Viktiga takeaways

 • Tekniska indikatorer tyder på att BTC priserna kan se några betydande drag efter veckors intervallhandel.
 • XRP är inställd på att ha en breakout med bias mer på den positiva sidan.
 • ETH tjurar kan behöva ta en paus i de övre 180 handtagen.

Marknadsöversikt

Marknaderna för kryptovalutor var obestämda efter priserna på BTC kunde inte producera ett dagligt slut över USD 7200 nivåer under helgen. Den ledande krypton har inte stängt över sådana nivåer sedan 11 mars. Stödet i USD 7000-området verkar förbli solid.

I vår tidigare publikation <OKEx Technical Weekly: 14 april 2020,>, vi har betonat att motstånden vid USD 7200 förblev betydande och halsen på föregående huvud och axlar förblev i fokus denna vecka.

Medan handlare och investerare har letat efter riktningar inför den efterlängtade halveringshändelsen för bitcoinbelöning, som förväntas ske i mitten av maj, visar nya data att volatiliteten i BTC priserna kommer att öka drastiskt. Denna volatilitetsökning kan inträffa inom en kort period.

En enkät från Sentix visar att Bitcoin Super Neutralitetsindex nådde en 26-veckors högsta nivå. Patrick Hussy, VD på Sentix, förklarade att några stora BTC prisåtgärder inträffade efter att BSNI senast träffade en ny höjdpunkt, som rörde sig BTC priserna med 2500 USD, och detta kan vara fallet för den nuvarande marknaden. Hussy tillade dock att rörelsens riktning inte kunde bestämmas med sådana uppgifter.

Figur 1: Sentix Bitcoin Super Neutralitetsindex

Källa: Sentix

Figur 2: Bitcoin Futures COT Sammanfattning

Källa: CME Group

Under tiden verkar institutionella investerare ha tagit ett mer proaktivt tillvägagångssätt i BTC marknaden som kryptosamhället som räknar ner för halveringshändelsen. Data från CME visar att det öppna intresset för futures har ökat. Kapitalförvaltare och hävstångskonton verkar dock ha en spridningsbild. Kapitalförvaltare har ökat sina korta positioner, medan hävstångsnamn har stängt några av sina shorts.

Prisanalys

BTCUSDT – Stora drag som väntar?

 • Tekniska indikatorer föreslog att marknaderna kunde se några djärva prisåtgärder i BTC, när Bollinger-banden pressas ytterligare på det dagliga diagrammet. Det motsvarar Sentix konstaterande som nämnts tidigare i den här artikeln. Prisvolatiliteten kan öka i framtiden, men riktningen för breakout är obestämd.
 • Medan halsen förblev i fokus verkar momentum sakta ner, med RSI har rört sig i en nedåtgående kanal. Om en breakout av kanalen ses kan det förstärka fallet att ha en positiv breakout av priset.
 • I en medellång / längre sikt var svårighetsbandet kvar i en pressning, vilket kan innebära att de nuvarande prisnivåerna fortfarande kan vara idealiska för ackumuleringar. En ny uptrend har börjat i början av januari efter svårighetsbandet i slutet av december.
 • Nivåmässigt, om priset kan stabiliseras över halsen, kan det lägga grunden för att testa 7700-nivåerna. De lägre nivåerna på 6500 är ett annat viktigt område att titta på.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

XRPUSD – Breakout i början?

 • XRPUSD har handlat under sin dagliga 38,2% Fibonacci Retracement i mer än en vecka. Eftersom paret har flyttat närmare slutet av triangelmönstret, förväntas det ge en breakout.
 • Den ytterligare pressningen av Bollinger-bandet indikerar också att prisvolatiliteten förväntas öka.
 • Momentumindikatorn har gett en vändning från den senaste tidens nedåtgående trend, vilket tyder på att styrkan har byggts upp. Utöver det har en u-formad botten ursprungligen bildats i den långsamma stokastiska, vilket kan vara en annan indikation på att potentiellt ha ett positivt prisbrott.
 • 38,2% FR vid 0,196 är den första nivån att titta på. Om det ses kan det sätta scenen för omprövning av 0,213 till 0,215. Under tiden kan 0,187 vara den lägre nivån att titta på.

Figur 4: XRPUSD Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Bull behöver en paus?

 • I vår senaste utgåva av OKEx Technical Weekly, vi har bekräftat ETHUSDTPositiva breakout efter att ha bildat ett stigande triangelmönster.
 • i alla fall, ETH tjurar kan behöva ta en paus, eftersom en baisseartad crossover i den stokastiska oscillatorn verkar på gång, vilket tyder på att rallymomentet verkar börja avta. Under tiden verkar den långsamma stokastiska bilda en dubbel topp.
 • Även om tjurarna kan behöva ta en kort paus betyder det inte att det medellånga rallyt upphör. Eftersom den ultimata oscillatorn förblev i upp-trenden mars-april kan en kortvarig korrigering utgöra en köpmöjlighet.
 • 100-dagars MA runt 184-området kan vara den första nivån att titta på, och kanalstödet ligger nära 170. Dessutom kan 38,2% FR nära 163 vara ett annat fokus.

Figur 5: ETHUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ZECUSDT – Rally blir trött?

 • ZEC var en av de bäst presterande altcoinsna under måndagsasien, handlades nästan 6% högre mot USDT.
 • Det kan dock finnas en tur för tjurarna här, eftersom RSI ligger på nivåer som överensstämmer med de tidigare två korrigeringsperioderna före.
 • En vändning nu, om den ses, skulle öka chansen för priset att testa triangeln, för att se om den kan vända det tidigare motståndet till stöd.
 • Den första nivån att titta på kan vara 42. Om det komprometteras kan det stärka fallet med omprövning 38.

Figur 6: ZECUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me