Erich Spangenberg, VD för IPwe – Interview Series

Erich Spangenberg är VD och grundare av IPwe, ett företag som använder blockchain och artificiell intelligens för att skapa patenttillgångsklassen. Han var också en av grundarna av nXn Partners, ett företag som fokuserar på prediktiv analys. Han var grundare och VD för IPNav, ett företag som var en av pionjärerna inom patentintäktsgenerering.

AT: Kan du ge en kort översikt över hur IPwe planerar att revolutionera patentmarknaden?

EP: IPwe utnyttjar teknik – i synnerhet AI och blockchain, erfarenhet och förändringar i marknadens attityder för att skapa patenttillgångsklassen. Miljarder spenderas på att reglera, erhålla och underhålla patent och avkastningen till ägarna och samhället är låg. Vi ska hjälpa till att fixa det. AI och blockchain gör saker mycket lättare att förstå och mycket mer transparenta. Immateriella tillgångar – och patent är en av de viktigaste immateriella tillgångarna för många företag – är bara för viktiga för att de ska ignoreras och lämnas för att underprestera under ledning av människor som inte är kapitalförvaltare..

AT: Använder du en offentlig eller privat blockchain?

EP: IPwe’s Global Patent Registry – det första registret över världens patent – och vår transaktionsplattform är byggd på Hyperledger Fabric. Efter att ha utvärderat andra lösningar drog vi slutsatsen att vår marknad betjänas bäst genom en privat blockchain – vi har inte att göra med en fungibel vara där frågor om vem du handlar med inte är av någon betydelse. Vi kommer att bygga offentliga komponenter som en del av vår produktkarta – men det tar tid för marknaden att acceptera dessa lösningar.

AT: Hur kommer du att utbilda företag att registrera patent på blockchain?

EP: Vi har turen att vår ledningsgrupp är välkänd i rymden och har omfattande kontakter med nyckelaktörer inom industrin och ideella och statliga sektorer. Genom att utnyttja dessa förbindelser når vi en stor del av världens patentägare. År 2019 kommer du att se IPwe mer aggressivt annonsera och höja sin profil.

AT: Ett av dina mål är att möjliggöra enkel åtkomst till alla patent från alla kontor i världen. Vilket incitament kommer dessa kontor att använda blockchain?

EP: Många av världens 200 patentkontor förstår redan vikten av blockchain och dess förmåga att öka transparensen och förbättra saker som hur titel registreras. De mest framåtblickande kontoren är redan i samtal med oss ​​och vi kommer att offentliggöra initiativ med dem under 2019. Vi säljer ingenting till dessa patentkontor – vi söker inte intäkter från patentkontor. Vad vi erbjuder är ett sätt för dessa kontor att bättre uppfylla sitt offentliga uppdrag. Kommer alla att delta? Nej, eftersom det finns några kontor som har nyfikna övertygelser om att deras uppdrag är att göra något annat än att tjäna innovatörer och samhälle – vi önskar dem lycka till och tror att de snart kommer att inse att de kan spela en viktig roll för att förbättra patentsystemet.

AT: IPwe blockchain är länkad till din patentanalysplattform, Zuse. Kan du förklara hur Zuse både kan uppskatta patentets värde och dess giltighet?

EP: Zuse har utvecklats i tio år och är det enda analyssystem som vi känner till som kan göra anspråk på att vara centralt för och direkt involverat i över 3 miljarder dollar i identifierade licens- och finansieringstransaktioner och samla in mer än 1,4 miljarder dollar i kapital som del av en strategi för att ogiltiga patent. Zuse har använts av experter i de senaste amerikanska patentärendena. ”Hur” är ganska komplicerat och vitböcker finns på vår webbplats för dem som vill gräva djupare, men systemet efterliknar noggrant metodexperterna använder för att bedöma giltigheten. Vårt värderingsarbete fortskrider och vi kommer att tillkännage ett initiativ i december som en del av ett gemensamt arbete med viktiga bransch-, redovisnings- och akademiska deltagare som kommer att främja patentvärderingen till en ny nivå.

AT: Ett av de avsedda målen med IPwe är billigare patentransaktioner. Hur kommer blockchain att hjälpa till med dessa kostnadsbesparingar?

EP: Vi har redan meddelat vår prissättning för traditionella transaktioner – 10% av inköpspriset eller licenspriset – som jämförs med nuvarande marknadsräntor på 25% – och prissättning för andra tjänster som ägarna betalar för saker som årlig underhållsavgift som är över 50 % lägre än vad patentägarna för närvarande betalar. Vi använder en mängd olika tekniker – inklusive smarta kontrakt byggda på Hyperledger – för att sänka transaktionskostnaderna. Eftersom vi gör kakan större finns det fortfarande en kritisk roll för juridiska, mäklare och andra patenttjänstleverantörer att vi vill arbeta med att förbättra systemet och öka transaktionsvolymen. Ett viktigt mål för IPwe är att dramatiskt sänka kostnaderna för patentägande.

AT: IPwe bedrev inte en ICO – nöjd med det beslutet?


EP: En ICO var inte ett genomförbart alternativ för IPwe. I slutet av dagen är vi en B2B-marknadslösning. Idag kan de flesta stora företag helt enkelt inte komma förbi de regleringsfrågor som tas upp av traditionella ICO: er. Detta kommer att förändras – men det tar tid. Vi tror också att tvinga kunder att göra transaktioner med dig endast genom ett enda syfte-token inte är ett genomförbart sätt att genomföra eller bygga en plattform.

AT: Vad sägs om erbjudanden om säkerhetstoken – spelar de en roll i IPwes framtid eller framtiden för patentmarknaden?

EP: STO är enligt vår uppfattning något helt annat än ICO. Vi är stora fans av STO: er som uppfyller reglerna och kommer att använda STO-strukturer för både IPwe och för våra patentfinansieringslösningar. Det här är en enorm utveckling inom patentutrymmet som kommer att framgå snart när vi tillkännager våra första två STO-finansieringar nästa månad.

AT: Det låter inte som IPwe försöker eliminera mellanhänder som finns på den nuvarande patentmarknaden – varför?

EP: Patent är i själva verket komplexa tillgångar och vissa mellanhänder kommer att spela en viktig roll framöver och vissa, förväntar vi oss, kommer antingen att ändra sina affärsmodeller eller försvinna. Många tycker om att utse advokater som icke-värdeskapande mellanhänder, och även om detta kan vara sant i vissa sammanhang, är det inte sant i patentutrymmet. Vi tror att deras roll kan förändras eftersom de kommer att fokusera på tjänster med högre värde, men vi tror att de spelar en viktig roll på den nya marknaden som IPwe hjälper till att skapa. Patentförmedlarna som tar ut orimliga priser för att till exempel inte göra annat än att göra årliga betalningar till patentkontor – vi tror att deras dagar för att utnyttja denna typ av ineffektivitet är begränsade.

Vi tror att vissa av missbruk och negativa system – patentroll, effektiva intrång och patent av lägre kvalitet, till exempel kommer att hanteras och åtgärdas av samma förändringar. Förmedlarna som omfamnar AI och de transaktionseffektiviteter som kan realiseras genom blockchain och fokuserar på tjänster med högt värde kommer att göra ännu bättre när marknaden expanderar. Sloths och ludditerna kommer att försvinna.

AT: Om vi ​​besöker IPwe igen om några år, vad ska vi prata om med avseende på patent och patentmarknaden?

EP: De största förändringarna som AI och blockchain kommer att möjliggöra är att nya förvaltare sannolikt kommer att ta över patenttillgångsklassen och, eftersom kapital blir bekvämare med patent, kommer patentbaserad finansiering att öka dramatiskt och stora och små patentägare kommer regelbundet att använda patent för att få tillgång till kapital. Immateriella tillgångar – som inkluderar patent – är en majoritet av de flesta företagens balansräkningar. Idag hanteras dessa tillgångar i stor utsträckning av andra avdelningar än ekonomi och inte väl förstådda av finansieringstyper. Detta kommer att förändras och det kommer att bli en förändring till det bättre.

AT: Tack för intervjun. Alla som vill lära sig mer kan besöka IPwe webbplats eller kan läsa vår profil IPwe-artikel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map