Eden Dhaliwal, global verkställande direktör, Conflux Network – intervju-serien

Eden Dhaliwal, är global vd på Conflux Network, ett öppet protokoll för en ny värld av DApps, finans och Web 3.0. Som en snabb och säker offentlig blockchain kombinerar Conflux Network Proof of Work och en Tree-Graph-struktur för att driva en ny generation av decentraliserad handel.

Med 14 års erfarenhet av framväxande teknik är Eden ledande inom branschen när det gäller att upptäcka, inkubera och investera i nästa generation av internet. Eden har en MBA från Rotman School of Management vid University of Toronto och fick en kandidatexamen i matematik från University of Manitoba.

Kan du berätta om historiens historia om hur Conflux Network har sitt ursprung?

Conflux började vid Tsinghua University, Kinas mest ansedda universitet, som ett forskningsprojekt som fokuserade på att hitta sätt att skala upp blockchain för att göra det snabbare och säkrare. När investerare som Sequoia Capital, Huobi Group och Baidu Ventures visade intresse och investerade blev projektet ett välfinansierat företag med målet att starta ett globalt offentligt blockchain-nätverk. Dr Andrew Yao, som är den enda kinesiska mottagaren av Turing Award, och olika dekaner för de bästa blockchain- och teknikkollegialprogrammen, är bland dem som arbetar för att skapa nästa generation av distribuerade system. Conflux övervakas nu av ett mångsidigt globalt team med uppdraget att främja gränsöverskridande samarbete genom att utveckla decentraliserad öppen källkodsteknik och underlätta öppen handel.

Vad är uppdraget från Conflux Network och hur skiljer det sig från andra blockkedjor?

Conflux Network strävar efter att förbättra säkerhet, snabbhet och effektivitet inom ett antal branscher och relevanta affärsutmaningar från finans till regering.

En grundläggande fråga för baslager blockchain-protokoll är skalbarhet och hastighet. Vi är ett av få lager-1-protokoll som använder en ny PoW-integrerad DAG-struktur som ger mellan 3000 och 6000 transaktioner per sekund för företagsapplikationer. Denna struktur, kallad Tree Graph, är ett energieffektivt bevis på arbetsmekanism som gör att nätverket kan driva effektivitet utan att offra säkerhet, decentralisering eller pålitlighet.

För att jämföra vår transaktionsgenomströmning med branschstandarden har Conflux Networks teknologi en kortare bekräftelsestid och ökad transaktionsgenomströmning med 6400 transaktioner per sekund, medan Visa hanterar cirka 1000 till 4000 per sekund.

2020 ingick du med Conflux Network för att leda sin expansion i Nordamerika. Vad lockade dig att arbeta med det här företaget?

Jag hade samtal med Fan Long, en av grundarna, under ett år om Conflux Networks banbrytande teknik och dess unika position på den kinesiska marknaden. När jag reste till Peking för att träffa laget var det klart för mig att detta projekt inte var ett vanligt blockchain-projekt i lager 1. Från framstående investerare som Sequoia Capital till ledande gruvoperatörer som F2Pool till ett snabbt växande utvecklarsamhälle var det lätt att se att Conflux har många lysande och otroligt ambitiösa människor bakom sig, fast beslutna att göra det till en framgång. Och när du tar hänsyn till att Conflux följer regelverket och har otroliga relationer med företag, myndigheter och utvecklare, blev jag övertygad om att Conflux har en tydlig och obegränsad väg att fånga marknadsandelar i Kina långt bortom alla andra blockchain-projekt. Conflux är lite av en sovande jätte och möjligheten att introducera den för världen fascinerade mig.

Conflux är det enda offentliga, tillståndslösa blockchain-projektet i Kina. Vilket är det nuvarande förhållandet som Conflux Network har med den kinesiska regeringen?

Det faktum att Conflux föddes ur den akademiska världen och genomförde en insamling som överensstämmer med regelverket har alltid gjort det möjligt för oss att utveckla ett pålitligt och produktivt förhållande med den kinesiska regeringen. Representanter från vår organisation sitter i National Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization Technical Committee, en grupp bildad av det kinesiska industriministeriet och informationsteknik, för att diskutera och ställa branschstandarder för distribuerad ledteknik.

Detta förhållande är fördelaktigt på många sätt. Det ger oss tillgång till Kina-baserade samhällen, marknadsplatser och affärskanaler genom ett omfattande nätverk av utvecklare, användare, investerare och företagsexperter, samtidigt som tillförlitligheten och riskreduceringen ökar genom regelefterlevnad och rådgivning från regeringen i Shanghai.

I samarbete med Shanghai Science and Technology Committee har Conflux Network skapat Tree Graph Research Institute för att främja utbildning i blockchain-utveckling, särskilt offentliga, tillståndlösa nätverk. Dessutom, och även med stöd av regeringen i Shanghai, planerar Conflux att inrätta ett inkubationscenter för ytterligare innovation inom ny teknik.


Conflux började nyligen den andra fasen av sin lansering av mainnet, Oceanus, som kommer att fokusera på gruvinitiativ och PoW-algoritmen. Vad är den viktigaste aspekten av denna lansering?

Sammantaget kommer vi att fokusera på en allomfattande pilot som körs kring vår gruvalgoritm, DApps, Dex och andra DeFi-produkter med våra ekosystempartners. Nätverksfunktionerna och funktionerna kommer gradvis att släppas till samhället för att öka decentraliseringsnivån samtidigt som höga nivåer av systemsäkerhet och prestanda bibehålls i hela nätverket. Detta kommer att säkerställa att teamets fokus och uppmärksamhet inte påverkas för mycket av den sekundära marknadsfluktuationen.

För att bryta ner det mer, organiserar vi under första halvan av Oceanus flera gruvkampanjer, allt från mitten av skalan med hundratals deltagare till storskaliga med tusentals. Detta kommer att verifiera stabiliteten i vårt nätverk ytterligare. Efter det, när vi är säkra på nätverkets säkerhet och stabilitet och vi har rätt mängd nätverksbidragare, kommer vi att migrera till den officiella Conflux proof of work mining algoritmen.

Kan du dela dina åsikter om det statligt stödda blockchain-infrastrukturprojektet BSN (Blockchain-based Service Network) som nyligen tillkännagavs från Kina. Vilka är konsekvenserna av detta för blockchain-landskapet i Kina?

Målet med BSN är att främja blockchain-ekosystemet i Kina. Den kinesiska regeringen identifierade blockchain-teknik som en fråga av nationell betydelse. Tekniken förbättrar effektiviteten i olika affärsprocesser och driver innovationen av nya finansiella instrument. BSN-infrastruktur, tillsammans med det växande ekosystemet med kompatibla offentliga kedjor kommer att spela en central roll för att uppnå denna transformativa vision.

Du är också en partner till Outlier Ventures som undersöker symboliska ekonomier för investerings- och rådgivningsmöjligheter. Vad letar du personligen efter i potentiella investeringsmöjligheter?

Generellt sett är de investeringsområden som intresserar mig mest web3-infrastruktur, utvecklarverktyg, DeFi och decentraliserade datakonomier. Förutom att ha ett gediget team är jag mest intresserad av att förstå produktens och / eller teknikens inneboende värde och efterfrågesida. Dragkraft och en färdplan som kan visa produktmarknadens passform, samhällsengagemang och hur tokenisering kommer att utvecklas ur ekonomi, styrning och regleringssynpunkt är ganska grundläggande för mig.

En annan viktig fråga för mig är hur nätverkseffekter kommer att ta form. Jag gillar vanligtvis erbjudanden där en konsument kan vara skapare samtidigt, och produkten har ”” Lego-liknande ”komponenter och leksakliknande tilltalande som användarna kan leka med för ytterligare innovation. Detta ökar sannolikheten för att värde genereras för produkten eller nätverket.

Finns det något annat som du vill dela om Conflux Network?

Vi är mycket glada över de steg som görs i DeFi-ekosystemet. För att hjälpa till att driva utvecklingen framåt har vi utvecklat ett kedjeprotokoll ShuttleFlow. Detta, bland annat DeFi-användningsfall, kommer att spela en viktig roll för finansiell inkludering, stabilitet och säkerhet, särskilt i ekonomier efter COVID där vi ser en snabb övergång till digitalisering.

Vi lanserade nyligen ett 2,4 miljarder CFX-token (cirka 240 miljoner USD) rullande bidragsprogram dedikerat till att främja innovationer inom mjukvaruutveckling och forskning för Conflux Network-ekosystemet. Det fleråriga stipendieprogrammet är utformat för att starta skapandet av viktiga komponenter i teknikstacken och påskynda byggandet av satsningar på Conflux. Ett annat mål med programmet är att komma närmare utvecklargemenskapen, förstå deras vision för nätverket och stödja dem med krav för att driva innovationer.

Vi har också ett nära samarbete med regeringar och företag i Kina om olika blockchain-projekt som lagring av kontrakt och certifikat för arkitektonisk design på blockchain, spårning av delar i blockchain och härkomst från leverantörer, ett offentligt informationssystemsprojekt, ett projekt med ett kraftföretag för spårbarhet av bland annat grön energiöverföring. Hunan-regeringen godkände nyligen oss, vilket är det andra i sitt slag för Conflux efter att Shanghays regering gjorde det förra året.

Tack för den fantastiska intervjun, läsare som vill lära sig mer bör besöka Conflux Network.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map