OKEx Technical Weekly: 24 februari 2020

Viktiga takeaways

 • Kryptovalutamarknader är i risk-off-läge efter att bitcoin inte lyckades säkra de viktigaste 10000-nivåerna.
 • Data tyder på att det allmänna krypto-tillgångssentimentet nått en rekordhög nivå, men överentusiasmen kan vara baiss på priset.
 • ETH verkar i vänteläge; LTC har fortfarande utrymme att köra; ADA visar hausseartad divergens.

Det har varit en risk-off-session i kryptovalutautrymmet på måndag då priset på bitcoin stannade på 9700 nivåer. Det kom efter att bitcoin kort har handlat nära nyckelområdet 10000 under helgen. Men näringsidkare verkar redan ha förväntat sig denna korrigering, eftersom CME-futures har skapat ett timavstånd tidigare i sessionen.

Även om de positiva förväntningarna på halveringen fortfarande är mest intakta, är marknadens entusiasm BTC kan förvandlas till en trångt handel, vilket kan öka riskerna för en lång pressning eller påverka priset negativt på kort sikt.

Figur 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment (Källa: Sentix)

Figur 2: CME Bitcoin Futures Gap Down (Källa: Tradingview)

Figur 1 visar Sentix Cryptocurrency Asset Class Sentiment Index. Indexet nådde en rekordhög nivå på -11,5. Även om det negativa värdet innebär att många investerare fortfarande har en pessimistisk inställning till krypto som en tillgång, men trenden har gått uppåt. Manfred Hubner, verkställande direktör på Sentix, tror emellertid att bitcoins prisuppgång kan avta om så är fallet "investerarnas entusiasm" fortsätter.

Figur 3: Sammanfattning av CME CoT (Källa: CME Group)

Det är värt att notera att hävstångskontot har ökat deras bitcoin-korta positioner i CME-futures och optioner under tre på varandra följande veckor. Det kan också stärka ett kortvarigt BTC-baissärende.

På andra håll har vi sett priskorrigeringar i större altcoins efter BTC misslyckades med att återvinna de kritiska nivåerna på 10000. I skrivande stund, ETH sjönk 1,5%, medan XRP gav upp mer än 3%. De senaste överlägsna namnen som ATOM och XTZ båda skar mer än 8%.

Prisanalys

BTCUSDT – Har fortfarande lite utrymme att komma tillbaka innan du vänder?

 • BTCUSDT har producerat några lägre toppar i 4-timmarsdiagrammet i mer än en vecka och bildat en kortvarig nedåtgående kanal.
 • Medan priset har svävat nära det mellersta Bollinger-bandet, antyder momentumindikatorn att det fortfarande fanns utrymme för priset att återhämta sig på kort sikt. Emellertid kan returen möta sitt första motstånd nära 9950.
 • Den övre änden av den senaste nedkanalen runt 10050 kan vara ett annat betydande motstånd.
 • Om priset inte kan bryta kanalmotståndet kan det förstärka det baisseartade fallet att testa om 38,2% Fibonacci retracement nära 9320.

Figur 4: BTCUSDT 4-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Vänta och se-läge efter det massiva rallyt?

 • ETHUSDT har varit inom 6 timmars intervall och Bollinger-banden har pressats mycket långsamt, vilket tyder på att prisvolatiliteten kan öka, men kanske senare.
 • Paret verkar bilda ett triangelmönster, vilket också indikerar att handlare nyligen har väntat och väntat.
 • Momentumindikatorer har dock visat en något baisseartad avvikelse.
 • Det övre motståndet nära 285 kan vara den första nivån att titta på, och den nedre änden av 260 kan vara en annan referens.

Figur 5: ETHUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

LTCUSD – Tjurar är fortfarande inte trötta?

 • Det senaste rallyt av LTCUSDT har skickat priset på paret från 38 till över 80 i år, vilket gör det till en av de bästa vinnarna bland stora altcoins.
 • Även om 2020-trenden i stort sett är obruten, kunde de senaste prisåtgärderna ha oroat vissa LTC-tjurar eftersom det misslyckades med att bryta de 84 nivåerna.
 • Ett stigande triangelmönster verkar vara på väg, och en breakout uppåt kan göra det möjligt för paret att testa om de 84 nivåerna. De högre höjderna i RSI stärkte också ett kortvarigt LTC hausseartat fall.
 • Om ett baisseartat fall ses, är området 70 den första nivån att titta på.

Figur 6: LTCUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx, Tradingview)

ADAUSDT – Bullig avvikelse efter hård gaffel

 • ADAUSDT har fått fart sedan förra veckan, eftersom RSI har varit i en hausseartad divergens. Samtidigt förblev uppgången i William% R intakt, vilket tyder på att prisuppgång kan förväntas.
 • Klämman i Bollinger-band verkar på gång. En ytterligare pressning kan vara ett annat tecken på potentiell prisvolatilitetsökning.
 • Den tidigare höjden på 0,063 kan vara den första nivån att titta på, och det lägre stödet nära 0,055 verkar anständigt vid denna tidpunkt.

Figur 7: ADAUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx


https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map