Björnar i kontroll, sentiment försämrades.

Viktiga takeaways

 • – BTC: s prisåtgärder under helgen har försvagat kryptomarknadens förtroende när globala aktier och olja fortsatte att glida.
 • – Data visar att medellång sikt har förändrats mot nackdelen.
 • – Tekniska indikatorer antyder att prisvolatiliteten för större altcoins berodde på en ökning.

Stag för slag

Crypto-björnar håller igen ett fast grepp på kryptovalutamarknaderna på måndag Asien, eftersom de globala koronavirusfallen har toppat 720 000. Investerare har fokuserat på pandemins makroekonomiska nedfall och den fortsatta låsning av stora ekonomier har skuggat de globala tillväxtutsikterna. I vår tidigare publikation betonade vi att bitcoin kan vara en bra skydd mot fiatvalutans devalveringar, men inte mot en global lågkonjunktur. Även om centralbanker och beslutsfattare har gjort aggressiva steg för att försöka begränsa skadan, verkar recessionens berättelse alltmer märkbar och har fått dragkraft. Investerare och handlare vill förmodligen inte missa hur detta kan spela ut.

Priserna på BTC har rört 5800-området innan något återhämtat sig till cirka 6000. Stora altcoins var mestadels i rött, med BSV gav upp mer än 4% av värdet, och samtidigt ETH, XRP, och TRX har handlat 2% till 4% lägre. Det är värt att notera det BTC och SPX förblev i en hög korrelation, medan guld- har överträffat krypto och aktier. Vi tror att korrelationen mestadels kommer att förbli obruten om den massiva försäljningen på aktie- och oljemarknaderna fortsätter, eftersom likviditetsrisken kan fortsätta tvinga investerare att sälja sina bitcoins för att kompensera sina förluster i andra tillgångar..

Figur 1: BTC / SPX / GOLD sedan februari – Dagligt diagram (Källa: Tradingview) Figur 2: Sentix’s Bitcoin Strategic Bias (Källa: Sentix)

Dessutom verkar känslan på medellång sikt också försämras. Sentix’s Bitcoin Strategic Bias, som mäter 6-månaders förväntningarna på kryptotillgången från allmänna investerare, och betraktas som en ledande indikator på marknaden, sjönk 12 procentenheter denna vecka. Patrick Hussy, verkställande direktör på Sentix, säger “det finns mycket som tyder på att nästa våg av bitcoinförsäljning är nära förestående.”

Prisanalys

BTCUSDT – Prisets volatilitet på väg att ta upp?

 • En breakout till nackdelen har producerats under helgen efter avyttringen av aktier på fredag. BTCUSDT har närmade sig det 12-timmars lägre Bollinger-bandet, och banden har varit i press, vilket tyder på att prisvolatiliteten kan öka.
 • MACD skapade en 12-timmars baisseartad crossover. Detta kan indikera en förändring i fart mot nackdelen.
 • Priserna har producerat lägre lägsta, RSI har ursprungligen följt, men UO har ännu inte skapat en lägre låg. Om man ser det kan fler lågprisnivåer materialiseras.

Ser vi fram emot verkar ett test av 61,8% Fibonacci Retracement oundvikligt. Om försäljningen accelererar kan en omprövning av FR-nivåerna på 38,2% vara möjlig.

Figur 3: BTCUSDT – 12-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Björnar kan skicka priset till 117?

 • ETHUSDT har inte kunnat avancera utöver sitt 12-timmars motstånd, som förblir obrutet i ungefär tre veckor.
 • Bollinger-bandens pressning föreslog att prisvolatiliteten kan bero på en ökning. Om motståndet förblir giltigt, vilket är mer sannolikt med tanke på den aktuella känslan, kan det stärka fallet med ytterligare korrigeringar i priset.
 • 117 till 120 kan vara det första området att titta på, vilket är nedgången i förra veckan. Om sådana nivåer komprometteras kan en ytterligare glidning mot 105-området bli allt mer sannolikt.

Figur 4: ETHUSDT 12-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

TRXUSDT

 • TRON har återigen skapat avvikelser mellan pris och fart, med priset som producerat några lägre toppar, och RSI instämde inte.
 • Även om en sådan avvikelse skulle kunna anses vara positiv under normala marknadsförhållanden, men med tanke på den nuvarande pessimistiska miljön, borde dock inte chansen att få en falsk här uteslutas.
 • Oavsett riktning för det förväntade utbrottet är sannolikheten för en ökning av prisvolatiliteten relativt hög eftersom Bollinger-banden har pressats.
 • Den första nivån att titta på kan vara 0.01007, vilket är den lägsta förra veckan. Om paret kan bryta sig över 0,01209-området kan en kortsiktig återföring bekräftas.

Figur 5: TRXUSDT 12-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

OKBUSDT

 • OKEJ B har handlat nära sin 38,2% Fibonacci Retracement och närmar sig 2 månaders trendlinjemotstånd.
 • Med tanke på att utbytestoken kan vara relativt okorrelerad med den allmänna kryptomarknaden, har indikatorer visat att uppåtmomentet förblev intakt, vilket ökade chansen att få en positiv vändning, och veckan kan vara avgörande när det gäller utvecklingen av de framtida prisåtgärderna.
 • Det höga den 20 mars 4,83 kan vara den första nivån att titta på. Om det ses kan sannolikheten för att nå 61,8% FR öka. 20-MA vid 3.9 kan vara den lägre nivån att titta på.

200-MA och 23,6% FR är nära 3,32-området.

Figur 6: OKBUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me