska sina koldioxidavtryck (i linje med vår tioårsplan att minska med 50%) och bevis för att vi har hjälpt ansvarsfulla varumärken att snabbt få marknadsandelar.

För att lära dig mer om mandel, besök Mandelwebbplats

Investerarinformation finns tillgänglig här

Du hittar Oliver Bolton på LinkedIn eller följ honom vidare Twitter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map