Derek Schloss, Director of Strategy for Security Token Academy – Interview Series

Derek Schloss, är chef för strategi för säkerhetstokenakademi. Han har tidigare publicerat en tankeledare-bit för oss med titeln tillräcklig decentralisering och säkerhetstecken.

Hur blev du ursprungligen involverad i Security Token Academy?

Jag har en bakgrund inom entreprenörskap, juridik och ett ganska starkt intresse för störande teknik. För några år sedan blev jag intresserad av skärningspunkten mellan blockchain, digitalisering, öppna nätverk och värdepapperslag – och började forska och skriva om dessa ämnen. Vid den tiden körde jag mitt tidigare företag och undervisade entreprenörskap vid University of Oregon.

Stephen McKeon (Partner, Collaborative Fund) är en god vän till mig, liksom tidigare rådgivare för en av mina tidigare startups. Stephen hade satt ihop fantastiskt skriftligt arbete och tänkte kring säkerhetstoken och fungerade som Chief Strategy Advisor of Security Token Academy (STA). Efter att ha tillbringat tid med STA-teamet och lärt mig mer om dess pedagogiska arbete gick jag med i STA som strategidirektör i januari 2019.

Kan du dela med oss ​​det övergripande målet för Security Token Academy?

Security Token Academy syftar till att vara den ledande utbildningsplattformen för säkerhetstokenindustrin, och teamet är dedikerade till att täcka och underlätta utvecklingen av digitaliserade värdepapper när industrin utvecklas under de kommande åren. STA drivs av ett starkt intresse för framtiden för ekonomi och är värd för utbildningshändelser, video- och podcastintervjuer, ett branschledande veckobrev och insiktsfulla fallstudier och berättelser med team och tjänsteleverantörer som bygger ut säkerhetstokenindustrin..

Vilka är några av de projekt inom den digitala värdepapperssektorn som du tycker är mest spännande?

Det område som jag tycker är mest intressant är definitivt infrastrukturskiktet – projekten bygger upp verktyg och grund för branschen på både detaljhandel och institutionell marknad. Jag har skrivit om detta tidigare, men till skillnad från andra områden inom blockchain-industrin krävs ett helt optimerat (och kompatibelt) end-to-end-ekosystem för att vi ska kunna använda mainstream-säkerhetstoken. Detta inkluderar områden som juridisk, mäklarehandel, emission, handel, förvaring och livscykelöverensstämmelse.

Med säkerhetstecken skapar vi radikalt ny finansiell arkitektur – en där alla tänkbara tillgångar kan förpackas, spåras och handlas digitalt i samförstånd med tillförlitliga huvudböcker. Ett antal projekt har investerat betydande resurser för att bygga och optimera olika delar av detta infrastrukturlager, och ur mitt perspektiv har det varit fascinerande att se dessa pusselbitar börja passa ihop.

Reglerade säkerhetstoken använder SEC crowdfunding-regler för att skaffa kapital. Kan du ge oss en uppdelning av varje förordning? Till exempel föreskrifter A +, föreskrifter D, föreskrifter CF?

Den som läser detta bör anställa en advokat för mer specificitet och nyans, men jag kan gå igenom några av höjdpunkterna. Eftersom säkerhetstoken helt enkelt är digitala representationer av värdepapper, omfattas de också av samma regler som icke-tokeniserade värdepapperserbjudanden. Som ett resultat måste värdepapperserbjudanden till amerikanska invånare antingen registreras hos SEC eller undantas enligt Securities Act of 1933.


Det finns ett antal fördelar med att genomföra ett registrerat erbjudande – emittenter kan i allmänhet begära, sälja till olika investerarpooler över ackrediterade och icke-ackrediterade investerare, värdepapperen kan fritt överlåtas för handel omedelbart efter försäljning och emitterande företag omfattas inte av regleringsgränser för beloppet Uppfostrad. Med det sagt kan registrerade erbjudanden och pågående rapporteringskrav vara ganska kostsamma och tidskrävande.

Alternativt kan en emittent av värdepapper söka undantag från registrering. År 2012 undertecknades JOBS Act i lag, vilket skapade ett uppdaterat regelverk för detaljhandelns deltagande i undantagna värdepapperserbjudanden enligt Reg CF, Reg D och Reg A +. Även om det finns ett antal unika regler som finns, här är några allmänna funktioner i varje kategori:

Reglering Crowdfunding (Reg CF) gör det möjligt för vissa företag att erbjuda och sälja värdepapper (upp till $ 1,07 miljoner per år) på en internetbaserad plattform via en mellanhand som är en registrerad mäklare eller registrerad finansieringsportal och tillåter både ackrediterade och icke-ackrediterade investerare att delta.

Reg D-regel 506 (b) tillåter inte användning av allmän uppmaning, men tillåter emittenter att sälja värdepapper utan någon årlig insamlingsgräns till ett obegränsat antal ackrediterade investerare samt till ett litet antal sofistikerade icke-ackrediterade investerare.

Reg D-regel 506 (c) tillåter användning av allmän uppmaning för att sälja värdepapper utan någon årlig insamlingsgräns, där alla köpare är ackrediterade investerare, och emittenten vidtar rimliga åtgärder för att verifiera att varje köpare är en ackrediterad investerare.

Regel A + tillåter allmän uppmaning att sälja värdepapper upp till $ 20 miljoner (Tier 1) eller $ 50 miljoner (Tier 2) och tillåter både ackrediterade och icke-ackrediterade investerare att delta.

Vilka av dessa regler tror du personligen passar bäst för STO: er?

Detta är verkligen ett fall för fall – för emittenter är det viktigt att förstå de långsiktiga målen för insamlingen och sedan arbeta bakåt därifrån för att hitta en ram som är snävt anpassad till dessa mål. Dessutom finns det ett antal juridiska frågor och överväganden som emittenter står inför när de försöker välja den bästa rättsliga ramen för sitt värdepapperserbjudande. Jag rekommenderar alltid att du sätter dig ner och granskar de tillgängliga alternativen med juridisk rådgivare som har erfarenhet av både värdepapperslagar och blockchain-baserad insamling.

Har du några exempel på projekt som använder ovanstående undantag?

Ett antal av de tidigaste säkerhetsprojekten i USA har utnyttjat Reg D-regel 506 (c) -strukturen. Med detta sagt har det funnits ett antal erbjudanden som har använt olika ramar som var bättre anpassade till deras erbjudande. Med tiden förväntar jag mig att se fler Reg CF, Reg A + och så småningom registrerade erbjudanden.

När det gäller “nätverks” -token – en viktig trend som jag fortsätter att se är fler och fler förlanserade nätverk som ser till amerikanska värdepapperslagar för att på ett korrekt sätt starta upp sina nya nätverk. Blockstack sålde 23 miljoner dollar i “investeringskontrakt” -token under Reg A + och Reg S. Althea startar upp sitt decentraliserade internetnätverk genom att kombinera begreppet Reg CF med begreppet “token airdrops” på republikens kapitalfondfinansieringsplattform. CoinList hjälper projekt som Kadena och NuCypher att lansera reglerade Reg D-erbjudanden ovanpå CoinList-plattformen. Jag förväntar mig att fler förlanserade nätverk följer detta tema. Med tiden kommer målet för många av dessa nätverk att vara i ett tillstånd där nätverkstoken ursprungligen såldes som investeringskontrakt kan övergå från säkerhet till icke-säkerhet när investeringsavtalets faktorer försvinner och det underliggande nätverket blir mer decentraliserat..

Var ser du marknaden på fem år?

Digitering och förtroendlösa huvudböcker erbjuder ett överväldigande antal fördelar jämfört med våra äldre system – jag känner starkt att när verktygen och reglerna mognar kommer branschen att frodas.

Under tiden måste vi bygga branschens grund för en mängd olika användningsfall och slutanvändare – med andra ord rätt verktyg för rätt segment. Vi behöver advokater som är engagerade i att förstå tillgångsdigitalisering och att se tokenisering som en stark väg för kunder. Vi behöver lagstiftare och tillsynsmyndigheter som ger vägledning snävt skräddarsydd för denna störande teknik. Om lagstiftare och tillsynsmyndigheter kan arbeta tillsammans över jurisdiktioner, ännu bättre. Slutligen måste vi fortsätta förbättra utbildningen i detta utrymme – det är något vi fokuserar på på Security Token Academy.

Så småningom föredrar emittenter tokenisering och investerare kommer att kräva det.

För att lära dig mer besök Security Token Academy eller läs artikeln Derek skrev med titeln Decentralization and Security Tokens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map