Tesla-köp driver BTC-pris och altcoins börjar komma till liv

Market Watch Weekly är en recension av kryptomarknader och utveckling varje vecka.

Förra veckan såg kryptomarknadsboomen, eftersom det totala börsvärdet steg från cirka 1,2 biljoner dollar till nästan 1,5 biljoner dollar. Ökningen kom efter att Tesla tillkännagav ett Bitcoin-köp på 1,5 miljarder dollar den 8 februari, vilket följdes av intensiv mediatäckning och ökat detaljhandelsintresse. Som ett resultat steg Bitcoin från det lägsta på 37 344 USDT till det högsta på 49 705 USDT under de senaste sju dagarna enligt OKEx BTC-spotpriset.

Medan den ledande digitala valutan stängde veckan på 48 543 USDT – med en veckovinst på över 25% – förlorade den dessa nivåer tidigt i dag och sjönk så lågt som 45 680 USDT innan den studsade tillbaka till handel runt 46 700 USD.

OKEx BTC / USDT 4h-diagram. Källa: TradingView

Under förra veckan förblev emellertid marknadssentimentet positivt och återspeglades i vår BTC-terminsdataanalys på fredagen. Medan Bitcoin inte lyckades korsa tröskeln på 50 000 dollar under den perioden, var dess utsikter på medellång sikt positiva.

Alt-season anländer

Medan en förra veckan såg en handfull toppmynt som ökade med över 20%, såg den här veckan en bredare rally i alts – med BCH en 65% veckovinst, följt av XRP, LTC och OKB på 42%, 41,59% och 40,29% respektive.

ETH uppvisade relativt tama 13,26%, medan DOGE och ADA, som båda presterade mycket bra veckan innan, såg ett minskat intresse. Medan ADA fortfarande var en stark aktör med 31% för veckan, avslutade DOGE veckan med en förlust på 13,72%.

Veckovis retur av större altcoins, 2/8 till 2/14. Källa: TradingView

De stigande priserna på "äldre" mynt, som LTC, XRP, BCH och XLM, indikerar att marknaden börjar kännas alltför optimistisk, och vi kan se denna trend fortsätta under de följande veckorna så länge Bitcoin kan behålla sitt intervall mellan 48 000 och 49 000 USDT.

DeFi TVL närmar sig 60 miljarder dollar

Jämfört med veckan innan den såg det förra veckan det totala värdet låst i DeFi-protokoll med nästan 10 miljarder dollar för att röra totalt 58 miljarder dollar, enligt data från DeBank.


Totalt värde låst i DeFi. Källa: DeBank

Bland decentraliserade börser förblev Uniswap ledande med 8 miljarder dollar i TVL, följt av Curve och Synthetix, som båda hade TVL på cirka 4 miljarder dollar vardera..

När det gäller priser, AAVE, som var bäst i veckan innan, uppvisade negativa 2,41% förra veckan, följt av mindre vinster från COMP och CRV, till 4,78% respektive 1,53%.

Förra veckans främsta DeFi-aktör var YFI, med en 43,53% vinst, följt av BAL, LRC och SNX, på 26,55%, 26,35% respektive 24,26%.

Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 2/8 till 2/14. Källa: TradingView

De relativt lägre vinsterna i DeFi-tokens jämfört med den bredare marknaden förra veckan återspeglar också marknadens benägenhet att hitta nästa stora artister bland altcoins som tidigare hade varit dämpade.

Institutioner betraktade det senaste mötet med försiktighet

CME uppdaterade sin senaste (från och med 9 februari) Bitcoin futures positionsdata den 14 februari. Under denna rapporteringsperiod hade Tesla-nyheterna kommit ut och Bitcoin hade stigit från under 40 000 USDT till över 44 000 USDT.

Uppgifterna visar att öppet intresse ökar för att återhämta sig, från under 9 500 till över 11 000. Kapitalförvaltarkonton minskade sina korta positioner under denna period från 357 till 265 och ökade sina längder från 308 till 348.

CME Bitcoin-terminsdata – Antal kapitalförvaltarkontos längd kontra shorts. Källa: Quandl

Däremot beslutade emellertid lånekonton efter att ha minskat positionerna i båda riktningarna i tre veckor i rad slutligen att öka dem. Deras korta positioner ökade från 7 224 till 8 481, och även om deras långa positioner också ökade, från 3 031 till 3 149, var de allmänna utsikterna baisseartade.

CME Bitcoin-terminsdata – Antal hävstångsfonder långa kontra shorts. Källa: Quandl

Speciellt började CME: s ETH-terminer handlas förra veckan och hade 595 ETH i öppet intresse och 427 ETH i volym från och med den 12 februari..

Ser framåt den här veckan

Eftersom Bitcoin har gått in i en annan volatil fas bör marknadsaktörerna hålla ett öga på aktierna för ytterligare ledtrådar den här veckan. Den viktigaste milstolpeinsikten är $ 50 000-nivån för BTC, som kan katapultera den högre på kort sikt och driva hela marknaden till nya toppar. Tvärtom, om Bitcoin misslyckas med att upprätthålla sin uppåtgående trend, kan vi se ett stopp för sena alt-action och bevittna branta korrigeringar i mynt med svaga fundament.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map