Michael Stiegelmeyer, COO & President för Planet Digital Partners – Intervju-serien

Michael Stiegelmeyer är VD och COO för Planet Digital Partners. Sedan 2013 har Stiegelmeyer varit VD för The 1441 Group, LLC och ZAGS, LLC. 1441 Group, LLC är ett affärsutvecklings- och försäljningsföretag med fokus på utvecklingsförsäljning och marknadsföring av leksaker, videospel, CE, sportartiklar och andra förbrukningsvaror i USA. ZAGS, LLC är ett distributionsförsäljningsföretag med fokus på opportunistisk allmän försäljning av varor. med viktiga amerikanska detaljhandelskonton i hela USA.

AT: Kan du berätta lite om Planet Digital Partners och teamet bakom det?

MS: Planet Digital Partners är en licensierad utgivare av konsolvideospel för Sony PlayStation, Microsoft Xbox och Nintendo Switch. Vi arbetar närmast en accelerator, eftersom vi samarbetar med studior för att ta innehåll eller koncept från början till slut och placera det på marknaden både fysiskt och digitalt. Vårt team består av branschveteraner som har haft ledande befattningar inom några av de största publicerings-, tillverknings- och distributionsföretagen inom videospelindustrin – inklusive den tidigare VD för Take Two, den tidigare presidenten för PlayStation Europe, grundarna av Sabre Interactive. , och grundaren av Jack of All Games. Vi har samlat ett team människor som har gjort videospel mycket framgångsrikt under lång tid. Denna förmåga att utveckla och leverera stora konsumentupplevelser är kärnstyrkan bakom PDP.

PÅ: Varför utfärda en säkerhetstoken kontra insamling via en traditionell venturefond?

MS: Vi tror att digitala värdepapper utgör en spelförändrande investeringsmöjlighet som kommer att få enorma effekter utöver vår STO och genom alla marknader. Vi känner flexibiliteten i ett token-erbjudande kontra att gå VC-rutten, låter vår kärngrupp behålla strukturen för beslutsfattande, ger likviditet för investeraren och låter oss ge större kreativ kontroll till våra studiopartners. Denna kombination av faktorer passar perfekt in i vår vision om en demokratisk, samarbetsenhet som är PDP.

AT: RKT-ägare står för att få en procentandel av nettovinsten, kan du dela med oss ​​några detaljer om denna vinstfördelning?

MS: Strukturen som vi erbjuder investerare är att returnera 80% av alla NET-delbara intäkter till den punkt där RKT Token-investerare är hela. Vid den tidpunkten och framåt kommer vi att returnera 40% av den delbara nettovinsten till RKT-tokens.

AT: Vilken konsol eller streamingtjänst kommer dessa spel att finnas på?

MS: Våra spel kommer att finnas tillgängliga på Nintendo, Sony och Microsoft-konsoler eller handhållna plattformar, samt Steam, IOS och Android. Plattformsmixen varierar spel för spel, baserat på giltigheten för innehållsutbudet efter format. Vi kan till exempel släppa en titel endast för Nintendo Switch, baserat på användarupplevelsen och / eller plattformens användarbas. Vi vill hålla mycket ROI fokuserat på att släppa titlar, kontra att försöka täcka alla plattformar på alla titlar. Lyckligtvis har vi tillräckligt många personer i beslutsfattande positioner som förstår detta tillvägagångssätt och har varit mycket framgångsrika med att släppa innehåll på ett målinriktat sätt.


AT: Kommer dessa spel att baseras på befintlig IP, eller kommer dessa spel att utvecklas från grunden?

MS: Planet Digital Partners släpper en kombination av nya utgåvor baserade på befintlig IP såväl som helt ny IP. Denna balans mellan “beprövad + varumärke spanking new” är en del av DNA när det gäller att skapa vår portfölj. Vi förstår att det finns äldre varumärken som kan leverera fantastisk försäljning och ROI om de levereras genom en ny upplevelse med välbekanta anteckningar hela tiden. Ett exempel på den här typen kommer att vara när vi släpper Cooking Mama under den bakre halvan av 2019. Cooking Mama är ett varumärke med 14MM exemplar som sålts under dess iterationsliv hittills – och vi släpper detta för första gången på Nintendos Switch-plattform exklusivt detta falla. Stamtavlan för framgång finns och upplevelsen av spelet passar perfekt för Switch och Joy-Con-kontrollsystemet. På den andra sidan vill vi leva upp helt ny IP från prisbelönta studior. Det finns en enorm mängd övertygande innehåll som byggs genom den levande Indiesamhället som helt enkelt behöver en acceleratorformad boost från en partner som PDP.

AT: Vitboken säger att affärsplanen är att investera i spel i $ 10.000.000 USD-intervallet jämfört med de stora företags erbjudanden som Electronic Arts eller Activision. Vad är tankesättet bakom detta beslut?

MS: Tänkandet där är att vi ser ett hål i publiceringsväven, där övertygande IP – som nämnts ovan – aldrig får grönt ljus eller bara går på marknaden på ett begränsat, digitalt sätt. De stora institutionella förlagen fokuserar på projekt med massiva utvecklings- och marknadsföringsbudgetar. Dessa projekt kan potentiellt leverera de enorma intäkterna som behövs för att flytta nålen med sina aktieägare, och de bygger ofta på befintliga relationer och åtaganden. Så vi ser att det finns ett utbud av fast innehåll som kommer att resonera med konsumenter som behöver en infusion av support och vägledning för att optimeras. Genom att fokusera på projekt som kräver en liten investering och genom en extremt mager organisation kan vi bygga försäljningssystem som ger en meningsfull avkastning på marknaden, vilket ger bättre leverans tillbaka till RKT-token. Det oberoende samhället som skapar videospel är starkare än det någonsin har varit – vi vill göra det möjligt för stjärnprojekten inom det samhället att lysa.

AT: Kommer något av spelen att använda freemium-modellen, där användarna kan spela gratis men sedan betala för uppgraderingar?

MS: Just nu är ”freemium” inte det vi fokuserar på. Framgångshistorierna finns där för alla att se, men vårt fokus är att leverera fantastiska spelupplevelser inom lådan, så att säga. Vi tror också att spelgemenskapen börjar kännas lite sliten av mikrotransaktion. Kanske gör det oss till “old school”, men det är vad varumärket handlar om.

AT: Vad är tidslinjen från prototyp till slutlig utgåva av de första spelen?

MS: Varje projekt är annorlunda, men för våra spel är den typiska utvecklingscykeln 12 till 16 månader, slut till slut. För PDP tar vi in ​​en handfull “bakade” projekt som gör att vi kan börja släppa spel 2019 och leverera till investerare i början av 2020.

AT: Vitboken säger att blockkedjan kommer att användas i dessa spel, kan du utarbeta detta?

MS: Vår plan är att distribuera enkla blockchain-applikationer i de faktiska spelen, där det är vettigt och gör upplevelsen mer övertygande. Ett exempel kan vara användningen av blockchain-privata nycklar. Privata nycklar kan tilldelas varje kopia av spelet, vilket ger användaren ett unikt ID. Dessa tangenter skulle göra varje spel subtilt annorlunda och personligt för användaren genom att bygga en valfri funktion i menyinställningarna som gör det möjligt för privatnyckeln att ändra uttrycksalgoritmer för karaktärer, icke-spelbara karaktärer, fiender, terräng eller objekt i spelet. Så i princip kan varje kopia av spelet leverera en unik variation av upplevelsen till varje användare och kan resultera i sällsynta ”mutationer” i varierande hastigheter. Vi tror att spelare kommer att få en enorm kick av denna typ av individualiserad upplevelse och vill dela dessa unika uttryck och “mutationer” inom samhället.

AT: Finns det något annat som du vill dela om Planet Digital Partners Inc?

MS: Vi är bara väldigt glada över att överbrygga världarna av digitala värdepapper och videospel. Vi ser en enorm möjlighet för investerare, utvecklare och i slutändan de spelare vi vill bygga bra produkter för. Nu när STO har börjat kommer vårt fokus att vara framgångsrikt att stänga vår höjning, engagera vår investerarbas och sedan göra de allra bästa videospel vi kan på så innovativa sätt som möjligt.

Tack för den fantastiska intervjun. Alla som vill lära sig mer kan besöka Planet Digital Partners Token Listings Page eller Planet Digital Partners webbplats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map