Bastiaan Don, vd för Token Factory – intervju-serien

Bastiaan Don är grundaren & VD för båda Token Factory och blockimmo.

Hur blev du först involverad i blockchain-utrymmet?

I början av 2011 läste jag om Bitcoin online på en anslagstavla med många aktiva och intressanta medlemmar. Ganska snart var jag mer intresserad av den underliggande tekniken och började läsa dagligen om den i olika källor (reddit, bitcointalk, etc.). Efter att Ethereum introducerades 2013, följt av förförsäljningen 2014 och lanseringen 2015 följde jag utvecklingen och möjligheterna noggrant. Efter ICO-galenskapen bestämde jag mig för att bli aktiv och kombinera två världar som jag förstår ganska väl som Fastigheter och Blockchain, med en seriös strategi för produktutveckling och reglering.

Du hanterar för närvarande 3 projekt, Blockimmo som är specialiserat på tokenisering av fastigheter, STX Swiss som är ett decentraliserat säkerhetsbörsutbyte och TokenFactory som är en teknikleverantör för digitalisering av tillgångar. Kan du meddela oss vad som kom först?

Kommer från fastighetsbranschen är jag ganska bekant med utmaningarna kring denna illikvida investeringsklass och de höga inträdeshindren. Inledningsvis kallades företaget jag grundade “blockimmo”, med visionen att göra det möjligt för alla att investera i fastigheter (tillgång) och dessutom förvandla denna tillgång till något mer likvida. Med våra 2 fantastiska utvecklare (Michael Dietz / Jesse Ngatai) utvecklade vi vår (primära utgivnings) plattform på den offentliga Ethereum Blockchain, utan införande av några egna standarder eller värdelösa emellan (verktyg) tokens. Dessutom genomförde vi flera (framgångsrika) avgöranden med de finansiella tillsynsmyndigheterna i Schweiz och Liechtenstein relaterade till tokenisering av tillgångar. För att leva upp till vårt andra löfte (likviditet för sekundärmarknaden) initierade vi STX.SWISS för att visa möjligheterna till en tillförlitlig, peer-to-peer (decentraliserad) börs utan operatör för tokeniserade tillgångar som fastigheter. Sammanfattningsvis byggde vi en tokeniseringslösning för både den primära och sekundära marknaden. För att bredda våra potentiella kunder och partners beslutade vi att byta namn på företaget till Token Factory Switzerland Ltd. Plattformen (varumärke) “blockimmo” kommer naturligtvis fortfarande att användas för fastighetstokenisering.

Blockimmo symboliserar fastigheter, för närvarande finns alla fastigheter i Schweiz. Kommer vi att se fler internationella fastighetsalternativ?

Ja definitivt. Faktum är att den schweiziska fastighetsmarknaden, tack vare sin attraktivitet bland etablerade aktörer (investerare), är ganska knepig att komma igång. För närvarande har vi flera projekt (både befintliga fastigheter och fastighetsutvecklingsprojekt) på gång som ligger utanför Schweiz och kommer att tillkännages i sinom tid.

Hur köper och väljer du den fastighetsportfölj som erbjuds?

Det här är en bra fråga som gäller alla investeringsplattformar för fastigheter (oavsett om du använder blockchain-teknik). På grund av min erfarenhet av fastighetsmarknaden (12+ år) och naturligtvis på grund av det faktum att vi är en av de få plattformar som faktiskt redan har tokeniserat fastigheter med offentligt tillgängliga smarta kontrakt för säkerhetstoken utgivna och spårbara transaktioner av investeringarna på den offentliga Ethereum blockchain – vi fick mycket uppmärksamhet och får många förfrågningar om framtida tokeniseringsfall.

Är STX Swiss för närvarande licensierat, om inte är du i färd med att skaffa en licens? I vilken jurisdiktion kommer detta att licensieras?


STX.SWISS är ett decentraliserat utbyte som bevisar konceptet hur säkerhetstoken kan utbytas på en offentlig Blockchain (Ethereum) utan inblandning av någon kontrollerande part (operatör). Detta innebär att ingen centraliserad part kontrollerar något viktigt element som kräver licens, till exempel plånboken (endast decentraliserad åtkomst är möjlig) men också viktigare element som orderboken (det finns ingen) eller likviditetsleverantörerna (endast möjligt via en decentraliserad process). Mer information finns i våra blogginlägg (hög nivå / mer tekniskt fokuserad). Vi håller dock på att inrätta ett reglerat växel med centraliserade element (för att kontrollera vissa element som krävs av regulatorn för att kontrolleras). Vi gör detta tillsammans med ett licensierat institut baserat i Schweiz och hoppas kunna meddela ytterligare detaljer inom en snar framtid.

Vilka är kraven för att lista en säkerhetstoken på STX Swiss?

Vi kräver att säkerhetstoken är under kontroll av tillgångsägaren (emittenten) när som helst. Enkelt uttryckt, det här är det som gör vår tokeniseringslösning unik, eftersom vi med blockimmo (TokenFactory) introducerar en “vitlista” för smarta kontrakt som bifogas standard ERC20 token smart-contract. Inne i “vitlistan” finns adressen till identifierade investerare (vilket innebär att de har genomgått en kompatibel KYC / AML-ombordstigningsprocess). Även om vi kallar det en “vitlista” är det faktiskt en kartläggningsmekanism, så med vår lösning förlorar du inte (transaktions) hastighet oavsett om det finns tusen eller en miljon adress vitlistad.

Token Factory erbjuder tjänster för digitalisering av tillgångar. Kan du utarbeta vad de olika typerna av tjänster är?

Ja, för närvarande erbjuder vi en viktig pusselbit för tokenisering; är den tekniska lösningen som har granskats och genomförts flera gånger tidigare och är tillgänglig för alla andra tillgångar. En annan viktig aspekt är att den här lösningen är baserad på den offentliga Ethereum-blockchain, öppna standarder och därmed är “framtidssäker” för det kommande decentraliserade ekosystemet. Dessutom gör vi inte tillgångsägaren (emittenten) beroende av oss, de har full kontroll och ägande av de smarta kontrakten som representerar den tokeniserade tillgången. Naturligtvis, baserat på våra erfarenheter, erbjuder vi konsulttjänster främst kring ämnet tokenisering och finansmarknadens krav och utmaningar.

Vilka är de vita etiketttjänsterna som erbjuds av Token Factory?

Det finns gott om nischmarknader med starka aktörer där tokenisering som sådan ger fördelar för de befintliga lösningarna. Vi är öppna för att tillhandahålla vår tekniska lösning som en komplett white label-tjänst (Software as a Service / SaaS) för dessa spelare och arbetar för närvarande aktivt med att lansera sådana inom en snar framtid.

Du erbjuder investerarhantering; kan du utarbeta vad dessa förvaltningstjänster är?

En viktig pusselbit relaterad till säkerhetskoder är förutom vår on-chain vitlista hur du går ombord på investerarna och hur du hanterar dem aktivt för att vara förenliga med reglerna. Vi har byggt en komplett papperslös lösning ombord, integrerad med starka KYC- och AML-leverantörer och erbjuder detta till våra kunder som söker en fungerande teknisk lösning.

Finns det något annat som du vill dela med oss ​​av vår publik??

Ja, vi är för närvarande mycket nära samarbetspartners med en stark, regleringsanpassad partner och kommer då att kunna erbjuda en fullständig “one-stop shop” för tokenisering. Så inte bara en stark teknisk lösning utan ger också en lösning för de juridiska, reglerande, efterlevnad, distribution och marknadsföring / PR-element. Allt från en leverantör med kunskap, kvalitet och snabbhet, som verkligen förstår sant värdeproposition (likviditetsleverantör) för både emittenten och investeraren. Vi är fortfarande i början av eran om tokenisering och det finns spännande tider framför oss!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map