OKEx Technical Weekly: 17 februari 2020

Stämningen på den bredare kryptovalutamarknaden har varit blandad efter att bitcoinpriserna drog sig tillbaka från 10400 nivåer till cirka 9800 på måndagen under Asiens session. Data tyder på att marknadsaktörerna var uppdelade på deras medellång sikt för den ledande kryptovalutan. En ny undersökning från Sentix visar att institutionella investerare har haft en något pessimistisk syn på bitcoin, medan privatinvesterare har varit relativt positiva. Uppdelningen i känslan kan dock leda till en ökning av prisvolatiliteten inom kort.

Patrick Hussy, verkställande direktör på Sentix, sa, ”när en så stor åsiktsskillnad uppstod, blev det spännande efteråt. Detta berodde på att en av investerargrupperna hade ett större behov av justering i efterhand. Till slut tog privata investerare ofta ledningen när partisklyftan ökade. ”

Figur 1: Sentix Bitcoin Strategic Bias – Inst. Mot. Rtl. (Källa: Sentix) Figur 2: 1-timmarsdiagram för CME Bitcoin Futures (Källa: Tradingview)

Näringsidkare vill inte missa utvecklingen av CME bitcoin futures timgap. CME-bitcoin-terminer öppnade med en timmes lucka nere på måndag, och klyftan ligger mellan 10460 och 10080. I våra tidigare publikationer har vi påpekat att den höga tendensen för gap-fyllning av CME-bitcoin-futures. Om det ses kan BTC komma tillbaka till nästan 10500 före nästa utveckling.

Annars har vi sett ganska mycket rött över hela linjen, med ETH gav upp mer än 7%, medan XRP sjönk cirka 10%. Mindre namn som TRX och ATOM har minskat med mer än 10%. Vi vill lyfta fram det totala krypto-ex-BTC-marknadsdiagrammet nedan, vilket kan oroa några av altcoin-tittarna. Diagrammet kunde inte återta de första motståndsnivåerna nära 120B. Även om det är för tidigt att kalla omvändning, men en fortsättning av korrigeringen kan göra hållbarheten hos det bredare altcoin-rallyet tveksamt.

Figur 3: Total Crypto Ex-BTC Market Cap (Källa: Tradingview)

Prisanalys

BTCUSDT

 • I vår senaste utgåva av Technical Weekly, Vi har påpekat att BTCUSDTs rally kan behöva ta en kortvarig paus innan vi återvinner oktoberhöjdpunkten 10500.
 • Vi tror att den nedre ändstödet för den nuvarande kanalen borde vara bra, och 38,2% Fibonacci retracement nära 9300 skulle vara en annan stödnivå.
 • Ett dagligt gyllene kors verkar vara på väg, med 50-dagars glidande medelvärde kommer att stiga över 200-dagars glidande genomsnitt. Det sista gyllene korset av sådana resulterade i ett massivt rally från maj till juli.
 • OKEx BTC Long / Short Ratio förblev dock på YTD-högt, vilket kan indikera att något större kapital har varit i korta positioner, och deras potentiella vinst kan vara betydligt högre än longs.

Figur 4: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 5: OKEx BTC lång / kort kvot (Källa: OKEx)

LTCUSDT

 • LTCUSDT kan börja stabilisera sig när paret testar sitt 4-timmars trendlinjestöd.
 • RSI-avläsningen antyder att paret kunde ha varit i kortsiktig översåld. Under den senaste månaden hade priset återhämtat sig när 4-timmars RSI sjönk under 30.
 • Dessutom har 200-MA (lila linje) inte äventyrats sedan början av januari, och det kan vara en annan stödnivå.

Figur 6: LTCUSDT 4-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT

 • BSVUSDT har närmade sig den kritiska supportnivån eftersom paret har sjunkit mer än 17% på måndag i Asien.
 • Den tidigare lågpunkten vid 235 kan vara en kritisk nivå att titta på, vilket också ligger nära 200-MA. Om det komprometteras kan ytterligare korrigeringar ses.
 • MACD har också gått längre in i det negativa området, med den baisseartade crossover-breddningen, bot betraktas som ett baisseartat tecken.
 • Tillbakadragandet av BSV-terminsöppningar kunde också indikera att priset kunde ha börjat sakta ner.

Figur 7: BSVUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview) Figur 8: OKEx BSV Futures Open Interest & Handelsvolym (Källa: OKEx)

XLMUSDT

 • XLMUSDT kan se en ytterligare nackdel efter att en trippel toppformation bekräftade den baisseartade känslan.
 • Även om priset initialt kan stabiliseras vid det 20-dagars glidande genomsnittet föreslår dock RSI att paret fortfarande inte har sålts över, vilket tyder på att det kan finnas ytterligare nackdelar.
 • 200-MA nära 0,06 kan vara den första nivån att titta på, om den äventyras, kan den tidigare lågnivån på 0,0549 vara nästa nyckelnivå.

Figur 9: XLMUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map