OKEx Technical Weekly: 06 apr 2020

BTC för att testa nyckelmotstånd med blandat sentiment.

Viktiga takeaways

– BTC är inställd på att testa USD7000-7200 nivåer efter sidohandel under helgen.

– Den senaste kollapsen av hashfrekvensen kan stärka tjurarna, medan andra uppgifter tyder på att investerare har varit övertygade.

– Prisvolatiliteten på kort / medellång sikt är inställd på att öka i större altcoins.

Marknadsöversikt

Det har tydligen en blandad start för kryptovalutamarknaden, som priserna på BTC har handlat i sidled mellan USD6600-området och USD7200 nivåer under helgen utan betydande genombrott. Vid den tiden som bitcoin blockeringshalvering är halvering förväntas för att hända på mindre än 40 dagar förblev den kortsiktiga känslan över den ledande krypton relativt låg, trots den senaste återhämtningen på marknaden. Sentix Bitcoin Strategic Bias, som mäter sex månaders förväntningar hos BTC-investerare, återhämtade sig kraftigt förra veckan. Manfred Hubner, verkställande direktör på Sentix, påpekade dock att ”Overconfidence Index (visas inte här) har handlats till +5, vilket är mer i en zon som talar för för mycket självförtroende från investerarnas sida. Så det finns ingen tydlig positiv indikation på stigande bitcoinpriser. ”

Figur 1: Sentix Bitcoin Strategic Bias (Källa: Sentix)

Figur 2: Bitcoin Hash Ribbon (Källa: Woobull Charts)

Ändå tyder det på grundläggande BTC priserna kan ha bottnat. Framstående bitcoinanalytiker Willy Woo twittrade det, den senaste kollapsen av Hash Ribbons visade att vissa gruvarbetare inträffade under marknadskraschen den 12 mars, och han tror att gruvarbetare inte kommer att lägga till mer säljtryck härifrån.

Annars har det varit en blandad påse med BSV handlades cirka 1% lägre medan TRX fick mer än 7%. MKR förblev i fokus, som Maker Foundation är tänkt att vara upplöst För att bli helt decentraliserad är flytten en del av ansträngningarna att skapa en självförsörjande MakerDAO. MRK handlade med 7% sänkt i Asien måndag.

BCH tittarna vill inte heller missa halveringen av blockbelöningen, som förväntas äga rum den 8 april. BCH gruvarbetares belöning går från 12.5 BCH till 6,25 BCH per block. BCH handlade hälften av en procent lägre under måndagssessionen.

Prisanalys

BTCUSDT – Motstånd mot halsen i fokus

 • BTCUSDT har återhämtat sig efter försäljningen den 12 mars, och det verkar närma sig 61,8% Fibonacci Retracement, där det ligger nära halsen i det tidigare nacke- och axelmönstret.
 • Momentumt har det varit lite blandat, men förspänningen verkar något mot den positiva sidan, med RSI har skapat några högre toppar, medan UO har producerat några lägre toppar. En liten breakout i OBV verkar emellertid i början, om det bekräftas, kan det öka sannolikheten för det hausseartade fallet.
 • Det är värt att notera att ett litet gyllene kors också är på gång, med 100-MA något över 200-MA.
 • Även om omprövningen av 61,8% FR sannolikt är på kort sikt, tror vi emellertid att halsmotståndet nära USD7200 till 7300 fortfarande kan vara friskt.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

ETHUSD – en breakout förväntas

 • ETHUSDT har bildat ett stigande triangelmönster, och ett utbrott på kort sikt verkar överhängande. Pressningen av Bollinger Bands indikerar också att prisvolatiliteten förväntas öka.
 • RSI och OBV gav båda positiva breakouts, vilket tyder på att parets köpmoment har ökat, vilket stärkte fallet med att ha en avgörande breakout av priset.
 • Den första nivån att titta på kan vara 200-MA vid 172, medan det nedre stödet nära 120 är ett annat viktigt område.

Figur 4: ETHUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

ATOMUSDT – en ny trend i utveckling?

 • ATOMUSDT har ursprungligen hoppat över trendlinjemotståndet från februari till mars med stark fart, eftersom RSI har skapat en tydlig breakout.
 • Även om priset kan ligga över trendlinjen föreslår Bollinger Bands-pressen att prisvolatiliteten kan öka härifrån.
 • Den inledande vändningen av OBV antyder att köpmomentet har ökat, en ytterligare ökning av uppåtmomentet kan göra det möjligt för priset att starta en ny trend på medellång sikt från denna punkt.
 • Högsta 20 mars på 2,48 kan vara den första nivån att titta på.

Figur 5: ATOMUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map