Marknadssentimentet är bullrigt, men Bitcoin håller på att nå viktiga motståndsnivåer: Market Watch Weekly

Under den senaste veckan har kryptovalutamarknaden stigit kraftigt. Enligt OKEx-spotprisdata har Bitcoin (BTC) stigit 6,31 procent under de senaste sju dagarna, den sjätte vinsten i rad.

Ethereum (ETH) ökade med 10,1 procent, troligtvis för att användare ser fram emot ETH 2.0 Testnets lansering. Ethereumprice.org släppt en nytt verktyg för att beräkna utdelning av Ethereum 2.0.

Tezos (XTZ) ökade med 22,76 procent förra veckan, vilket är en fördel med att 93 procent av XTZs totala cirkulation (cirka 1,9 miljarder dollar) är låst, per StakingRewards.com data.

Alla dessa kryptovalutor har nästan återhämtat sig efter den historiska försäljningen den 12 mars.

% prisförändring den senaste veckan. Källa: OKEx

“Crypto blir varmt”

Fred Wilson, författare till AVC-bloggen, skrev nyligen “Crypto blir hett och alla vill komma in i åtgärden” i ett inlägg med titeln “Händelsedriven tillväxt”. Freds observation är i linje med matriser på kedjan.

Antalet Aktiva enheter (7-dagars glidande medelvärde) i Bitcoin-nätverket har ökat till sin högsta nivå sedan juli 2019, enligt dataleverantörens Glassnodes diagram.

Måttet för aktiva enheter representerar Bitcoins aktiva adresser. Dessutom överskred antalet adresser som innehåller minst 0,1 Bitcoin 3 miljoner för första gången sedan slutet av 2017 till början av 2018.

Bitcoin: aktiva enheter (7D glidande medelvärde). Souce: Glassnod

Alla dessa data visar att marknadens förtroende inte har förstörts, eller att det har återhämtat sig snabbt. De Crypto Fear & Girighet Index visar också en långsam ökning av marknadens förtroende.

Enligt Arcane Researchs senaste rapport, som publicerades den 24 april, “har index nu sträckt sig i området” Extrem Fear “sedan den 9 mars, den längsta perioden som registrerats sedan indexet lanserades i februari 2018.” Under 20 indikerar att marknaden ligger i området ”Extrem Fear”.

Crypto Fear & Girighet Index. Källa: alternative.me

Fler goda nyheter från den kinesiska marknaden

Den 25 april, lanseringen evenemang för det regeringsledda blockchaininfrastrukturinitiativet, Blockchain-baserat servicenätverk (BSN) hölls i Peking. Detta evenemang markerar att BSN officiellt går in i kommersiella utrymmen och öppnar den utländska Beta-versionen. Det Blockchain-baserade servicenätverket (BSN) är ett gränsöverskridande globalt infrastrukturnätverk över moln, som används för att distribuera och driva alla typer av blockchain-applikationer. BSN syftar till att ändra det befintliga problemet med de höga kostnaderna för att utveckla och distribuera blockchain-applikationer genom att tillhandahålla offentliga blockchain-resursmiljöer till utvecklare..


Tidigare förra veckan, Sina Nyheter avslöjade att Starbucks och Mcdonalds är bland detaljhandelsjättarna som är inbjudna att delta i försöken av DCEP – den digitala Renminbi (RMB) – i staden Xiong’an New Area. DCEP är en digital valuta som sägs vara en av de första i sitt slag. Det kommer att backas 1: 1 med Kinas nationella valuta, RMB.

Ebang, en stor kinesisk Bitcoin-tillverkare av gruvutrustning, officiellt arkiverade för en börsintroduktion på 100 miljoner dollar i avsikt att notera på antingen NYSE eller Nasdaq. Ebangs rival Cannan Inc (Nasdaq: CAN) gick offentligt förra året, men Cannan aktiepriser har minskat mer än 50 procent sedan noteringen.

Gruvhårdvarukriget blir brutalt. Den 17 april, MicroBT meddelat tre nya gruvutrustningar i en onlinekonferens. Och i slutet av mars gick Bitmains mest avancerade gruvrigg – Antminer S19 till salu, säljs inom 24 timmar. Varje hårdvaruföretag gör sig redo för Bitcoins tredje halvering, när gruvbelöningen kommer att halveras och det förväntas att mer ineffektiva gruvarbetare kommer att skjutas ut.

Tjurkörningen är på väg att nå flera viktiga motståndsnivåer

På OKEx BTC / USDT Weekly-diagram har Bitcoin ökat sex raka veckor. Förra gången vi såg denna typ av prestanda var runt mars 2019, då startade Bitcoin en tjurkörning från $ 4000 till över $ 13.000.

Även om de nuvarande kort- och medellångsiktiga mönstren är i en tjurtrend ligger området 7 800 till 8 000 dollar mycket nära startnivån för krasch den 12 mars. Dessutom står priset fortfarande inför flera kommande viktiga motståndsnivåer. Mittlinjen i Bollinger-band på veckodiagrammet är cirka 7 860 dollar, och det glidande genomsnittet på 100 dagar ligger nära 7 985 dollar.

Enligt vår senaste analys av Futures Friday, en veckovis granskning av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx, är Bitcoin-futures tillbaka i contango, vilket innebär att terminskontrakt prissätts högre än spotpriser. En positiv premie indikerar en optimistisk känsla på marknaden om prisrörelser.

Dessutom noterade Arcane Research i terminsmarknaden i sin senaste rapport från den 24 april att “OKEx har säkrat sin topposition den senaste månaden, med en marknadsandel på cirka 28%.”

Som nämnts i förra veckans marknadsöversyn, eftersom priset på Bitcoin fortfarande visar en positiv korrelation med S&P 500 bör vi ta en titt på makroekonomin.

24 procent av S&P 500 företag har rapporterad resultat per Faktauppgifter, som är 15,8 procent lägre än för ett år sedan. Så många som 172 stora företag kommer att rapportera resultat den här veckan, inklusive populära marknadsaktier FAANG, MSFT och TSLA.

Federal Open Market Committee (FOMC) möte den här veckan förväntas hålla räntorna kvar. Initiala arbetslösa anspråk, kärninflation och Chicago PMI kommer att släppas på torsdagen IHS Markit och den ISM tillverkningsindex kommer att släppas på fredag, liksom bilförsäljningsnummer.

Marknadsaktörerna bör fortsätta handla noggrant, vi kan fortfarande inte utesluta möjligheten till ett dubbelt dopp på aktiemarknaden.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map