Futures fredag: mars 2020 var den värsta månaden för Bitcoin sedan november 2018

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx – vår högsta volymprodukt.

När den senaste månaden och kvartalet avslutas är det värt att notera att Bitcoin (BTC) har sett sin sämsta månatliga resultatet sedan november 2018. Mars 2020 visade sig också vara Bitcoins värsta marsprestanda på två år.

Den ledande kryptovalutan minskar med 26,56 procent jämfört med månaden per OKEx kvartalspris för BTC, vilket markerar myntets tredje kvartalsförlust i rad.

Under de senaste dagarna steg Bitcoin först till högst 6 932 dollar och började sedan en tillbakadragning och satte ett 7-dagars lägsta värde på 5 802 dollar den 30 mars, innan den slog en ny höjd på 7 327 dollar just i morse den 3 april. cirka 6 900 dollar vid presstid.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) Timdiagram. Källa: OKEx

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdata för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort kvot

Under de senaste sju dagarna har den långa / korta kvoten förblivit i intervallet 0,67 till 0,97, fallande gradvis från fredagens högsta och går nu runt 0,96, vilket innebär att shortsförsäljare fortfarande ligger före längden. Jämfört med historiska data är det nuvarande antalet lågt.

Datainsamlingstid: 3/27 8:00 till 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Lång / kort-förhållandet visar förhållandet mellan det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med att öppna korta positioner under en tidsperiod. Förhållandet är sammanställt från alla futures och eviga swappar. Den långa / kortsidan av en användare bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden, när en lång position har öppnats, måste den också ha en kort position för att balansera den. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Under den senaste veckan har den kvartalsvisa terminsbasen varit konsekvent negativ fram till torsdagen den 2 april. Den negativa premien ökade till mer än $ 80 under den senaste helgen. Det är länge sedan vi senast såg en positiv premie på kvartalsavtal, som för närvarande visar en premie på 20 USD. Detta faktum är ett tecken på en återhämtning av marknadens förtroende.

Tid för datainsamling: 3/27 8:00 till 4/3 8:00 (UTC)


Denna indikator visar det kvartalsvisa framtida priset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på den underliggande tillgången, i detta fall Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är optimistisk. När grunden är negativ indikerar den att den allmänna marknaden är pessimistisk. Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppen ränta (OI) steg till en topp på 4,5 miljarder lördag 28 mars innan den gled till cirka 4 miljarder. OI ligger vid 4,06 miljarder vid presstid, ungefär samma nivå som förra fredagen. Perioderna av tung handel var på torsdag och fredag, åtföljd av en minskning av OI. Jämfört med historiska data är den nuvarande OI låg.

Datainsamlingstid: 3/27 8:00 till 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar. Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt öppnas kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

Köp / Sälj Taker Volume

Under de senaste sju dagarna var försäljningsvolymen (Sell Taker Volume) något högre under de första två dagarna och den aktiva köpvolymen uppstod på torsdagen. Vi kan fortfarande se aktiv köpvolym idag, vilket visas i diagrammet nedan.

Datainsamlingstid: 3/27 8:00 till 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Taker avser affärer som fylls omedelbart, även kända som marknadsorder. Detta står i motsats till Maker, en term som används för att hänvisa till Limit order, när en handel går in i orderboken med ett specifikt pris och väntar på att den ska matchas. 

Buy Taker Volume är den aktiva köpvolymen under en viss tidsperiod, vilket indikerar inflödet. Säljtagarvolym: den aktiva försäljningsvolymen under en viss tidsperiod, vilket indikerar utflödet.

När köpvolymen är hög indikerar det att marknaden är hausse. När försäljningsvolymen är hög indikerar det att marknaden är baisseartad. I allmänhet tenderar detaljhandlare att göra fler beställningar. Köp- och försäljningsvolym kan behandlas som en indikator på marknadsförutsägelsen från detaljhandlare.

Handlarnas insikter

Xuanhaimmoer, TradingView-författare

Idag den 3 april ser jag fortfarande tjurarnas aggressivitet när priset på Bitcoin fortsätter att pressa upp. Igår avvisade antagligen $ 6 950-zonen tjurarna när de försökte gå för långt. Björns reaktion drev omedelbart Bitcoins pris tillbaka till 6650 dollar.

Ändå stöder signalerna på de stora ramarna fortfarande tjurarna, och idag fortsätter de att försöka höja sig över den psykologiska zonen på 7 000 dollar.

Om Bitcoin passerar regionen $ 7000 perfekt och fullständigt kommer priset att närma sig målet $ 7500- $ 7.900. Men om björnarna undertrycker tjurarna är det mycket troligt att vi kommer att se Bitcoin på $ 5800- $ 6100.

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Priset på Bitcoin steg över 7 000 dollar på torsdag, men misslyckades med att bryta igenom den starka motståndsnivån på 7 200 dollar. Med mycket försäljningspress över $ 7000 är det lätt att fejka en breakout. Priset på Bitcoin har testat 7 000 dollar tre gånger i rad, men har inte lyckats bryta igenom, så vi måste undvika att blint jaga uppåt.

Men det hausseartade mönstret i minicykeln är inte över. Short selling är ett alternativ när det finns tydliga tecken på en baisseartad avvikelse nära $ 7 200 $.

Ser vi tillbaka, tenderar april att vara en positiv avkastningsmånad för BTC, upp sju av nio gånger de senaste nio åren. Det är verkligen intressant att se om Bitcoin kommer att följa det mönstret i år.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map