PayPal-rykten driver Bitcoin-pris men utgångna alternativ är inställda på att öka volatiliteten: teknisk tisdag

I korthet

  • Bitcoin (BTC) -priset har återhämtat sig till $ 9600-området på rykten om PayPal som integrerar krypto
  • Marknadsvolatiliteten förväntas öka innan större BTC-optionskontrakt löper ut
  • Uppgifter visar att BTC: s nuvarande värdering har större potential och möjlighet att växa

Marknadsöversikt

Sentimentet på kryptovalutamarknaderna förbättrades tidigt på tisdag morgon i Asien (UTC 8 pm – 9 pm) när Bitcoin återhämtade $ 9 600 – $ 9 800 nivåer initialt innan en kort korrigering. Returen kom efter rapporter betonade Paypal jobbannonser söker kryptotekniker, driva rykten om en möjlig Bitcoin-integration.

Marknadsvolatiliteten förväntas dock hålla sig hög den här veckan trots Paypal-rykten på grund av BTC-optionskontrakt i juni närmar sig utgången. Det är värt att notera att spotmarknader tenderar att vara mer volatila före och under större optioners utgångar.

Under tiden visar data från Glassnode att BTC: s marknadsvärde till realiserat värde (MVRV) har legat på relativt låga nivåer trots den senaste tidens prisökning.

Bitcoin MVRVBitcoin MVRV-förhållande (7d-MA); Källa: Glassnode

MVRV-förhållandet anger om BTC har handlat över eller under sitt verkliga värde i förhållande till dess realiserade pris. När förhållandet är mellan 1 och 2 betyder det att BTC kan vara undervärderat, när förhållandet är högre återspeglar det övervärdering. Med det nuvarande MVRV-förhållandet på 1,6 förblir Bitcoins uppåtriktade potential fortfarande, trots att marknadspriserna har tappat närmare $ 10.000.

Annars, DigiByte (DGB), Ontologi (ONT) och Bitcoin Diamond (BCD) var bland de bästa vinnarna i altcoin-rymden, medan Hycon (HYC) och Orbs Hybrid Blockchain (ORBS) gav upp mellan 6% – 9% i början av tisdagen.

Prisanalys

BTC / USDT – Inte ännu en trendförändring?

Momentum har blivit positivt för BTC / USDT eftersom paret hittade de nedre stöden i triangelmönstret intakt. Detta uppåtgående momentum återspeglas också i RSI och DMI. Även om MACD förblev röd har skillnaden mellan de två linjerna minskat. RSI har dock brutit ut från sin senaste trend, medan + DI har avancerat ovanför -DI och ADX. Båda indikatorerna antyder att ett positivt skifte äger rum.

Trots denna positiva förändring i känslan är det dock svårt att kalla tisdagens prisåtgärder början på en trendåterföring. Det beror på att paret fortfarande handlar inom triangelmönstret, och ett breakout behövs för att bekräfta en bestämd vändning.

Om det positiva sentimentet förblir intakt kan paret testa området 9 800 till 10 000 dollar, vilket fortfarande är en signifikant motståndsnivå.

Stödet på 9 200 dollar kan vara det lägre området att titta på, som om det testas kan öka sannolikheten för att återvända till ett års motståndsvänt trendlinje nära 8 850 dollar.

BTC USDT-diagram BTC / USDT hittade stöd i den nedre delen av triangeln; Källa: OKEx, Tradingview


ETH / USDT – Shooting Star i början?

ETH / USDT återspeglar ett momentum genombrott som liknar BTC / USDT; vi har dock inte sett tillräckligt med köpkraft nära tisdagens högsta nivå på cirka 246 dollar. I det här scenariot kan paret enkelt producera en daglig "Stjärnfall" mönster, som vanligtvis är en baiss ljusstake med en lång övre skugga.

Paret har också nästan nått det övre Bollinger-bandet, vilket kan betraktas som ett tidigt tecken på överköp, trots att RSI förblev under 70. Dessutom ökade inte handelsvolymen betydligt tillsammans med priset, vilket ytterligare förstärkte fallet för en kortsiktig korrigering. Området mellan 227 och 251 dollar som vi lyfte fram i vårt senaste publikationen förblev giltig, och det kan fortfarande vara referensen för den här veckan.

ETH USDT-diagramETH / USDT dagligen “Shooting Star” i början; Källa: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – En kortsiktig återgång beror?

Under vår tidigare tekniska tisdag belyste vi hur XRP-björnar förblev i kontroll förra veckan, och XRP / USDT har sedan berört triangelns lägre stöd som förväntat.

De första tecknen visar att tjurarna kan börja komma tillbaka snart, med stokastiken som producerar en hausseartad crossover och RSI börjar bryta. Men även om en kortvarig rebound materialiserades förblir triangelns övre motstånd nära 0.198 giltigt. Återigen kan en trendåterföring inte bekräftas vid denna tidpunkt.

XRP USDTXRP / USDT kan komma tillbaka härifrån; Källa: OKEx, Tradingview

ONT / USDT – Bli överköpt?

ONT / USDT har varit en av de bäst presterande altcoinsna på OKEx-handelsplattformen denna tisdag och fått 5% under sessionen.

Paret har producerat ett breakout på uppåtsidan från det senaste triangelmönstret, och det uppåtgående momentumet kan också ses på MACD. Eftersom det handlar högre kommer det dock också närmare det 365-dagars glidande genomsnittet, vilket verkar vara en stark motståndsnivå.

0,7 dollar kan vara det första området att titta på, varefter vi kan se paret nå 0,76 dollar. Nackdelen är $ 0,63 fortfarande aktiv.

ONT USDT-diagramONT / USDT producerade en daglig breakout; Källa: OKEx, Tradingview

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map