Konflikten mellan USA och Kina sätter press på risktillgångar – Crypto Market Daily

Risktillgångar har generellt minskat de senaste 24 timmarna på grund av eskalerande konflikt mellan USA och Kina. Efter att den förstnämnda krävde att den senare skulle stänga sitt generalkonsulat i Houston på tisdag meddelade Kina en motåtgärd på fredag ​​genom att beordra USA att stänga sitt konsulat i Chengdu.

Amerikanska aktier stängdes på torsdag, främst på grund av minskande tekniska aktier. Nasdaq Composite Index föll med 244,71 poäng, eller 2,2%, medan S&P 500 sjönk 40,36 poäng, eller 1,23%. De tre huvudindexen på den kinesiska aktiemarknaden sjönk kollektivt i morse, med Shanghai Composite Index nere med nästan 4% och förlorade 3 200-punktsmarkeringen.

Samtidigt närmar sig guldpriset på guld det högsta någonsin nära. Priset på futures i augusti på New York Mercantile Exchange steg med 24,90 $, eller 1,3%, för att stänga till 1 890 $ per uns. Från månadsdiagrammet har guldpriset kommit ut ur ett hausseartat potentiellt kopp-och-handtag-mönster. Nästa motståndsnivå kan vara den historiska toppen på 1 923 dollar.

Under tiden lyckades Bitcoin inte fortsätta sin uppgång och startade en tillbakadragning efter att ha nått en topp på 9 678 dollar enligt OKEx BTC-indexpriset. Ether (ETH) ökade däremot ytterligare 3,14% på grund av optimism kring ETH 2.0-slutnätet.

Det totala börsvärdet för kryptokurrency låg på 289 miljarder dollar. På samma sätt sitter Bitcoins dominans oförändrad, enligt data från CoinGecko.

Andra kryptovalutor med stor kapitalisering har också gått in i en tillbakadragningsfas, där Bitcoin Cash (BCH) och EOS minskade med 1,57% respektive 2,27%. ChainLink (LINK) misslyckades med att bryta motståndet på $ 8,00 och drog tillbaka till $ 7,70-nivån. Algorand (ALGO) minskade med enorma 6,8% under det senaste dygnet.

OKEx Token Index Board från och med 8:00 UTC. Källa: OKEx

Det totala öppna intresset för BTC-futures har ökat med ytterligare 0,57% till 4,5 miljarder dollar över större börser, med OKEx som innehar 910 miljoner dollar i positioner. Den fortsatta ökningen av öppet intresse orsakar nervositet på kryptovalutamarknaden, eftersom historiska data visar att det vanligtvis slutar med en krasch när öppet intresse är alltför stort.

Byt BTC-terminer med öppen ränta (miljarder dollar). Källa: skev

Nya listor på OKEx

Två heta DeFi-tokens är nu listade på OKEx.

Balancer (BAL) -insättningar har varit live sedan 07:00 UTC idag. Spothandel för BAL / USDT och BAL / BTC kommer att finnas tillgänglig klockan 02:00 UTC. Altcoin har ökat mer än 30% under de senaste sju dagarna.

Dessutom öppnade derivatlikviditetsprotokoll Synthetix (SNX) spothandel mot BTC och USDT klockan 7:00 UTC idag. SNX har ökat med cirka 75% under den senaste månaden, men inga ytterligare vinster har skett under den senaste veckan.

Toppvinnare och förlorare

  • DGB / USDT + 9,88%
  • ZEN / USDT + 9,32%
  • NULS / USDT + 6,34%
  • AERGO / USDT -9,28%
  • MITH / USDT -9,96%
  • BNT / USDT -10,58%

Små cap-altcoins har inte gått särskilt vilt under det senaste dygnet. Den största vinsten var DigiByte (DGB) – upp ytterligare 9,88% efter att ha stigit 11,55% igår.

Horizen (ZEN) och NULS ökade med 9,32% respektive 6,34%.

Den största förloraren idag är DeFi token Bancor (BNT). Det sjönk med 10,58% och raderade sina vinster från den här veckan.

BTC teknisk analys

Vi har observerat en fortsatt baisseartad avvikelse på det relativa styrkeindexet per timme, vilket sätter stort tryck på ytterligare ett uppåtgående drag. BTC-priset har varit i en korrigeringsfas under de senaste timmarna, men det ligger fortfarande över sitt 60-timmars glidande medelvärde.

Det 60-timmars glidande genomsnittet är en tröskel i dagens handel. Att bryta under denna nivå kan utlösa en försäljning. Mitttröskeln är cirka 9 420 dollar.

Om BTC-priset kan stabiliseras idag, finns det en chans för ett nytt test av tryckenivåerna 9 700 och 9 800 dollar under helgen.

För ytterligare BTC-handelsdata kan handlare kolla in OKEx Insights Futures Friday-artikel som släpptes tidigare idag.

OKEx BTC Perpetual Swap 1h-diagram. Källa: OKEx, TradingView

ETH teknisk analys

ETH är i ett hausseartat mönster och bryter ut ur en tvåmånaders konsolidering den här veckan. Intradagströskeln kan flyttas upp till $ 266, men ETH har potential att bilda ytterligare en baisseartad divergens på RSI-indikatorn per timme.

OKEx ETH Perpetual Swap 1h-diagram. Källa: OKEx, TradingView

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map