Lär dig grunderna för optionshandel, nyckeltermer och fördelar

Derivathandel ökar i kryptorummet som ett populärt säkrings- och arbitrageverktyg för professionella handlare. Om du är frestad att dyka in på den här lukrativa marknaden och hoppas kunna lära dig mer om de grundläggande begreppen, nyckeltermerna och fördelarna med optionshandel, har du kommit till rätt ställe.

När vi lanserar OKEx-alternativ snart, Vi har förberett den här artikeln så att du kan förstå alla grunderna om alternativ. Missa inte frågesporten * i slutet, eftersom du kan vinna belöningar för att få alla rätta svar!

* Period: 12–19 dec, 2019 (UTC)

Vad är alternativ?

Option är kontrakt som ger köpare rätt, men inte en skyldighet, att köpa eller sälja en underliggande tillgång till ett förutbestämt pris inom en viss period.

Det finns bara två typer av alternativ, nämligen, köpoption och säljoption.

När du förväntar dig att priset på en underliggande tillgång kommer att stiga, köp en ring upp alternativ. När priset har stigit kan du köpa tillgången till ditt förutbestämda pris, vilket är lägre än marknadspriset.

Tvärtom, om du förväntar dig att priset kommer släppa, köp en säljoption. När priset sjunker kan du sälja din tillgång till ditt förutbestämda pris, vilket är högre än marknadspriset.

När en köpare vill utnyttja en option inom perioden måste säljaren sälja den till köparen. Och när köparen väljer att inte utöva det behöver säljaren inte betala något i det här fallet.

Vi kommer att förklara alla nyckelvillkor för optionshandel nedan.

Nyckelord i optionshandel:

Underliggande tillgång: En tillgång för handel som ett derivat baseras på, som täcker råvaror, finansiella tillgångar, räntor och sammansatta index. Den underliggande tillgången för Bitcoin-optioner är BTC / USD-index.

Köpoption: Det ger innehavaren rätt att köpa en tillgång till ett förutbestämt pris inom en viss period.

Säljalternativ: Det ger innehavaren rätt att sälja en tillgång till ett förutbestämt pris inom en viss period.

Utgångsdatum: Datumet då ett alternativ går ut.

Tillvalspremie: Det pris som köparen betalar för ett optionskontrakt. Det ökar när volatiliteten på marknaden ökar.

Lösenpris (eller lösenpris): Det pris till vilket köparen kan köpa eller sälja en underliggande tillgång när han utövar en köp- eller säljoption.

Europeiskt alternativ: En typ av kontrakt som endast kan utnyttjas vid utgångsdatumet. (OKEx-alternativ är europeiska alternativ).

Amerikanskt alternativ: En typ av kontrakt som kan utövas när som helst före utgångsdatumet.

Delvis avveckling: Ingen marginal krävs för att köpare ska ha en lång position. Partiell likvidation kommer således inte att ske på grund av marginalbrist. Endast optionernas säljare måste betala en marginal på grund av sin skyldighet att fullgöra ett kontrakt. När en säljares kontosaldo sjunker under underhållsmarginalnivån på grund av marknadsvolatilitet, kommer delvis likvidation att utlösas.

Kontraktsnamn: Varje optionskontrakt namnges i ordning efter ”underliggande tillgång – utgångsdatum – lösenpris – kontraktstyp (call / put)”. Till exempel betyder ”BTCUSD-190830–10000-C” att detta är ett BTC-optionskontrakt som löper ut den 30 augusti 2019, med ett lösenpris på USD 10 000 och det är en köpoption.

Hur man handlar med OKEx-alternativ?

OKEx BTC / USD-optionskontraktet regleras i BTC (och fler underliggande kryptokurrency kommer snart). Varje optionskontrakts nominella värde är 0,1 BTC.

För att komma igång kan handlare antingen:

 1. Betala en optionspremie för att köpa ett köp- eller säljoption – för att låsa in priserna för att köpa eller sälja den underliggande tillgången när optionskontraktet löper ut; eller
 2. Sälj ett optionskontrakt – för att tjäna optionspremien omedelbart och för att fullgöra skyldigheten att köpa eller sälja det överenskomna antalet underliggande tillgångar till fasta priser vid utgångsdatumet.

Både köparen och säljaren kan stänga de öppna positionerna och frigöra sina rättigheter och skyldigheter i förväg. Vinsten på stängda optionspositioner kan överföras efter daglig avveckling.

Fördelar med optionshandel

Handelsalternativ ger fler värden till din totala investeringsportfölj och låter dig dra nytta av följande fördelar:

 1. Kostnadsbesparing

  Alternativ ger hävstång. Handlare kan köpa ett liknande värde på den underliggande tillgången med en mycket färre fond jämfört med att köpa den på spotmarknaden.

 2. Minskad risk

  Eftersom köpare inte behöver betala någon positionsmarginal är den maximala förlusten av optionsköpare optionspremien. Det kan också bidra till att minska riskexponeringen på spotmarknaden genom att säkra mot fluktuationer i underliggande tillgångspriser.

 3. Mer flexibel

  När investerare inte är 100% säkra på den framtida trenden på kryptomarknaden kan de först avsätta en liten mängd medel för att köpa ett optionskontrakt, vilket bara innebär liten risk.

Det finns fyra typer av strategier du kan utföra i optionshandel, inklusive långa samtal, långa samtal, korta samtala och korta put. Investerare kan handla optioner baserat på rörelsen för underliggande tillgångar, samt tid och volatilitet, vilket tjänar mer avkastning med olika investeringsstrategier.

Grunderna för OKEx-alternativ (ta BTC / USD-alternativ som ett exempel):

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me