Investera i ädla metaller – allt du behöver veta

Guldpriserna har stigit stadigt i år medan andra marknader runt om i världen har utsatts av en turbulent tid minst sagt. Denna rörelse belyser en av nyckelfaktorerna bakom varför många väljer att investera i guld och andra ädla metaller. De är ofta en värdeförvaring i tider med marknadsvolatilitet, en typ av investering i en säker hamn. Detta gör dem till en mycket attraktiv typ av investering för alla.

Här kommer vi att köra ner några av grunderna kring var och en av de mest populära ädelmetallerna, vad som rör deras värde, och viktigast av allt, hur du enkelt kan komma igång med att investera och dessa andra ädelmetalltillgångar.

Typer av ädelmetaller

När vi talar om att investera i ädelmetaller anses guld ofta vara det enda valet. Även om det verkligen är det mest populära valet finns det ett par andra viktiga marknader för ädelmetall som kan utgöra ideala investeringsmöjligheter beroende på din stil.

Investera i guld

Guld är naturligtvis kungen när det gäller dessa marknader. Det erkänns som en av de säkraste värdebutikerna i alla tillgångar du kan investera i. Anledningarna till att det är en säker tillflyktsort i tider med ekonomiska strider beror till stor del på det faktum att guldmarknaden inte påverkas på samma sätt av utbud och efterfrågan som många andra tillgångar. Visst, den har många praktiska tillämpningar inom industrin, och naturligtvis smycken, den befintliga brytförsörjningen, men överstiger kraftigt den nya leveransen som bryts.

Detta möjliggör stor kontroll över priset från dem som innehar tillgången, särskilt när det finns ekonomisk osäkerhet som kan skicka priset högre som vi ser på marknaden idag. Under perioder där räntorna är låga och den allmänna avkastningen på marknaden inte är hög på andra tillgångar kommer du också att se en stark utveckling mot guld.

Investera i silver

Silver är ett annat av de mest populära valen när du investerar i ädelmetaller. Den har ett stort antal användningsområden i elektriska apparater och kretsar, och det tenderar att vara mer flyktigt baserat på efterfrågan från dessa områden.

För detta ändamål kan silver vara mycket mer beroende av en stark ekonomi där branschefterfrågan på råvaran är hög. Trots sin mycket större volatilitet ses den fortfarande som en säkring i tider med svaghet i den amerikanska dollarn och mot stigande inflation. Båda dessa faktorer spelar en roll för närvarande när dollarn försvagas och riktlinjerna för inflation lossas.

Investera i platina

Detta är ett tredje val som många handlare inte ofta överväger när de investerar i ädelmetaller. Faktum är dock att Platinum tidigare har varit känt för att handla till högre priser även än guld. Detta beror delvis på sällsyntheten av platina.

Det används i stor utsträckning inom bilindustrin som en viktig komponent i katalysatorer. Detta medför dock en del exponering för bilindustrin. Denna exponering har sett kontrasterande förmögenheter för närvarande för platina eftersom priserna på safe haven guld och silver har ökat. Ändå kan en studsning tillbaka i branschen säkert se en snabb omvandling av förmögenheter.

Hur man börjar handla ädelmetaller

Hinder för inträde här som inte vad handlare ibland föreställer sig. I verkligheten kan handel med de flesta ädla metaller, vare sig det är guld, silver, platina, palladium eller andra, vara så enkelt som att handla i alla aktier eller andra tillgångar. Här tar vi en titt på hur du kan investera i dessa ädla metaller direkt genom de flesta större mäklare, utan att behöva köpa och lagra stora mängder av själva metallerna..

Handel med råvaru-CFD är en mycket populär metod på kort sikt om du vill bli involverad i handeln med ädla metaller. Med CFD: n köper du inte själva den underliggande tillgången utan du handlar baserat på prisrörelsen mellan öppnande och stängning av kontraktet. Det liknar på många sätt handelsoptioner eller terminer på råvaror med den fördelen att du aldrig riskerar att ta emot den faktiska tillgången i samma som du skulle göra när du handlade med andra derivatkontrakt. Det är också ett av de mest tillgängliga sätten att engagera sig, eftersom de flesta större mäklare som erbjuder valutahandel också kommer att ha några större råvaru-CFD: er tillgängliga för handel.

Om du letar efter mer konservativa metoder för att investera i någon av dessa ädla metaller, är råvaru-ETF alltid ett utmärkt val. Dessa kan effektivt investera dina medel i ett bredare urval av ädelmetallrelaterade företag. Inte bara hjälper det dig att bredt diversifiera din portfölj, men ETF kan i sig säkra ytterligare volatilitetsrisker. Du kan också välja dina egna aktieinvesteringar i företag relaterade till din valda ädelmetall. Dessa kan vara gruvföretag, eller andra relaterade eller beroende av produktion eller bearbetning av metallerna. Det här är bara några av de mest populära och tillgängliga metoderna för dig att investera, särskilt om du vill undvika att direkt köpa fysiskt guld eller andra ädla metaller.

Ett annat alternativ är bara att köpa ädelmetaller direkt, i det här fallet rekommenderar vi:

Om du föredrar att hoppa över läxorna rekommenderar vi dessa två företag:

  1. Guldmäklare
  2. Bullion Vault

Investerar i ädla metaller riskabelt?

Precis som att investera i andra tillgångar eller marknader, finns det alltid en viss risk när man investerar i ädelmetaller. Även guld som ofta beskrivs som “lågkonjunktur” kan vara flyktigt. Detta gäller ännu mer så som silver och andra.

Med tanke i åtanke då är det viktigt att göra din forskning och känna till riskerna innan du investerar. Du bör också ta hänsyn till att vissa medel för investering i dessa tillgångar kan variera med avseende på hur riskabla de är. Detta innebär också att kontrollera eventuella avgifter eller spreadar på var och en av tillgångarna du handlar. Om du följer dessa steg kommer du att ställa in dig för potentiell framgång när det gäller dina ädelmetallinvesteringar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map