Kryptovalutor kontra PayPal – Strid för framtiden för betalningar

Digitala valutor ersätter snabbt traditionella betalningsmedel som PayPal. Medan metoden som dessa betalningssätt är de bästa de senaste åren har transaktioner i digitala valutor, kryptokurvor för att vara exakt, varit en ögonöppnare för många, vilket gör andra transaktionsmetoder arkaiska jämfört med kryptokurvor.

Det har klagat på hur frustrerande PayPal-tjänster har varit för olika användare och hur de har nekats sina hårt förtjänade medel i flera månader, vilket sätter individer och företagsorganisationer i stora skulder. Kunder förstår ibland inte dessa processer, och allt de vill ha är återbetalning eller den produkt / tjänst de köpte.

Även om VD för eBay, John Donahoe, har nämnt i ett uttalande att PayPal planerar att integrera digitala plånböcker med PayPal-systemet i framtiden, fler är fler människor vänder sig mot kryptovalutor.

Även om digitala valutor har sina nackdelar eftersom människor tenderar att skicka pengar till fel konton oftast som ett resultat av det förvirrande tillståndet för plånbokadresser, är de förmodligen framtidens betalningsmetod.

Avgifterna

PayPal är ett centraliserat system och har därför en grupp medlemmar som bestämmer hur mycket användare betalar för varje transaktion. Dessa avgifter är ibland mycket höga jämfört med digitala valutor. Du tvingas betala upp till 5-7% av det du överför. Kryptovalutor är å andra sidan decentraliserade sätt att göra finansiella transaktioner. Det betyder att det inte finns någon särskild instans som anger transaktionsavgifter på blockkedjor som kryptovalutor fungerar på. Den lilla bäraren som nätverket tar ut betalas till gruvarbetare som belöningar för att validera transaktionen. Därför har dessa låga avgifter vid transaktioner i kryptovalutor gjort valet av kryptovalutor det bästa valet mot PayPal.

Låt oss ta lite för att jämföra avgifterna. Vi börjar med den mest kända kryptovalutan – Bitcoin. För några dagar sedan nådde Bitcoin-avgifterna en 6 månaders låg på grund av segwit-antagande. I framtiden förväntas belysningsnätverket vilket kommer att sänka avgifterna drastiskt. Ethereum har en genomsnittlig transaktionsavgift på $ 0,79 USD och en median transaktionsavgift på $ 0,27 – enligt BitInfoCharts. Detta är ett annat bra alternativ – eftersom trasnsaction bekräftas på en minut eller ännu mindre. Ett billigare sätt är att använda Litecoin. Litecoin är känt för att ha en av de lägsta avgifterna från alla kryptovalutor samt att ha varit en kryptovaluta med en aktiv gemenskap sedan 2013. Litecoins genomsnittliga avgift är $ 0,35 och median transaktionsavgiften är $ 0,058. Och det finns också möjligheten att överföra till en noll avgift – genom att använda Nano

Betalningshastighet

När det gäller hastighet, även om båda transaktionerna är omedelbara, kan allt gå fel med PayPal som kan göra pengarna oanvändbara i upp till 180 dagar. Den finansiella institutionen som är ansluten till PayPal-kontot kan också vara ett stort hinder för att göra snabba betalningar, medan transaktionsavgifter med kryptovalutor också kan underlättas genom att höja avgifterna för att göra transaktionen, och det kommer fortfarande att vara mycket billigare än PayPal-avgifter. Ändå fanns det fall där kryptovalutor, som Bitcoin, tog så lång tid att skicka, det här är oftast ett resultat av låga transaktionsavgifter som fastställts av plånboken. Det är alltid en god praxis att kontrollera aktuella transaktionsavgifter på din kryptovalutas blockutforskare innan du startar någon transaktion. Och eftersom det finns ett brett utbud av kryptovalutor att välja mellan finns det andra som Litecoin, Ethereum, Monero, Nano, etc. som är fantastiska mynt och allmänt accepterade att du kan använda för online-transaktioner.

Det finns några andra problem som kryptovalutor har. Till exempel, om du skickar pengar till fel adress – kanske du aldrig får tillbaka dem. Så du måste vara extra försiktig med det. En annan sak som kan hända är att misstänka Bitcoin och Bitcoin Cash – detta har hänt tidigare.

Detta är inte en fråga ur teknisk synvinkel, utan ett problem som nya användare kan uppleva. Men när människor lärde sig att använda smartphones kan människor lära sig att använda kryptovalutor.

säkerhet


 PayPal har visat sig inte vara det bästa sättet att acceptera betalningar över internet på senare tid eftersom det har förekommit problem med återbetalningar som är former av förseningar som får PayPal att ingripa i sådana situationer. Ibland är lösningen av sådana frågor till förmån för fel part. Dessutom är PayPal-konton lätt hackbara. En hackare kan använda massor av metoder för att komma åt ett PayPal-konto.

Men med kryptovalutor finns det knappast återbetalning av medel och överförda medel kan inte återkallas. När transaktionen har initierats och lagts till blockchain är det slutgiltigt. Köparen och säljaren kan ha det lugnt eftersom medel kommer att krediteras kontot som det har skickats till på några minuter. Att hacka ett skyddat konto är mycket svårare än ett PayPal-konto. En Bitcoin-adress som sparas på en pappersplånbok är nästan okrossbar och är känd för att vara det säkraste sättet att hålla dina Bitcoins säkrade. Det finns också alternativ för andra kryptovalutor – till exempel webbplånböcker med 2FA eller hårdvaruplånböcker som Trezor eller Ledger.

Gränsöverskridande betalningar

När det gäller gränsöverskridande betalningslösning är PayPal begränsat i vissa länder eller helt inte tillgängligt för medborgarna där. det är inte det bästa alternativet att använda PayPal för att ta emot eller skicka betalningar internationellt. Kryptovalutor, å andra sidan, är ingen respekt för geolokalisering. Du kan skicka betalningar till och ta emot betalningar från vem som helst i världen. Det finns vissa länder där kryptovalutor inte är tillåtna, men människor hittar fortfarande ett sätt att använda dem.

Användarupplevelse

När det gäller användarvänlighet är PayPal utan tvekan lätt att använda, och en nybörjare borde ganska mycket veta vad de ska göra när det gäller att skicka och ta emot transaktioner. Gränssnitt för kryptovalutaplånböcker är som sådana enkla. Beroende på plattformsutvecklare finns det flera kryptovalutaplånböcker för olika mynt, med tanke på att du kan välja vilket gränssnitt du tycker är mycket lättare att använda. Förutom att ha dina digitala valutor lagrade på plånböcker har du mer kontroll över; Du kan också använda kryptovalutautbyten. Dessa företag gör också förbättringar av sina plattformar, då och då, för att göra plattformen lätt att använda för sina användare.

Sammanfattningsvis vet vi inte vilka tekniska framsteg som framtiden kommer att ha för finansiella transaktioner, men så mycket som vi vet slår nuvarande teknologier äldre och betrodda metoder för att överföra ekonomiskt till deras spel. PayPal är en etablerad jätte inom betalningsindustrin – men kryptovalutor får fler fält dagligen. Även om kryptovalutor inte är så lätta att använda av en icke-teknisk person – kommer folk säkert att anpassa sig till det som de gjorde med kreditkort och online-transaktioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map