Ihållande ekonomisk osäkerhet skadar högrisktillgångar, inklusive Bitcoin: Market Watch Weekly

Bitcoin’s (BTC) prisvolatiliteten var mycket låg i början av förra veckan och låg mellan ett snävt intervall på $ 9.500 till $ 9.800 fram till Onsdag, 10 juni. Den ledande kryptovalutan försökte sedan bryta igenom tröskeln på 10 000 dollar på onsdagskvällen men avvisades till 9 999 dollar enligt OKEx Spotpriset.

Samma dag Nasdaq satte ett rekordhögt nivå på 10 086 och slog 10 000-nivån för första gången. Vinsterna var dock inte hållbara, medan Federal Reserve varnade för medelfristiga nedåtrisker vid sitt möte nyligen.

Med växande ekonomisk osäkerhet, Bitcoins korrelation med riskabla tillgångar accelererade igen. När Volatility Index (VIX) steg igen, gjorde Bitcoin en enorm korrigering och sjönk så lågt som 9 077 dollar – 6 procent ner under dagen.

Historiskt, när Bitcoin börjar röra sig tillsammans med traditionella tillgångar, fortsätter det ett tag, men det är svårt att säga exakt hur länge korrelationen kvarstår. På marknaden för stora bolag, Cardano (ADA), den högsta vinsten bland de 10 bästa altcoins under veckan innan, hade en negativ avkastning på 12,28 procent den här veckan.

Andra stora mynt underpresterade främst Bitcoin, med Ethereum (ETH) den näst största digitala valutan och avslutade veckan med en förlust på 5,21 procent. Under tiden, EOS minskade 8,55 procent under samma period.

myntprestanda varje veckaVeckovis avkastning av större kryptovalutor 6/8 – 6/15. Källa: Tradingview

Bitcoin Hashrate förväntas hoppa

Enligt OKLink, antalet aktiva adresser i BTC-nätverket mellan 8 juni och 14 juni uppgick till 4 843 297, en ökning med 4,47 procent från föregående vecka, medan antalet transaktioner uppgick till 3 198 639,72 BTC, en minskning med 17,39 procent.

I skrivande stund är den totala nätverkshashastigheten för BTC cirka 113,36 EH / s, vilket är 0,3 EH / s högre än förra veckans genomsnittliga nivå. Med tanke på ökningen av hasrat förväntas den kommande svårighetsjusteringen i morgon leda till en ökning med över 10 procent, vilket tar nivån till den högsta sedan januari 2018, som Pekat ut av Coinmetrics.

Handelsvolymen för Bitcoin futures sjönk till ny 2020-låg

Den 13 juni sjönk handelsvolymen för Bitcoin-futures över börser till ett nytt årligt lågt värde på cirka 5 miljarder dollar, enligt data från Skev. Intradays tre bästa börser var OKEx, Huobi och Binance, med handelsvolymer på 1,4 miljarder dollar, 1,3 miljarder respektive 1,1 miljarder dollar. Det sammanlagda öppna räntan återvände dock till 4 miljarder dollar förra måndagen, vilket var den högsta nivån sedan mitten av marskraschen.

BTC Futures InterestBTC Futures – Aggregerade dagliga volymer. Källa: Skev

Under tiden har det öppna intresset för BTC-optioner nått rekordhögt och toppade 1,5 miljarder dollar förra veckan. Som vi noterade den 10 juni Crypto Market dagligen, optionsmarknaden är mycket hausse över Bitcoin framtid, och CME-optionernas öppna intresse består nästan helt av samtal.

Bitcoin teknisk analys

Det pågår inte mycket köp just nu på grund av retracement under helgen. Vi ser Long / Short-förhållandet på OKEx har sjunkit till ett nyligen lågt värde på 0,9, tillsammans med en mycket låg marginalutlåningsgrad på spotmarginalmarknaden.

Nu när Bitcoin har tappat 9 300 dollar stöd kan en rebound utsättas för betydande försäljningspress. Priset kommer sannolikt att testa slutet av maj på $ 8 750 per OKEx kvartalsvis futures (BTCUSD0925).

BTC USD 15 juniOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4H-diagram. Källa: OKEx

Ser framåt den här veckan

Den andra vågen av Covid-19 har träffa Peking under helgen och utlöste en efterföljande låsning. Traditionella safe-haven tillgångar kan återigen vara till förmån, eftersom guld har klättrat till över 1730 $, och om Bitcoins korrelation med riskfyllda tillgångar förblir hög, är det troligt att försäljningstrycket.

I krypto, VSYS kommer att ha smarta kontrakt släppa den här månaden. KNC håller på att slutföra Katalyst-uppgraderingen medan Zilliqa (ZIL) kommer att slutföra insatsstöd den här månaden.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map