Guld mot silver – Viktiga skillnader för investerare

Som investerare kanske du tänker att det nu är den perfekta tiden att börja handla med ädelmetaller. Priserna på både guld och silver rider högt under rådande osäkra ekonomiska förhållanden. Frågan blir då vilken som är bäst att köpa, och vilka är de faktiska skillnaderna mellan dessa två ädla metaller.

Här kommer vi att ta en närmare titt på flera av de viktigaste skillnaderna mellan de två med särskilt fokus på hur de kan påverka dig ur handels- och investeringssynpunkt..

Prisvärdhet av silver

Naturligtvis är detta en av de första sakerna du kommer att märka när du tittar på silver spotpriser. Det är billigare än guld ganska långt. Detta lägre pris kommer dock faktiskt med många av samma fördelar som du hittar vid köp av guld eller andra ädla metaller.

Silver fungerar precis som guld som en värdebutik och skyddar mot många ekonomiska osäkerheter som kan uppstå. Vid sidan av detta inneboende värde är det också en materiell tillgång genom att du kan se och röra vid den till skillnad från andra former av investeringar. Silver är också en mycket privat och säker fysisk tillgång att hålla.

Av dessa skäl kan en investering i silver ge dig flera av samma viktiga fördelar men till ett mycket lägre och billigare pris. Denna prisvärdhet är också en av de viktigaste anledningarna till att efterfrågan på silver bland förstagångsinvesterare i ädla metaller är mycket hög.

Lagringsutrymme krävs för silver

Som vi just nämnde medför en investering i silver stora överkomliga priser på grund av det lägre priset. För närvarande kan du köpa silver för cirka 24 dollar per uns jämfört med 1 900 dollar för samma uns guld.

Det här kanske inte verkar vara ett problem, men med att silver också har en mycket lägre densitet än guld, och du kan se att det finns några problem med praktisk när det gäller att lagra din ädelmetall. Enkelt uttryckt behöver du mycket mer utrymme för att lagra ditt innehav av silver än guld. Denna lagring är redan en nyckelfråga när man köper fysiskt guld men är något som ökas mycket mer med silver.

Slutsatsen när det gäller att lagra silver jämfört med att lagra guld är att silver kostar mer i lagring på grund av hur mycket utrymme det tar. Silver måste också förvaras på en torr plats för att undvika kvalitetsförsämring. Detta är helt enkelt en oro du inte har med guld.

Prisvolatilitet mellan silver och guld

När det gäller kvantitet är den årliga tillgången på silver mycket större än den årliga tillgången på guld. Detta kan också bidra till senare skillnader men när det gäller volatilitet måste vi titta på silvermarknadens värde jämfört med guldmarknaden med tanke på nuvarande prissättning.

Med detta värde bundet är värdet av guldförsörjningen till marknaden mer än 12 gånger större än det totala värdet som levereras till silvermarknaden. Hur påverkar detta volatiliteten hos silver?

Med ett mindre utbudsvärde kan silver påverkas mer av eventuella förändringar på marknaden. Detta kan jämföras med aktiemarknaden i allmänhet med exemplet med ett mycket högt marknadsvärderingsföretag jämfört med ett företag med lägre marknadsvärde. Det krävs mindre handelsåtgärder för att flytta priser till lägre värde.


Denna volatilitetspunkt kan ses från båda hållen som en näringsidkare. Det betyder sannolikt att silver kan sjunka mer än guld på en dålig dag när marknaderna är nere, men det betyder också att när priserna är högre kan silver stiga proportionellt mer av samma skäl.

Silver används mer i industrin

En mycket högre andel av silverförsörjningen används i industrin. Den har ett brett spektrum av användningar inom många sektorer. Silver används ofta i elektronik på grund av dess konduktivitet. Det används också i många medicinska applikationer, batterier, förnybar energi och andra områden. Guld å andra sidan används inte nästan lika mycket i industrin. Vad säger detta om dessa ädla metaller?

Å ena sidan visar det att silver är mycket mer utsatt för det allmänna ekonomiska klimatet eftersom mycket av efterfrågan kommer från industrin. Dessa industrier kan drabbas hårt av någon form av nedgång. Du kanske tror att en sådan händelse kan leda till fallande silverpriser. Så är dock inte alltid fallet.

Gemensamt för både silver och guld är att de båda används som en stor värdeförråd. De är båda mycket populära investeringar i tillflyktsort i tider av ekonomiska problem. Som demonstrerats tidigare och just nu kan ädelmetaller som guld och silver stiga mest i tider av ekonomisk osäkerhet eftersom fler investerare köper båda för att skydda sitt kapital.

Mycket mer guld lagras

Regeringen och andra stora institutioner har ofta stora lager av många ädla metaller. Vid ett tillfälle var silver den dominerande metallen som reserverades av många runt om i världen. Idag är det dock inte fallet. Det finns nu mycket mer guld lagrat av länder runt om i världen än det finns silver.

Det finns flera orsaker till detta, inte minst att silver inte längre används till största delen för att göra mynt. Detta skapar en situation där priset på ädelmetall kan hoppa upp mycket snabbt om det uppstod en stor plötslig efterfrågan på silver från något slags industriellt behov eller ekonomisk situation..

Å andra sidan hålls miljontals uns guld i reserv av regeringar runt om i världen. Detta innehav ökar bara från år till år. Poängen är att om det råkar förekomma avbrott i utbudet eller en aldrig tidigare skådad efterfrågan på silver kan denna efterfrågan snabbt uppväga utbudet åtminstone på kort sikt, vilket skulle leda till stigande priser på ädelmetaller som redan är benägna att något mer volatilitet..

Köper guld eller silver

Vi rekommenderar dessa två företag att köpa guld eller silver:

  1. Guldmäklare
  2. Bullion Vault
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map