Vad är DragonChain (DRGN) – Allt du behöver veta

Har du någonsin undrat hur en Disney-kryptovaluta skulle se ut? Nej? Jag inte heller, förrän jag fick reda på Dragonchain, en ICO-plattform med ett coolt namn, som har vuxit över 600% under de senaste månaderna.

Vad är Dragonchain?

Dragonchain (DRGN), som skapats av ett team under den ultimata kontrollen av Disney, innan den ges till den icke vinstdrivande Dragonchain Foundation, använder Dragons-kryptovalutan för att driva en inkubator, marknadsplats, blockchain och affärsplattform. Inledningsvis utarbetades Dragonchain av ett team under Disney.

Hur fördelades Dragonchain?

DRGN distribuerades först av en ICO som pågick mellan oktober och november 2017. För ICO hade Dragonchain inget tak på bidrag, vilket innebär att bidragsgivarna fick ett antal tokens som var lika med deras andel av det totala bidraget.

Trots att inte uppfylla sitt mål för finansiering, beslutade Dragonchain att fortsätta med projektet ändå. ICO distribuerade 55% av drakar, medan resten delades upp enligt följande:

 • 20% till Dragonchain-fonden
 • 10% i reserv
 • 10% till Dagonchain-stiftelsen
 • 5% i Dragonfund.
 • Det som är värt att notera är att DRGN har ökat i värde med 600%.

Vad är Dragonchain Incubator?

“Dragonchain Crowd Scaled Incubator” hjälper mindre projekt att påskynda deras tillväxt genom att använda sin befintliga infrastruktur. Det är lite ironiskt, med tanke på att Dragonchain startade på samma sätt med Ethereums blockchain, precis som Monaco och OmiseGo. Dragonchains plattform kan användas för att köra ICO: er, vilket innebär att de kan fungera även innan funktioner är fullt utvecklade.

Användare av Dragonchain kommer att få tidig tillgång till projekt som använder sig av Dragonchain-plattformen, vissa användare kommer också att få tillgång till rabatter beroende på deras “slummer poäng”. Denna poäng beräknas genom multiplicering av kvantiteten mynt som ägs av en användare och hur länge de har lagrat dem.

Slumber-poängen beräknas inte av drakar som hålls på en börs, utan de som hålls i en plånbok som du äger de privata nycklarna till. Om du gör en transaktion återställs din sömnpoäng, vilket skapar ett incitament att hålla mynt, vilket minskar deras utbud på marknaden.

Beräknar Slumber Score

Den officiella Dragonchain-webbplatsen innehåller en miniräknare där du kan ange din ERC20-adress. När den väl har detta kommer den att beräkna din sömnpoäng. Om du vill veta matematiken bakom poängen, se formeln nedan.

Dragonchain’s andra funktioner


Dragonchains marknadsplats tillåter att Dragon-tokens byts ut mot smarta kontrakt och tjänster som mjukvaruutveckling, rekrytering, juridisk och marknadsföring.

Integritet

För dessa smarta kontrakt avser Dragonchain att erbjuda höga nivåer av integritet. Dessa “smarta kontrakt” utlöses när ett villkor är uppfyllt och lagras i blockchain, vilket gör dem helt decentraliserade. Men dessa kontrakt innehåller känslig information, inklusive kundregister – så Dragonchain syftar till att hålla informationen privat, samtidigt som den blir tillgänglig och användbar.

Kodningsflexibilitet

Även om Dragonchain är kodad i Python är flexibilitet inbyggd på marknaden. Tillåter att smarta kontrakt skrivs i C #, Python, Java och Node. Detta flerspråkiga stöd är viktigt för kryptovalutor, vilket ger flexibilitet för företag som använder olika språk än kryptovalutan.

Ethereum har inte denna flexibilitet istället för att kräva att projekt och smarta kontrakt skrivs i Solidity. Detta språk är dock inte särskilt lämpligt för nybörjare, och det används inte ofta.

ERC-20

Dragonchain är en ERC-20-token, vilket innebär att den körs på Ethereum blockchain, även om den planerar att skilja sig från detta och lansera sin egen plattform någon gång under 2018. För att lagra Dragons, vara en ERC-20-token, myEtherWallet och Ledger Nano S stöder båda Dragonchain.

Hur man skaffar drakar

För närvarande kan Dragons endast köpas via KuCoin och EtherDelta. Eftersom Dragonchain för närvarande inte är noterat på några större kryptovalutor.

Kucoin, en kinesisk börs, listar ett antal nya kryptovalutor som visade potential, liksom mer vanliga mynt som Bitcoin, Litecoin, och Ethereum.

Etherdelta låter dig handla från din egen Ether-plånbok, eftersom det är ett decentraliserat utbyte.

Trots att det inte är listat på det, är Dragonchains huvudkontor alldeles intill Bittrex kontor i Seattle, Washington. Kanske detta kommer att hjälpa till att få Dragons listade snart, vilket skulle hjälpa till att höja myntpriset.

Binance, en annan stor utbyte driver en “månadens mynt” -tävling och ber om röster från kryptosamhället för att bestämma vilka nya mynt som ska läggas till börsen. Detta kan vara en möjlighet för Dragonchain. Med tanke på att Dragonchain blev tredje i denna tävling i januari 2018, slagen av Raiblocks och Experience Points, så vi kan se att den snart vinner “Månadens mynt”.

Om detta inte fungerar tillåter Binance betalda listor till börsen. Även om ingen officiell information kan hittas, spekuleras det i att betalda listor kan kosta cirka 100 000 USD.

Kan Dragonchain brytas?

Nej. Eftersom Dragonchain körs på Ethereum blockchain kan det inte brytas, även om de funderar på att lägga till “sidokedjor” som kan möjliggöra gruvdrift i framtiden. När det fasta antalet drakar (433,494,437 DRGN) släpps ut på marknaden kommer inga nya mynt att skapas.

Är Dragonchain Open Source?

Ja. Dragonchain-källkoden finns på tjänstemannen Dragonchain Github.

Vad som gör Dragonchain Special?

Dragonchain-teamet svarade själva på denna fråga på sin webbplats och sa:

 1. Hybrid System som gör det möjligt för företag att ha en egen kedja
 2. Begränsad exponering för smarta kontraktsdata
 3. Stöd för flera valutor, i en kedja
 4. Flerspråkig smart kontraktsinteraktivitet
 5. Serverlös arkitektur via Amazon Web Services (AWS)
 6. Dess egen inkubator och marknadsplats

Eftersom de delar liknande mål, och de delar teknik, kommer det att bli intressant att se hur Dragonchain går mot andra kryptovalutor som Enigma, Ethereum och Cardano. Visst, Dragonchains unika funktioner, som inkubator och slummer poängsystem, hjälper definitivt till att det sticker ut från andra kryptoalternativ.

Dragonchain Community

1181 användare har gått med i Dragonchain Reddit-communityn, det här är ett ganska litet antal jämfört med andra stora myntprojekt. Eftersom det är ett nytt projekt, som nyligen har börjat handlas, kan antalet snart börja växa. @dragonchaingang på Twitter klarar sig bättre, med ett antal följare på 29 000, så det kan bli en växande följd här.

Framtiden för Dragonchain?

Dragonchain har några ganska coola funktioner under utveckling, så det skulle vara kul att se vad som händer härnäst. Följ det officiella Dragonchain Twitter-kontot för att hålla reda på vad som händer här och kontrollera dess pris.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map