OKEx Technical Weekly: 9 mars 2020

Det är en kaotisk värld.

Kryptohandlare och tittare återvänder från helgen med ett blodbad på de bredare kryptovalutamarknaderna. Priserna på bitcoin rasade 8% och gick kort under 8000 nivåer, medan ledande altcoins som ETH, EOS, och LTC drabbats av tvåsiffriga förluster.

Det faktum att volatiliteten har ökat över större tillgångsslag på grund av det eskalerande koronavirusutbrottet globalt och den ökande oro för dess möjliga ekonomiska konsekvenser. I skrivande stund, WTI kraschade 25% på priskrig, aktier i Asien minskade med 5-6%. Samtidigt ökade efterfrågan på tillflyktsort. Med USDJPY rörde 101,50 och guld- priserna är bara blyga av USD1700-nivåer.

Eftersom den baisseartade känslan verkar intensifierad visar våra data att bitcoins nedåtgående fart har avtagit, och det kan vara ett tecken på att marknaderna börjar stabilisera sig. OKExs BTC Long / Short Ratio har gått i en nedåtgående trend sedan slutet av februari, och Raito slog 1,71 under helgen, den lägsta nivån sedan 8 februari.

En lägre andel innebär att det var färre OKEx-handlare med korta nettopositioner över tiden, och deras korta positioners potentiella vinster har minskat. Det betraktas ofta som ett tecken på att marknaden börjar återhämta sig.

Figur 1: OKEx BTC lång / kort (förhållande källa: OKEx)

Dessutom visar nya uppgifter från Sentix att investerare verkar upprätthålla bitcoins förvrängning som en tillflyktsortstillgång trots den nyligen avvikande utvecklingen med guld- och JPY.

Figur 2: Sentix Strategic Bias – Bitcoin (USD) (Källa: Sentix)

Marknaden kan ytterligare materialisera BTC: s butik med värdet av natur och fristadskaraktäristik om den globala riskavstämningen kvarstår, och det kan potentiellt vara en drivkraft för BTC-priserna på ett medellångt perspektiv.

Prisanalys

BTCUSDT – Ytterligare ett dödskors i början?

 • I vår senaste utgåva av Technical Weekly har vi påpekat det BTC priserna skulle kunna återhämta sig efter försäljningen i slutet av februari, och priset återhöll sig inom våra förväntningar. Men björnar återfick kontroll på grund av den ökande globala osäkerheten.
 • De senaste prisåtgärderna har pressat det 10-dagars glidande genomsnittet lägre och verkar som om det är på väg att producera en baisseartad crossover med det 200-dagars glidande genomsnittet. Vi tror dock att dödskorset inte är en tillförlitlig signal på grund av det blandade deltagandet tidigare.
 • Alla tre viktiga momentumindikatorerna låg i ett såld område, och den nuvarande situationen är ungefär som i mitten av november, där BTC priserna sjönk från 8200 nivåer till 6500 nivåer.
 • Vi tror att BTC: s kortsiktiga nackdel har minskat och momentum bör kunna stödja priset för att stabiliseras eller få en kortsiktig återgång. Decemberhöjdpunkterna på 7600 områden kan vara anständigt stöd för nu.

Figur 3: BTCUSDT – Dagligt diagram (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Mer utrymme att gå ner?

 • ETHUSDT förblir väl över det 200-dagars glidande genomsnittet, även om bitcoin redan har handlat under sådana nivåer. Det kan vara en av indikationerna på det ETH kan fortfarande ha mer utrymme att gå söderut.
 • Det faktum att paret fortfarande inte är översålt trots försäljningen under de senaste två dagarna, vilket stärkte det kortsiktiga baissfallet. Men de nuvarande nivåerna kanske inte är för långa för den kortsiktiga botten.
 • Det 200-dagars glidande genomsnittet i 175-området sammanföll med 23,6% Fibonacci retracement och motståndsvänt stödnivåer i mitten av januari, och det kan vara den första nivån att titta på.
 • Det är värt att notera att summan ETH låst i DeFi är avstängd från de senaste nedgångarna och har återhämtat sig sedan slutet av förra månaden. En fortsättning på en sådan trend kan stärka framtida kortsiktiga rebounds.

Figur 4: ETHUSDT – Dagligt diagram (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 5: ETHUSD låst i DeFi (Källa: DeFi Pulse)

BCHUSDT – Bearish vändning efter huvud och axlar mönster?

 • BCHUSDT handlades 13% lägre under måndagsasien och bröt under det 200-dagars glidande genomsnittet, i linje med BTCSenaste prisåtgärder.
 • Paret har bildat ett huvud- och axelmönster och har handlats under halsen. Att bryta under halsen kan tyda på att en baisseartad vändning kan vara i början, och det tenderar att stärka nackdelen, även om vändningen kan ta tid att utvecklas.
 • Måndagens lägsta nivå på 258,18 kan vara en kritisk nivå att titta på, om den går sönder, som kan öppna dörrarna mot de nedre 230 handtagen.

Figur 6: BCHUSDT – Dagligt diagram (Källa: OKEx, Tradingview)

ALGOUSDT – Bearish vändning bekräftad … igen?

 • Ett liknande huvud och axelmönster ses också i ALGOUSDT. Tillfälligt har paret också handlat under halsen efter att en baisseartad avvikelse inträffade i mitten av februari.
 • Nu har priset sjunkit tillbaka till den tidigare sidokanalen. Om priset inte kunde stängas över det tidigare kanalmotståndet på 0,31, kan det stärka ett medelfristigt baissärfall för paret.
 • Vi förväntar oss inte att priset kommer att sjunka under 0,2 på kort sikt; om marknadsstämningen försämras ytterligare kan det dock leda till att priset gradvis går till 0,26-0,26-området.

Figur 7: ALGOUSDT- Dagligt diagram (Källa: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map