OKEx Technical Weekly: 3 februari 2020

Teknisk analys av veckans kryptohandelsmarknad

Det optimistiska sentimentet förblev intakt på kryptovalutamarknaderna när koronavirusutbrottet fortsätter och hur det kan påverka den globala ekonomiska tillväxten. När vi går in i februari förväntas marknadsaktörerna i Kina återgå till handel efter månhelghelgen. Utvecklingen på aktiemarknaderna är också ett annat fokus SHCOMP störtade så mycket som 9% vid öppet efter nyårsuppehållet. Däremot har priserna på bitcoin kort berört 9600-nivåerna under Asiens tidiga måndag.

Eftersom marknaderna är tre månader från bitcoins halvering visar de senaste uppgifterna att institutionella investerare och privatinvesterare nu är positiva till BTCUtsikter på medellång sikt. Sentix Strategic Bias, som mäter den medelfristiga uppfattningen om värde på Bitcoin, har hoppat till +0,23, den högsta nivån sedan augusti 2019. Patrick Hussy, verkställande direktör på Sentix, anser att läsningen är en indikation på en ökad köpvillighet och är en positiv signal för denna tillgångsslag.

Figur 1: Sentix Bitcoin Strategic Bias (Källa: Sentix) Figur 2: CME Bitcoin Futures 1-timmarsdiagram (Källa: Tradingview)

Vi vill emellertid också påpeka att CME bitcoin futures timgap förblir ofylt. Figur 2 visar den klyfta som producerades förra veckan ligger mellan 9255 till 9120. Vi tror att klyftan kan förbli ofylld om den positiva känslan och momentumet på bitcoin fortsätter att öka. Ändå en liten korrigering på BTC utlöst av kortsiktigt vinsttagande kan vara möjligt, om man ser det, som skulle kunna skapa en chans att fylla klyftan. Men det kan också betyda ytterligare en köpmöjlighet före halveringen.

Den positiva känslan återspeglas också i altcoin-utrymmet, som ledande altcoins som ETH och XRP båda steg 5% till 6% tidigare under sessionen, medan mitt / små bokstäver namn som XTZ och ICX ökade med 11% respektive 22%. Intressant nog visar data det ETH gruvarbetare har samlat mer ETH tokens under de senaste sex månaderna.

Data från Santiment visar att antalet eterpoletter innehas av alla ETH gruvbassänger når sin högsta nivå på 1,69 miljoner ETH. Många Eth-tittare betraktades som en underliggande positiv faktor för token.

Figur 3: ETH Miners Balance Over Time (Källa: Santiment)

Vad du saknade

 • Deutsche Bank tror att bitcoin förblir “för flyktigt” för att bli en värdebutik. I sin senaste undersökning, “The Future of Payment”, sa banken att “kryptovalutor har passerat tipppunkten som behövs för att bli moderiktiga” och citerade fallet från 2018 till 2019 och sa att bitcoin är “för flyktigt” för att vara en pålitlig butik. av värde.
 • Japan har värmts upp ytterligare för sin digitala valuta. BoJs vice guvernör Masayoshi Amamiya sa att centralbanken måste vara redo att utfärda digitala valutor om snabba tekniska framsteg inom avvecklingssystem ökar allmänhetens efterfrågan. Han tillade att det var ”väsentligt för BoJ att fortsätta undersöka möjligheten att utfärda CBDC.
 • Kryptosamhället har nu ett sätt att tweeta om bitcoin, en bitcoin-emoji. Twitter-grundaren Jack Dorsey twittrade en nyligen tillagd bitcoin-emoji under helgen. Bitcoinemoji har välkomnats varmt av kryptosamhället, och många av dem har twittrat det på egen hand, inklusive OKEx: s VD Jay Hao och CSO Alysa Xu.
 • Cardano kan vara en av de mest decentraliserade kryptokurvorna, enligt Cardanos grundare Charles Hoskinson. I en intervju med Cointelegraph sa Hoskinson att han tror att token kommer att gynnas av den kommande hårda gaffeln och så småningom kan ytterligare öka Cardanos decentraliserade natur.

Prisanalys

BTCUSDT

 • BTCUSDT har utökat sitt rally efter att ha uppnått en vinst på 30% i januari, och paret fortsatte att ligga över det 200-dagars glidande genomsnittet.
 • Men rallyt kan se lite trött ut. Medan priset har producerat några högre toppar kunde både 9-dagars RSI och den ultimata oscillatorn inte följa efter, vilket tyder på att rallymomentet kan blekna något.
 • Det 200-dagars glidande genomsnittet och 61,8% Fibonacci Retreatment verkar anständigt stöd om en prisåtergång ses härifrån, och dessa nivåer matchas också med det lägre stödet från den senaste kanalen.
 • Dessutom har OKExs BTC Long / Short Ratio hållit sig nära den senaste tidens topp, vilket tyder på att shortsens potentiella vinst har blivit högre.

Figur 4: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 5: OKEx BTC lång / kort kvot (Källa: OKEx)

XRPUSDT

 • XRPUSDT: s rally kan komma till ett kritiskt ögonblick eftersom paret verkar vara på väg att testa om 200-dagars glidande medelvärde.
 • Bollinger-banden har ursprungligen börjat pressa sig, vilket tyder på att volatiliteten kan öka inom överskådlig framtid. RSI indikerade också att drivkraften verkar förbli intakt.
 • om det bekräftas kan nästa nivå att titta på vara 0.30-området, och den nedre änden av den senaste kanalen kan också vara den lägre referens.

Figur 6: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT


 • Det senaste ETHUSDT-rallyt kunde komma att ta slut, eftersom indikatorer inte visade hållbar fart, med RSI har inte kunnat producera några högre toppar tillsammans med rallyet.
 • Dessutom verkar en MACD baisseartad crossover i början, som betraktas som en kortsiktig baissignal om det bekräftas.
 • Vi har sett ett liknande fall tillbaka i mitten av januari, där priset har stigit och fartindikatorer inte följde.
 • Paret kan testa det nedre kanalstödet, som ligger i 182-området om historien upprepar sig.

Figur 7: ETHUSDT 4-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map