En kryptovalutaplånbok liknar mer ett bankkonto där dina mynt eller token lagras. Det låter dig ta emot från människor, spara dem och även skicka dem till andra som betalning eller när du försöker byta mot lokala valutor.

Plånbokstyper för kryptovaluta

Det finns fyra (4) huvudtyper av plånböcker för kryptovalutor, nämligen: Programvaruplånbok, Webbplånbok också känd som Hosted Wallet, Hårdvaruplånbok, och slutligen Pappersplånbok.

Programvaruplånböcker

Programvaruplånböcker kräver nedladdning av programklienter för att skapa och använda kryptovalutaplånböcker. Kan sedan installeras på dina privata datorsystem (stationära / bärbara datorer), kan också installeras på mobila enheter. PC-programvaruklienter som Bitcoin Core kräver att du laddar ner Blockchain, som är ganska stor i storlek, över 100 GB i storlek. Detta kan vara nedslående för personer med begränsad bandbredd eller de med lite lagringsutrymme på sin dator. Å andra sidan kommer Software Wallet-klient som MultiBit att låta dig skapa och använda en Bitcoin Wallet utan att ladda ner Blockchain-information. Armory är ett annat alternativ för en programvaruplånbok, men det kan vara lite tekniskt att installera. Dessa plånböcker ger dig fördelen att du har full / total kontroll över dina myntas säkerhet. För mobila enheter kan dessa plånböcker vara mycket enklare att installera och använda. Webbplatser som MyCelium, Electrum och Copay erbjuder fantastiska plånboksklienter för Android- och iOS-enheter med kompletta säkerhetskopieringsfunktioner. Copay finns inte bara på mobila enheter, utan kan också installeras på PC. Observera att dessa plånböcker bara är lika säkrade som de enheter du installerar dem på. Det är svårt, men inte omöjligt för plånboksinformation att bli stulen med användning av skadlig kod.

Webb / värdplånbok

De Webb / värdplånbok är dock en som är värd för en tredje part eller organisation och tillgänglig via internet. Dessa plånböcker är mycket lättare att använda, men det enda problemet är att du måste lita på din leverantör för att upprätthålla en hög säkerhetsnivå för att skydda dina mynt. Att skapa en onlineplånbok för dina kryptovalutor är lika enkelt som att registrera dig för ett nytt e-postkonto hos tjänsteleverantörer som Blockchain och Coinbase. Du kan också komma åt din plånbok från alla internetanslutna enheter, så det kan inte bli enklare att få tillgång till dina kryptovalutor.

Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker, å andra sidan är offline-plånböcker, USB-formade, som måste anslutas till en dator för att göra transaktioner. Dessa plånböcker är skyddade från skadlig dator eftersom privata nycklar genereras på själva enheten, offline. De är också lätta att använda och det krävs liten eller ingen teknisk kunskap för att använda dem. De har funktionerna för att säkra dem med lösenord för att bekämpa stöld. Investera i hårdvaruplånböcker som TREZOR eller Ledger plånbok ger dig mycket sinnesfrid.

Pappersplånböcker

Slutligen, Pappersplånböcker är vad de kallar dem, papper. Pappersplånböcker är något säkrare än att använda programvara och värdplånböcker eftersom du fysiskt har dina adresser tryckta på papper. Du är helt fri att skriva ut en plånbokadress för dig själv med BitAddress eller WalletGenerator. Även om det är säkrare kan det rivas, blötläggas och skadas på många sätt eftersom det är papper. Det är därför viktigt att du gör så många fysiska kopior för att lagras på en säker plats.

Intressant: Bästa Bitcoin-plånbok för Android

8 bästa plånböcker för kryptovaluta

Det finns en hel del kryptovalutor där ute, över tusen av dem med Bitcoin är de mest populära och andra kallas alternativa kryptovalutor. Även om vissa plånböcker har nämnts ovan men nedan är en lista över kryptovalutaplånböcker i deras kategorier och vilken kryptovaluta de stöder.

Exodus plånbok

exodius kryptovaluta plånbokslogotyp

De Exodus plånbok är också en programvaruplånbok tillgänglig för persondatorer för närvarande. Exodus stöder för närvarande Aragon, Augur, BAT, Bitcoin, Bitcoin Cash, Civic, Dash, Decred, District0x, EOS, Ethereum, ETH Classic, FunFair, Gnosis, Golem, Litecoin, OmiseGo och SALT. Den har ShapeShift-verktyget inbyggt i det som gör det enkelt att konvertera eller köpa en kryptovaluta med en annan utan att behöva lämna plånboksgränssnittet.

Ledger Nano

Ledger kryptovaluta hårdvaruplånbok

De Ledger Nano S Cryptocurrency Wallet är en hårdvaruplånbok som stöder flera kryptovalutor. Det syftar till att eliminera attacker genom att implementera ett andra säkerhetsskikt som hjälper användare att fysiskt godkänna sina transaktioner genom att trycka på knapparna på enheten innan transaktioner utförs. Ledger Nano S-enheten stöder för närvarande följande mynt; Ark, Bitcoin, Bitcoin Gold, Bcash, Dash, Digibyte, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Hcash, Komodo, Litecoin, NEO, PIVX, PoSW, Qtum, Ripple, Starts, Stealthcoin, Stellar, Stratis, Ubiq, Vertcoin, Viacoin och Zcash.

Intressant: De 7 bästa anledningarna att äga Ledger Wallet

Guarda plånbok

Guarda Cryptocurrency Wallet

Guarda Wallet är en av de mest erkända kryptovalutaplånböckerna på marknaden. Utvecklare bakom detta projekt har arbetat för att erbjuda en plånbok med flera plattformar, flera kryptor och icke-frihetsberövande för kryptoinnehavare.

Det finns flera plånböcker för digital valuta som ber användarna att tillhandahålla privat information om dem, vilket är något som flera användare inte vill göra. Guarda är en icke-frihetsberövande lösning som tillåter användare att förbli privata och ta hand om deras integritet.

Utöver det finns över 40 olika kryptovalutor som stöds av denna plånbok. Några av dem inkluderar Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), EOS, Stellar (XLM) och många andra, inklusive ERC-20. Detta gör att individer på kryptovalutamarknaden kan ha olika digitala valutor i samma plånbok. Användare kan hålla, skicka, ta emot och utbyta dessa virtuella valutor i Guarda-plånboken.

Denna kryptovalutaplånbok stöds också på många olika plattformar, webb, Google Chrome-tillägg, Desktop och Mobile. Detta hjälper många individer att ha tillgång till en säker och användarvänlig plånbok som har varit erkänd av sina användare som en utmärkt plånbok. Enligt Trustpilot ansåg 80% av användarna att de erbjuder “Utmärkta” tjänster.

Plånboken arbetar också med olika stiftelser i kryptovalutaindustrin. Enligt Guardas officiella webbplats hävdade Changpeng Zhao, medgrundare och VD för kryptovalutautbytet Binance, att Guarda har varit en tidig anhängare av utbytet.

I framtiden kan många andra digitala valutor och plattformar stödjas av denna kryptoplånbok.

Atomic Wallet

Atomic Wallet

Atom är en decentraliserad plånbok med flera valutor som stöder mer än 500 digitala tillgångar bland de bästa kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Cardano, etc., och hyping DeFi-projekt som Chainlink, Compound, Synthetix, Uniswap och andra, i ett enkelt användarvänligt gränssnitt. Atomic Wallet grundades 2018 och har redan blivit ett av de mest populära alternativen på marknaden enligt sina 500 000 användare. Den är tillgänglig på operativsystemets huvudsakliga operativsystem, Android och iOS.

Som en decentraliserad plånbok erbjuder Atomic användarna total integritet och säkerhet för sina data. De privata nycklarna är krypterade på plånboksägarnas enheter, därför kan ingen annan än användarna kontrollera sina medel. Dessutom kan kryptoinnehavare inte bara hantera sin portfölj utan också köpa, satsa och utbyta digitala tillgångar med lätthet. Köpkrypto-alternativet är tillgängligt för BTC, ETH, XRP, LTC, BNB och andra 15+ kryptovalutor med ett bankkort på 17 lokala fiatvalutor (inklusive USD, EUR, BNP) över hela världen. Dessutom erbjuds användare att direkt byta 60+ kryptopar anonymt och få cashback för varje utbyte som går med i Lojalitetsprogrammet för Atomic Wallet. Dessutom kan du få passiva inkomster medan du sätter ATOM, XTZ, KMD, ZIL och andra populära PoS-tillgångar med 5-23% APR som stöder decentralisering av nätverket och får belöningen direkt från validerare.

För att börja använda Atomic behöver du inte skapa ett konto eller skicka någon KYC och verifiering för basplånbokens funktioner. Sist men inte minst, det finns en enastående kundtjänst som är redo att ge ett effektivt och snabbt svar inom cirka 15-25 minuter 24/7.

Det är viktigt att undersöka vilken plånbok som är bäst för vilken kryptovaluta innan du börjar förvärva dem och vi hoppas att den här guiden har satt dig på rätt väg.

Trezor plånbok

Trezor-kryptovalutaplånboken liknar Ledger-enheten. Det är också en hårdvaruplånbok och är utformad för att fungera med alla operativsystem. Trezor-kryptovalutaplånboken stöder också Bitcoin, Litecoin, DASH, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, UBIQ, NEM och andra ERC-20-tokens.

Jaxx plånbok

Jaxx Wallet är en av de bästa kryptovalutaplånböckerna som stöder flera valutor. Det utvecklas och underhålls av Decentral, ett välkänt företag som erbjuder tjänster för digital valuta. Jaxx stöder för närvarande Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP och Bitcoin-kryptovalutor. Plånboken är tillgänglig för nedladdning för mobila och stationära användare. Du kan ladda ner Jaxx för webbläsartillägg för Android, iPhone, surfplatta, iPad, Windows, Mac, Linux och Google Chrome.

Agama plånbok

De Agama plånbok är fortfarande i utvecklingsfas men erbjuder unika funktioner som tillåter användare att använda flera kryptovalutor och välja vilken säkerhet som är bäst för dem. Agama stöder Bitcoin, Bitcoin Dark, BitMark, Carboncoin, DigiByte, Dogecoin, Franko, Game credits, Komodo, Litecoin, Unocoin, Zcash och Zetacoin. Agama-plånboken är endast tillgänglig för skrivbord för närvarande.

Coinomi plånbok

Coinomi Wallet är en mobil plånbok med flera valutor för kryptovaluta för Android OS (IOS-version kommer snart). Den stöder ett brett utbud av kryptovalutatillgångar. Coinomi stöder Bitcoin, Abncoin, Asiacoin, Auroracoin, Bata, Belacoin, Bitcoin Plus, Blackcoin, Britcoin, Canada eCoin, Cannacoin, Clams, ClubCoin, Compcoin, Dash, Defcoin, Denarius, Digibyte, Digitalcoin, Dogecoin, E-mynt, EDRcoin, EGulden, Einsteinium, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Feathercoin, Flashcoin, Game Credits, GCRcoin, Gridcoin, Gulden, Hempcoin, Insane, Internet of People, IXCoin, Landcoin, LBRY Credits, Linx, Litecoin, Monacoin, Myriadcoin, Namecoin, Navcoin , Neoscion, Neuro, Novacoin, NuBits, NuShares, OKCash, ParkByte, Peercoin, Pesobit, Pinkcoin, PIVX, POSW, Potcoin, Putincoin, Reddcoin, Richcoin, Rubycoin, Shadowcash, Smileycoin, Solarcoin, Stratis, Syscoin, Ultimate Secure Cash, Unobtainium , Verge, Vertcoin, Vpncoin, Zcash och ZCoin kryptovalutor.

Bildkälla: CryptoTimes

Läs mer:

  • KeepKey Wallet Review – En kraftfull & mångsidig kryptovalutahårdvaruplånbok
  • Sendbit.io – Säker och snabb kryptobanklösning och plånbok
  • Hur man använder MyEtherWallet Nybörjarguide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me