Wanchain Introduktion

Wanchain är en distribuerad finansiell infrastruktur som tillåter transaktioner av digitala tillgångar över olika blockkedjor genom att genomföra överföringar över flera kedjor. Med tanke på det stora antalet digitala mynt och token som för närvarande finns i kryptoutrymmet har det fortfarande inte utvecklats någon effektiv decentraliserad lösning för att möjliggöra ett utbyte mellan dem.

Wanchain fungerar som en oberoende blockchain; detta länkar konton för andra oberoende kedjor för att bilda ett nätverk genom vilket dessa digitala tillgångar byts ut.

Men den här plattformen har också många andra applikationer förutom kryptovalutaöverföringar. Genom att använda smarta kontrakt, integritetsprotokoll och Wancoin (WAN) -token kan du skapa många användningsfall.

Tekniken bakom Wanchain

Denna helt separata blockkedja skapades från en Ethereum-gaffel. Dess infödda Wancoin (WAN) är inte heller en ERC20-baserad token. Plattformen består av många element som smidigt smälter samman med varandra, men det kedjekommunikationsprotokoll som står i kärnan i Wanchain.

 1. Kommunikationsprotokoll över kedjor

Kommunikationsprotokollet över kedjor möjliggör dataöverföring mellan Wanchain och andra blockkedjor. Protokollet använder smarta kontrakt för att låta dig utbyta tillgångar mellan plattformen och de andra kedjorna. Den består av följande funktionella moduler:

 • Registreringsmodul: Registrerar kedjan från vilken en transaktion kom, liksom den överförda tillgången.
 • Transmissionsmodul för transaktion över flera kedjor: Startar transaktionsbegäran över flera kedjor till Wanchain, känner igen om valideringsnoden returnerar framgång eller inte och möjliggör den lagliga transaktionen mellan valideringsnoden och den ursprungliga kedjan.
 • Transaktionsstatusfrågemodul: Övervakar transaktionsstatus.

 1. Verifieringsnod Konsensusalgoritm

Precis som Ethereum kommer Wanchain att flytta till en ProSF-of-Stake (PoS) konsensusalgoritm. Implementeringen av lösningar som Plasma och Raiden Network förväntas också. En PoS-installation involverar tre typer av verifieringsnoder som upprätthåller det totala nätverket och distribuerar transaktionsavgifter:

 • Kuponger: är transaktionssäkra noder över kedjor som får en deposition från transaktionsavgiften. I utbyte validerar de transaktionen mellan det ursprungliga kontot och det Wanchain-låsta kontot. Om transaktionen är ogiltig dras depositionen från innehavskontot och kupongen godkänner inte fler transaktioner.
 • Validerare: allmänna verifieringsnoder som registrerar transaktionsdata i Wanchains blockchain för en del av transaktionsavgiften. Om online kan transaktioner fortfarande utföras med ett minimum antal aktier.
 • Lagmän: låsta kontohanteringsnoder som måste vara online och behålla sina egna nyckelaktier för att få sin del av avgiften. Om du inte har tillräckligt med Wancoin-innehav för att köra en verifieringsnod kan du fortfarande köra en allmän nod.

 1. Låst kontoutvecklingsschema

För att säkra pengar och nycklar när mer än en part är inblandad använder Wanchain Locked Account Generation Scheme. Den är baserad på Shamirs Secret Sharing Scheme, som delar upp en nyckel i aktier och utfärdar den till alla inblandade parter.

Detta sätt att distribuera nyckelaktier har några fördelar, inklusive ökad decentralisering och stabilitet.

Alla transaktioner med ett låst konto körs genom den ursprungliga kedjan utan validerare.

 1. Smart Contract Token Transaction Anonymity

Wanchains smarta kontrakt är bland de första som inkluderar integritet. För att ge användarna anonymitet under överföringar använder den ringsignaturer och generering av engångsadresser.

En ringsignatur blandar din avsändars signatur med andra falska konton, vilket gör det svårt att spåra dig. För varje transaktion genererar plattformen också en ny adress för att förhindra upptäckt av transaktionsmönster.

Om Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN) är Wanchains plattformstoken. Transaktioner kräver en viss mängd WAN, eftersom kedjebevakningsnoderna behöver en WAN-deposition när en transaktion görs.

Under deras ICO såldes 107,1 miljoner tokens, vilket ökade cirka 120 000 ETH. Dessa tokens representerar 51% av det totala utbudet. Myntförsäljningsmedlen kommer att fördelas i enlighet med detta: 60% forskning och utveckling, 10% samhällsutveckling, 10% marknadsföring, 10% infrastruktur och 10% daglig verksamhet.

 • Wan förvaring

WAN kan lagras i plånboken som tillhandahålls av Wanchain. Det är kompatibelt med operativsystemen Windows, Mac och Linux. Även om det för närvarande endast stöder WAN, kommer det snart att acceptera flera valutor. Nedladdningslänken finns här.

 • Handla och köpa WAN

I skrivande stund kan WAN köpas på Binance och Kucoin, men fler börser kommer att notera myntet i framtiden. De handelspar som finns tillgängliga på Binance är WAN / BNB, WAN / BTC och WAN / ETH. På Kucoin kan WAN handlas med BTC och ETH

 

Teamet bakom Wanchain

Wanchain Foundation är en ideell organisation baserad i Singapore, som grundades av Jack Lu. Tidigare grundade Lu Factom och lanserade Wanglu Tech, ett företag som är specialiserat på att utveckla blockchain-applikationer.

Wanchain-presidenten, Dustin Byington, var också inblandad i olika projekt som involverade blockchain. Han grundade Bitcoin College 2014 och fungerade också som en av grundarna till Tendermint – en programvara som replikerade applikationer över maskiner; och Satoshi Talent – en plattform som kopplade blockchain-entreprenörer med utvecklare.

Teamet lanserade bara sitt huvudnät och presenterade en mycket ambitiös färdplan för 2018. 2.0-utgåvan i juni kommer att innehålla handel över flera kedjor tillsammans med en plånbok som stöder flera valutor. 3.0-versionen kommer också att förankras i Bitcoin.

Dom

WanchainMålet är att decentralisera den finansiella industrin genom att använda den bästa tekniska utvecklingen i branschen, inklusive smarta kedjekontrakt. Detta gör det möjligt för företag att skapa blockchain-applikationer för transaktioner, investeringar, betalningar och mycket mer.

Wanchain-kontakter och ytterligare information:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me