Bytecoin Binance Listing – Den mest samordnade pumpen och dumpningen från 2018?

Sedan början av artikeln vill jag nämna att de fakta som jag kommer att presentera inte har något giltigt bevis bakom det och det är bara min spekulation om vad som just hände med BCN-priset.

Som ni kanske vet meddelade Binance idag att de listade BCN. Som UseTheBitcon rapporterade ökade priset till 114% på alla börser. Vad som är mer intressant är att priset på Binance faktiskt är 10 gånger större än det som rapporterats av CoinMarketCap. Hur? Låt oss börja.

Historien om hur BCN växer 32 gånger på mindre än en dag

Först visste en liten del av samhället om BCN Binance-listan. Och det var inte svårt att räkna ut alls; Crypto_Ed_NL påpekade detta faktiskt den 3 maj.

Fem dagar är lång tid, tillräckligt med tid för att skapa en samordnad pump och dumpning på en massiv nivå. Jag klandrar inte Crypto_Ed_NL här, om du följer honom vet du förmodligen att han är en respekterad krypto-OG med mycket erfarenhet bakom. Som detta reddit-användare påpekade att BCN handlade runt 72 satoshi på HitBTC och Poloniex tidigare idag, innan Binance-listan nyheter. Sedan meddelade Binance att de officiellt listade BCN och sakerna började gå ur hand. Noteringspriset började på cirka 280 satoshi som senare växte till 2300 satoshi. Till det här priset skulle BCN ha varit en topp-kryptovaluta. En galen sak att avbilda för en kryptovaluta som BCN.

Hur är det nu möjligt att växa så mycket på så kort tid? BCN-teamet tillkännagav inte communityn i förväg att de skulle listas på en större börs, de laddade bara upp just detta posta och skryter med en ökning av priset. Är det inte lite skumt? Vilka viktiga nyheter kan pumpa priset på 50% BCN?

Förstå Pump och Dump

Låt oss först kontrollera vad Satekroketje lade märke till.

Jag har följt det noggrant och upptäckt att uttag från HitBTC och Poloniex inte fungerade och inte heller BCN webwallet. När vi kollar deras blockchain-utforskare upptäcker vi att inga nya block har bryts ut de senaste två timmarna. Handeln på BCN startade kl 06:02 UTC och sedan dess har endast 46 block bryts, innehållande totalt 997 transaktioner. Antalet transaktioner som gått igenom verkar väldigt litet för ett mynt som bara gick upp över 32 gånger på några timmar.

Jag har inte kollat ​​detta ännu, men det kan vara sant. Antalet transaktioner är extremt lågt och förmodligen såg bara ett fåtal meddelandet i tid, inklusive de personer som ansvarade för P&D. Om bara ett fåtal personer lyckades sätta in tills nätverket började ha problem, betyder det att volymen på Binance var och den är ganska låg, tillräckligt för att manipuleras upp och ner. Dessutom kanske nätverket manipulerades på ett sätt för att klara bara några få transaktioner och blockera de andra efteråt.

Nu finns det några rykten om vilka det kan antydas.

  1. BCN-teamet – i vissa grupper talar människor om hur BCN-teamet faktiskt visste om detta och tjänar på att sälja en stor del av sina innehav, men inte innan man höjer priset till 30x +. Det finns också några teorier om att hela nätverksproblemet kom från dem så att de kunde sälja sina innehav först till bästa möjliga pris. Men återigen, det här är rykten och ingenting bekräftades förrän nu.
  2. En pump&Dumpgrupp – det här är en andra gissning, där folk hävdar att BCN-teamet inte hade något att göra med detta och faktiskt en P&D-gruppen lyckades allt för en seriös vinst. Nätverksproblemet orsakades också av dem.
  3. Poloniex – Som du kanske märker ökade priset på Poloniex till maximalt 200 satoshi. HitBTC hade det också ett tag, sedan exploderade det också där. Nu, varför skulle priset vara lägre på Poloniex? Eftersom de hade en stor volym BCN som de ville “fly från”. Så de började sälja den till Binance och blockera uttag för en stor vinst. De skulle sälja alla sina tokens och sedan förmodligen köpa mer från användarna för vinst. Nu är allt bara ett rykte och ingenting bekräftas. Detta är bara ett rykte från några kryptovalutagrupper om att Poloniex antyddes på detta på något sätt.

Min personliga åsikt om innebörden av Poloniex och Binance-listan

Jag tror inte personligen att Poloniex hade något att göra med detta, eftersom deras utbyte är respektabelt och de var rättvisa med användarna tidigare. Förmodligen är detta en P: s hand&D-gruppen eller till och med BCN-teamet. En som visste att Binance kommer att lista BCN och hade tillräckligt med pengar för att flytta priset så högt. Men jag gjorde inte det här inlägget för att skylla på Poloniex- eller Pump and dump-grupper. Förutom detta, en kort tid efter detta, inaktiverade Poloniex uttag, en rättvis sak att göra i denna situation.

Dessa saker hände i krypto. Så det är viktigt att etablerade börser som Binance bara lägger till kvalitetsprojekt med team som förtjänar erkännande för sitt hårda arbete. Som nummer ett bör bör Binance kontrollera kryptovalutorna mer korrekt innan de läggs till dem och hålla de misstänkta borta från sitt utbyte.

Gemenskapen gjorde Binance till vad det är och Binance borde förstå det. Vi har börjat använda Binance eftersom de kryptovalutor som anges där hade en viss kvalitet och volym. Om detta inte kommer att förändras i framtiden tvivlar jag starkt på att Binance kommer att vara nummer 1-utbyte längre. Som deltidshandlare i kryptovaluta förstår jag att det finns risker med att handla kryptovalutor. Men en typisk användare som just gick med i Binance kunde lägga en stor mängd personliga medel i en kryptovaluta som BCN när den redan var uppe på 600% och trodde att den kunde gå högre. Vad skulle han känna för Binance och kryptovaluta i allmänhet när han förstår att allt var en massiv Pump and Dump?

Vänligen skapa en säker miljö för handel. För oss, de kunder som använder din tjänst. En kryptovaluta med ett skuggigt förflutet som BCN borde inte listas på Binance, mina två cent.

Detta är ett gästinlägg från en BCN-entusiast om den aktuella situationen. Författaren föredrog att hålla sin identitet privat. UseTheBitcoin.com och dess personal är inte ansvariga för några av hans åsikter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map