Andrew Gazdecki, VD för altcoin.io – Intervju-serien

År 2009 grundade Andrew och startade Bizness Apps till ett globalt företag medan han var senior på college. Sedan dess har han hjälpt mer än 500 000 småföretag att engagera sig med sina kunder på mobila enheter. Bizness Apps förvärvades av ett private equity-företag på 1 miljard dollar 2018.

Gazdecki har varit med i The New York Times, Forbes Wall Street Journal, Inc.com och Entrepreneur Magazine, samt framstående branschbloggar som Mashable, TechCrunch och VentureBeat.

Vi är glada att Andrew Gazdecki tog ledigt från sitt livliga schema för att diskutera sitt senaste projekt.

AT: Till att börja med kan du berätta lite om ditt projekt altcoin.io?

AG: Altcoin.io är ett decentraliserat kryptovalutautbyte som är utformat för att ge hastigheten och användbarheten hos ett centraliserat utbyte (som till exempel Coinbase), men ingen av säkerhetsriskerna.

När jag började handla altcoins insåg jag snabbt att de mest populära börserna var centraliserade och tog äganderätten till deras handlares tokens. Detta är en enorm säkerhetsrisk. Genom att hålla handlarnas tokens bjuder dessa utbyten oavsiktligt stöld. Sedan 2011 har miljarder dollar stulits, och jag tror att människor förtjänar bättre.

Så, Altcoin.io kommer att vara framtidens handelsutbyte – en kryptobörs 2.0 om du vill – som är både snabb och enkel att använda, samtidigt som handlare håller kontroll över sina tokens hela tiden. Med den sinnesfriden hoppas vi kunna se kryptor skjuta i höjden till en biljon dollar marknadsvärde i framtiden.

AT: Du lyckades nyligen med att samla in pengar i utbyte mot eget kapital på wefunder.com. Vad inspirerade dig att crowdfund på wefunder kontra den traditionella ICO-modellen?

AG: Vi behövde ingen symbol, så varför skapa en för att samla in pengar? Vissa ICO har ett legitimt syfte, men vårt utbyte är inte beroende av att en symbol fungerar. Att skapa en skulle helt enkelt dra vårt fokus från att bygga världens bästa kryptoutbyte till att hitta en användning för en symbol som vi inte behöver.

Det finns mycket förvirring kring syftet med ICO. Jag tror att de kan ha fallit ur nåd av den enkla anledningen att de inte alltid är lämpliga eller verkligen nödvändiga för att ett blockchain-projekt ska komma av marken. Vi tror att vår framgångsrika WeFunder-kampanj visar det ganska bra.

AT: Du bestämde dig för Ethereum blockchain. Vad fick dig att välja denna plattform kontra EOS, NEO eller en annan plattform?

AG: Ethereum har funnits längre, har ett av de största utvecklarnätverken och arbetar aktivt med skalbarhet ”trilemma” genom skärning, plasma och tillståndskanaler. Andra blockkedjor gör några häftiga saker, men det är bara för tidigt att anta att de kommer att överträffa Ethereum – eller till och med uppfylla sina löften.

Det är viktigt att Ethereum verkar arbeta hårdare för att skapa en skalbar blockchain som inte offrar decentralisering. Det skulle vara lätt att nå skalan genom att helt enkelt minska antalet noder som ansvarar för att skapa nya block, men enligt vår mening är det bara centralisering i förklädnad. När vi har börjat erodera decentralisering förlorar vi fördelarna.

Vi tror därför att Ethereum är det rätta valet för oss och i framtiden hoppas vi kunna stödja utbyte mellan kedjor.

AT: Vad som skiljer ditt utbyte från andra decentraliserade börser som Etherdelta?

AG: Det finns gott om decentraliserade börser där ute och de har ännu inte hanterat någonstans nära handelsvolymerna för centraliserade börser.

Vi tror att problemet med befintliga decentraliserade börser är tredubblat: ett, de är svåra att använda; två, tekniken är långsam; och tre är det inte tillräckligt med fokus på att öka likviditeten.

Altcoin.io är inte bara ett decentraliserat utbyte, utan en helt ny handelsmotor designad från grunden för att vara säker, snabb och attraktiv för både erfarna och nybörjare. Vi släpper ut en SDK för att hjälpa andra börser och dApps att lära av vår erfarenhet och till och med dela likviditet mellan oss.

AT: Som vi alla vet är säkerhet av yttersta vikt när det gäller utbyten. Vilka steg tar du för att säkerställa säkerheten och integriteten hos altcoin.io utbyta?

AG: Altcoin.io är baserad på en plasmaliknande sidokedjearkitektur, först skisserad i Vitalik Buterins och Joseph Poons vitbok, Plasma: Skalbara autonoma smarta kontrakt. Plasma möjliggör sidokedjor som löper parallellt med blockchain och som styrs med smarta kontrakt i Ethereum-nätverket. Viktigast är att de är säkra.

När handlare byter tokens, verifierar och undertecknar noder varje transaktion med hjälp av en samförståndsmekanism, som hanteras av vår partner Tendermint. När handlare tar ut pengar måste de vänta en förinställd tidsperiod för att låta noder utmana bedrägligt beteende. Om någon gör något otrevligt kommer noder att utlösa en massutgångsmekanism som returnerar tokens till blockkedjans sista legitima tillstånd.

Detta, i kombination med vanliga blockchain-försvar som kryptografi, decentralisering och privata nycklar, kommer att säkerställa att vårt utbyte är det säkraste på marknaden. Och eftersom vi aldrig tar ägande av handlares tokens finns det ingen frihetsrisk – ingen hackare “honeypot” frestande attack.

 

AT: Hur lagras användartoken?

AG: Alla våra användares tokens lagras säkert i smarta kontrakt i Ethereum-nätverket. Vi tar aldrig kontroll över dem och handlare skyddas av de säkerhetsåtgärder som jag beskrev tidigare. Token förblir säkra i handlarnas plånböcker tills de vill handla, och sedan samarbetar det smarta kontraktet och sidokedjan för att ansluta handlare och utföra affärer utan att någon tredje part blir involverad.

 

AT: De flesta börser är strategiskt belägna offshore i jurisdiktioner som Malta, Singapore, Schweiz, etc. Vad fick dig att välja att verka från USA?

AG: Vi ser att verka inom USA som en konkurrensfördel. Jag har också en förkärlek för området San Diego och de många begåvade sinnen här som kan hjälpa till att göra vårt decentraliserade utbyte till verklighet.

Medan USA stryker ut några regelverk för tillfället, tror vi att blockchain-utrymmet har otrolig potential, och att vara kärnan i saker när de startar kommer att ge oss kanten över andra projekt baserade någon annanstans.

 

AT: Du har tidigare diskuterat säkerhetstoken på din blogg och andra plattformar. Kan du berätta för oss hur du personligen känner för tillväxtpotentialen i detta utrymme?

AG: Säkerhetstecken är det enklaste sättet att fraktionera verkliga tillgångar, vars värde ligger i biljoner dollar. Frågan är om vi ska fraktionera och jag tycker att svaret är ett rungande ja – det ökar likviditeten, demokratiserar marknaden och förenklar mycket av den komplexa byråkrati som är involverad i handel med värdepapper.

Enligt min åsikt överstiger möjligheten som säkerhetspolicyer ger till och med kryptovalutor. De kan representera allt i världen som har värde, och som för närvarande handlas på globala säkerhetsmarknader – bokstavligen en möjlighet på flera biljoner dollar.

 

AT: Finns det planer för altcoin.io för att komma in på värdepappersmarknaden i framtiden?

AG: Vi tror att säkerhetstoken har en stor framtid och vi skulle gärna hjälpa handlare att byta dem på ett snabbt, enkelt och säkert sätt. Digitalisering och fraktionering av värde är mycket vettigt, ger transparens, effektivitet och hjälper ett större antal människor att dela i rikedomen i sina ekonomier. Om vi ​​kan hjälpa till med att stödja en sådan förändring kan det bara vara bra.

 

AT: Vad mer skulle du vilja nämna om altcoin.io?

AG: Vi har lagt mycket tid på att bygga rätt teknik för vårt decentraliserade börs, och vi är lika passionerade för att skapa en fantastisk användarupplevelse för våra handlare, inklusive 24/7 kundsupport. Så jag skulle vilja lova alla potentiella handlare som läser den här intervjun: Om du tror att vi kan förbättra vårt utbyte på något sätt, låt oss veta så försöker vi få det att hända. Vi kanske inte alltid lyckas, men vi kommer att arbeta hårt för att göra Altcoin.io till den bästa börsen någonsin, byggd för handlare, av handlare.

AT: Tack för din tid, jag personligen ser fram emot att använda altcoin.io-plattformen i framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map