OKEx Technical Weekly: 2 mars 2020

Kryptovalutamarknaderna har initialt stabiliserats efter att priserna på bitcoin sjönk från 10000 nivåer till cirka 8500 under helgen. I vår senaste utgåva av Technical Weekly har vi lyft fram alltför entusiasm i BTC marknaden kan äventyra rallyt och få en negativ inverkan på priset på kort sikt. Sedan dess, BTC har gett upp cirka 14% av värdet på en vecka och misslyckades med att upprätthålla sitt stöd på det 200-dagars glidande genomsnittet.

Även om marknaderna generellt sett förblev positiva BTC på grund av den kommande halveringen tror vi att bias fortfarande kan lutas mot neutralt / något negativt på kort sikt, eftersom den kortslutande aptiten verkar relativt hög. Vi såg att OKEx BTC Long / Short Ratio har minskat från de senaste topparna men fortfarande på relativt höga nivåer (2.34) jämfört med avläsningarna i början av januari (1.06 ~ 1.33).

Bild 1: OKEx BTC lång / kort kvot (Källa: OKEx)

Den känslan av obeslutsamhet återspeglades också i det öppna intresset och handelsvolymen. Vi märkte att vår BTC öppet intresse har sjunkit sedan mitten av februari, vilket tyder på att det fanns mindre nya pengar på marknaden. Det kan dock också innebära att den nuvarande prisutvecklingen kan ta slut. Dessutom har handelsvolymen börjat bli lägre, och det kan innebära att handlare har haft sina positioner och kan betrakta som ett tecken på prisstabilitet.

Figur 2: OKEx BTC Futures Open Interest and Trading volume (Källa: OKEx)

Marknader har också stöttat för en mjuk start i altcoin-rymden, med ETH och XRP sjönk cirka 2%, medan XTZ och LÄNK gav upp mer än 6% i den tidiga handeln i Asien. Vi har också sett ett första tecken på stabilitet i altcoinutrymmet, eftersom Total Ex-BTC Crypto Market Cap verkar kunna behålla sitt stöd vid 365-dagars glidande medelvärde. Altcoin-tittare vill förmodligen hålla detta diagram under sina radarer.

Figur 3: Total Crypto Market Cap Ex-BTC (Källa: Tradingview)

Prisanalys

BTCUSDT – Kortvarig rebound-insikt?

 • BTCUSDT har misslyckats med att upprätthålla stödet på sitt kritiska 200-dagars glidande genomsnitt under den senaste veckan; indikatorer visade dock att det nuvarande tillståndet skulle kunna stödja en kortsiktig återhämtning.
 • Vi har sett ett positivt dagligen ljusstake under tillverkning, om det bekräftas kommer det att bli det första efter sju på varandra följande negativa ljusstake. Mönstermässigt kan det utvecklas till ett morgonstjärnmönster som liknar vad som hände i slutet av november och mitten av december (röda rutor). Båda fallen visade att en kortsiktig återhämtning inträffade efter ett morgonstjärnmönster.
 • Momentum-indikatorer målade också samma bild. Både RSI och den ultimata oscillatorn låg i botten i det översålda området redan i november och december. En liknande situation upptäcktes också nyligen, med 9-dagars RSI vid 29, och UO berörde 40.
 • Även om en kortvarig återhämtning är möjlig kan prisåterhämtningen på medellång sikt fortfarande ifrågasättas, och det är alldeles för tidigt att kalla en verklig återföring.
 • 200-SMA kan vara den första nivån att titta på, vilket är runt mitten av 8700 handtag. Om man ser kan 38,2% Fibonacci retracement se mer motstånd. Lägre stöd vid 8220 skulle vara en annan referens.

Figur 4: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – En breakout i början?

 • ETHUSDT är fortfarande relativt i bättre form än bitcoin och några andra stora altcoins eftersom paret fortfarande till stor del ligger över sitt 200-dagars glidande medelvärde.
 • Den senaste prisjusteringen verkar emellertid sätta paret i ett dagligt fallande triangelmönster, och ett utbrott verkar på kort förestående, och det är troligtvis på nackdelen. Om det ses kan det sätta priset för att testa novemberhöjderna på 195-198-nivåerna. Den förväntade breakout är också inställd för att testa Jan-Feb trendlinje stöd.
 • Momentumindikatorerna föreslog att paret fortfarande inte är översåld. Gilla också BTC, OKEx ETH Long / Short Ratio låg kvar på en relativt hög nivå. De två faktorerna stärkte en baisseartad för ETH.
 • Novemberhöga 195-198 kan vara det första området att titta på.

Figur 5: ETHUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 6: OKEx ETH lång / kort kvot (Källa: OKEx)

XRPSDT – Mer utrymme att gå ner?

 • XRPUSDT har redan under sitt glidande genomsnitt på 200 dagar i mer än fem dagar, en relativt svagare utveckling än ETH.
 • Paret verkar ha bildat ett huvud- och axelmönster, vilket kan vara ett tecken på en medellång sikt hausse-till-baisse vändning.
 • Mönstret kan göra det möjligt för paret att dra sig tillbaka till cirka 0,175 nivåer, vilket är i linje med mitten av december. Om en sådan nivå ses kan det förånga 2020-vinsterna.
 • Vi förväntar oss inte att priset kommer att sjunka till sådana nivåer på kort tid, och till och med en viss kortsiktig återhämtning är tillåten på kort sikt. Vi tror att 0.213 till 0.216 skulle vara ett viktigt område att titta på.

Figur 7: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map