Tokenized Gold aka ‘Pax Gold’

Den senaste veckan förde lanseringen av PAX Gold. Detta nya erbjudande fungerar som ett stabilt mynt, backat av fysiskt guld. Produkten skapades och lanserades av PAXOS – en populär skapare av olika stallmynt som får adoption inom blockchainvärlden.

De flesta branschdeltagare tror att värdefulla tillgångar som lider av illikviditet är de perfekta kandidaterna för tokenisering genom blockchain. Guld passar perfekt till denna kategorisering – med PAX som vill kapitalisera.

PAX Gold är en ERC-20-baserad token, var och en representerar en fin troy unse guld. Denna tethering till guld möjliggör tokens att efterlikna guldmarknader. Det gör det också möjligt för innehavare att investera indirekt i ädla metaller, om än på ett mer effektivt sätt, eftersom tokens är mer flytande och inte kräver lagringsavgifter.

Räntekonton och säkerheter

Vid lanseringen antogs PAX Gold omedelbart, eftersom flera företag talade och indikerade deras kommande stöd för tillgången på olika sätt. Mer specifikt, två blockchain-baserade utlåningsplattformar – NEXO och SALT – klev upp. Den förstnämnda kommer att erbjuda räntebärande sparkonton finansierade av PAX Gold, medan de senare kommer att underlätta kryptolån som använder PAX Gold som säkerhet.

Detta införande av PAX Gold inom flera plattformar, som de som erbjuds av SALT och NEXO, pekar på en ljus framtid för stallmynt.

Oavsett om det används som säkerhet, eller som ett medel för att växa medel på ett räntebärande konto, fortsätter branschens acceptans av stabila mynt att växa. Deltagare i branschen har erkänt sin förmåga att fungera som på / av-ramper till krypto och strävar nu efter att stödja detta.

Kommentar

Under den senaste veckan har representanter från Paxos, SALT och NEXO tagit sig tid att kommentera sin användning av PAX Gold. Följande är vad var och en hade att säga i frågan.

Charles Cascarilla, VD för Paxos, uttalade,

”I ett digitalt och globalt finansiellt system är det en besvärlig, föråldrad investering att äga fysiskt guld; det är inte lätt att handla, dela, flytta eller utnyttja andra investeringar. Även om det är lätt att handla guldderivat – ETF, futures och odelat guld – är detta syntetiska representationer, inte lagligt ägande av fysiskt guld, och har begränsad tillgänglighet. Guld som köps in via icke-ackrediterade butiker är inte bara dyrt utan också riskabelt eftersom kvaliteten och härkomsten av guldet inte är verifierat … PAX Gold löser dessa grundläggande utmaningar. Det är lika lätt att handla som ETF: er eller bitcoin, det är extremt mobilt och delbart, och det ger också innehavare äganderätt till guld av högsta kvalitet i världen. Det har aldrig varit lättare att äga eller handla guld och vi är stolta över att ge både institutioner och individens tillgång till guld på ett snabbare och billigare sätt. Genom att sätta guld på en blockkedja demokratiserar vi tillgången till guld. ”

Jenny Shaver, COO för SALT, uppgav,

”Ädla metaller är idealiska för tokenisering. Guld, som ett exempel, har väletablerad institutionell fysisk förvaring och en bred bas av investerare som är bekanta med tillgångsklassen … Guld har traditionellt hållits som en säkring mot omvänd korrelerade tillgångar som aktier och fiatvaluta, så det ger digitala tokeninnehavare bekanta tillgångsspridningsalternativ. Genom att erbjuda PAX Gold som vår nyaste säkerhetstyp tillför vi mervärde för våra kunder genom att kombinera fördelarna med guldinvestering med enkel tillgång till medel via kryptobaserad utlåning. ”

 

Nexo

NEXO är baserat i London, England, ett blockchain-låneföretag som grundades 2017. Speciellt ger de sina kunder tillgång till omedelbara lån / kreditlinjer som stöds av kryptotillgångar. Verksamheten har utvidgats till att omfatta räntebärande sparkonton.

Salt

Detta Denver, Colorado-baserade företag grundades 2016 och är specialiserat på kryptobaserade lån. Under tiden sedan starten har SALT lyckats utöka tjänsterna till en mängd länder, inklusive, men inte begränsat till, följande:

  • Storbritannien
  • Förenta staterna
  • Brasilien
  • Schweiz
  • Nya Zeeland

I andra nyheter

NEXO är inte det första företaget som erbjuder räntebärande konton finansierade med ett stabilt mynt. Även om de kan vara de första som använder PAX Gold, erbjuder andra, såsom BlockFi, redan liknande produkter. Vi tittade nyligen på några av de olika stablecoin-erbjudanden som finns på marknaden och hur de spelar en roll i BlockFi-plattformen.

Stablecoins – Är de gimmicky eller trendiga

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me