Ari Shpanya, VD för Slice RE – Interview Series

Ari Shpanya är VD på Slice RE, en STO som erbjuder institutionell klass kommersiell fastighet på främsta marknader.

PÅ: Är investering begränsad till ackrediterade investerare?

AS: Detta beror på investerarens nationalitet. I allmänhet ägnar Slice mycket tid och resurser åt att följa de lagstadgade kraven i varje jurisdiktion som vårt företag riktar sig till. Ackreditering är en amerikansk regleringsprocess, så i USA är investering begränsad till ackrediterade investerare. Andra länder har olika definitioner och krav, och Slice uppfyller dessa krav. Ofta kontaktas vi av individer i länder som vi aldrig har handlat med, så vår compliance officer hjälper dessa personer att ta reda på om de är berättigade att investera eller inte.

AT: Slice RE möjliggör för närvarande internationella investerare att dra nytta av amerikanska fastigheter. Finns det några geografiska begränsningar för placerarnas placering?

AS: Vårt nuvarande fokus är på EMEA. Mer specifikt arbetar vi för närvarande med investerare från länder som Singapore, Hongkong, Japan, Europa och Israel.

AT: Du samarbetade nyligen med StraightUp som erbjuder kommersiella fastigheter i stora hotspots som Boston, Los Angeles, San Francisco och New York. Eventuella planer på ytterligare diversifiering till sekundära städer?

AS: I det långa loppet, definitivt. Vårt fokus just nu är kommersiella fastighetsprojekt i stora amerikanska städer. Till exempel är vårt Manhattan One-projekt i hjärtat av Manhattan i det eftertraktade Chelsea-området. Vår erfarenhet har lärt oss att internationella investerare letar efter möjligheter på marknader de förstår eller är något bekanta med. När de först upplever dessa investeringar kommer de att vara mer benägna att investera i sekundära och tertiära marknader. Vi har ett team av fastighetsanalytiker i Los Angeles och San Francisco som aktivt söker och köper erbjudanden över hela landet.

AT: Hur planerar du att skilja dig från nya konkurrenter som BlockEstate, Realecoin, Fastighetsmynt, etc.

AS: Vi anser inte att dessa företag är konkurrenskraftiga. Slice arbetar med gränsöverskridande RE-investeringar. Våra nuvarande investeringar, som Manhattan One, kan behandlas som en traditionell private equity-affär. Token och valfri likviditet är bara ytterligare ett lager av fördelar som lever utöver vår kärnverksamhet. Likviditet är något som kommer att realiseras fullt ut när sekundära marknader (som OpenFinance och tZero) kommer att mogna och underlätta meningsfull handelsvolym.

PÅ: Kan du förklara vad som händer när en investerare registrerar sig och loggar in för första gången? Vad är KYC- och AML-processen?

AS: Våra investerare måste gå igenom tre enkla steg innan de kan investera i våra erbjudanden (registrering, ombordstigning och investering).

Under registreringen tillhandahåller investerare allmänna detaljer som e-post och telefonnummer för att snabbt skapa ett konto. Onboarding är processen för att Slice ska lära känna investeraren på flera sidor: (1) att inleda en KYC / AML / ackrediteringsprocess, (2) lära sig investerarens intentioner, förväntningar och erfarenhet av alternativa investeringar (3) att odla en meningsfull relation genom att tilldela investerarna med en kontoansvarig.

KYC / AML-processen inkluderar uppladdning:

  1. En selfie
  2. Ett regeringsutfärdat ID (på engelska) eller ett pass
  3. En elräkning

De uppladdade dokumenten och informationen verifieras och screenas sedan.


När detta är gjort kan investerare utforska erbjudanden som passar deras preferenser. Investeringarna kan tecknas med hjälp av plattformen, som inkluderar ett datarum, eSigning och betalningsmoduler online. Senare och beroende på marknadsvolym kan investerare förvänta sig att få likviditet för sina investeringar.

PÅ: Kommer investerare att kunna välja den investering som de vill vara med i? Eller kommer det helt enkelt att vara en investerare som innehar en säkerhetstoken och att säkerhetstoken investeras i flera fastigheter?

AS: Slice låter investerare välja ett specifikt projekt, i motsats till en traditionell REIT-modell, där investerare måste investera i en korg med projekt av varierande kvalitet. Vi låter investerare engagera sig med ganska lite kapital, för vi förstår att denna typ av investeringsmedel är nytt för de flesta investerare, och vi vill ge dem möjlighet att uppleva fördelarna med denna investering innan vi lägger till mer kapital i deras Slice-fastigheter portfölj. Skönheten i denna modell är att den tillåter investerare att fördela små belopp till olika projekt och därmed skapa en verkligt diversifierad fastighetsportfölj.

PÅ: Kan du förklara investeringsstilalternativet som för närvarande erbjuder konservativa, medelstora eller aggressiva investeringar? Jag har sett detta i traditionella fonder, men det är något som kan vara nytt för många människor i fastighetsområdet. Vilka är de olika nivåerna? Är detta baserat på en beräknad avkastnings- / riskanalys?

AS: Fastighetsinvesteringar är vanligtvis uppdelade i tre huvudstrategier baserat på upplevd risk och förväntad avkastning. När den beräknade avkastningen ökar ökar den potentiella risken.

Kärna – Kärntillgångar är relativt stabila avkastningstillgångar som ligger på större utvecklade marknader. De kännetecknas av starka grundläggande förutsättningar, hög beläggning, trovärdiga hyresgäster och låg skuldsättning. Dessa projekt ägs vanligtvis av institutionella investerare under en lång innehavsperiod. Dessa tillgångar anses vara en konservativ investering, och det huvudsakliga målet investerare väljer dem är välståndsbevarande.

Value-Add – Dessa investeringar har en högre risknivå med en större uppåtriktad potential. Dessa tillgångar finns på primära eller sekundära marknader, där förvaltaren aktivt kan tillföra värde genom att renovera tillgången, öka beläggningen eller förbättra hyresgästernas kvalitet.

Opportunistisk – Det finns många typer av opportunistiska investeringar, men i allmänhet är det antingen mycket nödställda fastigheter (större vakans, finansiell nöd), nya utvecklingsprojekt eller tillgångar på tillväxtmarknader. Dessa tillgångar kräver vanligtvis betydande rehabilitering och har lite eller inget kassaflöde. De bär den högsta risken och kräver erfaren förvaltning, men kan generera den högsta avkastningen (större delen av avkastningen genereras när tillgången säljs eller refinansieras).

PÅ: Investerare kan tjäna utdelning från fastigheter. Kommer du att lägga ut hyreshantering, förvalta fastigheter etc. till ett förvaltningsbolag eller kommer du att skapa ett förvaltningsbolag för att förvalta dessa tillgångar?

AS: Slice är ett teknikföretag som specialiserat sig på tokenisering av kommersiella fastighetsinvesteringar. Vi tror på domenexpertis och arbetar därför med professionella fastighetsförvaltningsföretag och juridiska rådgivare för att bäst tjäna våra investerare. Dessa tjänster läggs ut på entreprenörer med en dokumenterad meritlista, eftersom vi inte har för avsikt att bli ett fastighetsförvaltningsföretag.

PÅ: Med de potentiella skalfördelar som kan uppnås, vilka förvaltningsavgifter kan vi förvänta oss?

AS: Igen är Slice inte ett fastighetsförvaltningsföretag. Branschen har sina standarder avseende avgiftsstrukturer, beroende på fastighetstyp. På grund av vårt team stora erfarenhet och de många relationer vi har med utvecklare kan vi jämföra och förhandla fram attraktiva villkor och avgiftsstrukturer för våra investerare.

PÅ: Vad är den genomsnittliga förväntade innehavstiden? T.ex. är idén att köpa utvecklingen i förkonstruktion, hyra den i ett år och sedan vända den?

AS: Innehavstiden beror på den underliggande tillgången. Detta kan vara ett 2-3 års innehav för en ny lägenhetskonstruktion eller ett 5-årigt innehav för en inkomstproducerande tillgång. Vår modell låter investerare ta över sin egen innehavsperiod och avveckla sin position utan att behöva betala en rejäl premie. Vi tror att introduktionen av sekundära marknader är runt hörnet och att revolutionen av omsättbara privata värdepapper kommer att utvidgas till andra tillgångsklasser som konst, aktieoptioner och mer.

PÅ: Hur planerar du att locka till dig de investerare som är nya inom konceptet blockchain och tokenisering av fastigheter?

AS: Hos Slice arbetar vi inte med överbelastning; Vi anser att detaljinvesterare bör hanteras med särskild försiktighet och med fullständig öppenhet. Det verkliga antagandet av detaljhandelsinvesterare kommer från genomförandet av projekt som leds av utvecklare med en meningsfull meritlista (som våra partners @ HAP NYC), kontinuerlig utveckling av kvalitetsprojekt och framväxten av sekundära marknader med meningsfulla handelsvolymer. När dessa tre pelare är på plats tror vi att fler detaljhandelsinvesterare aktivt kommer att leta efter den här typen av affärer, och tillsynsmyndigheter över hela världen kommer att godkänna investeringsmedel som är riktade specifikt för detaljinvesterare.

AT: Vad är dina marknadsföringsplaner för de kommande 12 månaderna?

AS: Vi fokuserar på att utbilda marknaden om fördelarna med säkerhetstoken för gränsöverskridande investerare. De flesta framtidsutsikter vi pratar med förstår inte helt skillnaden mellan verktygstoken, som stöds av tomma löften, och säkerhetstoken som stöds av verkliga tillgångar. Samma investerare förstår verkligen inte fördelarna med säkerhetstoken som fraktionerat ägande, ökad likviditet, snabb avveckling, minskning av direkta kostnader, automatiserad efterlevnad och interoperabilitet för tillgångar – så att utbilda marknaden är nyckeln. Den här månaden lanserar vi en webinar-serie för att hjälpa potentiella investerare att förstå fördelarna med vår teknik och lära känna våra strategiska partners (som HAP) som bygger några av de projekt vi tokeniserar. Denna insats ger vår publik en möjlighet att träffa vår ledningsgrupp, ställa frågor och i slutändan bygga förtroende för vårt varumärke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map