Futures Data ger blandade signaler när Bitcoin följer högrisktillgångar: Futures Friday

Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

Bitcoin’s (BTC) priset handlades inom ett tätt intervall, mellan $ 9 500 och $ 10 000 under veckan, före en kraftig nedgång som tog det så lågt som 9 033 dollar på torsdag, enligt OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) pris. Den ledande digitala valutan har dock återhämtat sig till 9 400 dollar i skrivande stund.

Gårdagens stora tillbakadragande var i linje med det globala marknadsbeteendet när det gäller högrisktillgångar. Med de ekonomiska utsikterna från Federal Reserve och den två miljoner fall av coronavirus rapporterade i USA, steg Volatility Index (VIX) igen. VIX har historiskt flyttat i motsats till Bitcoin riktning.

Under tiden visade OKEx-handelsdata blandade signaler. Quarterly Futures-premien på under $ 100 visar fortfarande medelfristigt förtroende, men Long / Short Ratio under 1.0 och en sub 2.0 Margin Lending Ratio indikerar att detaljhandlare har laddat ner sina innehav.

Nedgången i öppet intresse (OI) antyder också ett visst vinstintag, men handlare kanske vill vänta och se tillvägagångssätt tills marknaden väljer en riktning.

BTC USD-diagramOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D-diagram. Källa: OKEx

OKEx-handelsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort kvot

Det långa / korta förhållandet hade körts under 1,2 under de senaste sju dagarna. Efter att ha sjunkit under 1,0 på tisdag steg det igen en kort stund, men torsdagens tillbakadragning sände förhållandet ner till 0,9, vilket tyder på en övergång till korta positioner.

Bitcoin Long Short RatioDatainsamlingstid: 6/5 0:00 till 6/12 6:00 (UTC)

Lång / kort-förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Detta innebär att det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är under 1 indikerar det att fler har shorts och tvärtom.

BTC-bas

De senaste två kvartalsvisa futurerna gick live idag och flyttade från BTCUSD0925 till BTCUSD1225, och vi såg en hög premie på $ 140 vid lanseringen.


Den kvartalsvisa framtidens kontrakt är nu BTCUSD0925 istället för BTCUSD0626, och dess premie har sjunkit från cirka 200 dollar i mitten av veckan till mindre än 100 dollar nu. Det visar dock fortfarande ett visst förtroende bland marknadsaktörerna på medellång sikt.

BTC-basDatainsamlingstid: 6/5 0:00 till 6/12 6:00 (UTC)

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden mellan dem. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på bitcoinpriset. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse (OI) nådde en topp på torsdagen på 6,6 miljoner kontrakt (1 kontrakt = $ 100) men sjönk avsevärt till 5,8 miljoner kontrakt när priset sjönk. Flytten indikerar att vissa valar med tidigare öppnade shorts har stängt sina positioner, tillsammans med stora likvidationer.

Bitcoin öppet intresseDatainsamlingstid: 6/5 0:00 till 6/12 6:00 (UTC)

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många nya positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Marginalutlåningsgraden har fluktuerat kraftigt under veckan, vilket tyder på att handlare inte är särskilt säkra. Efter torsdagens dopp nådde förhållandet ett nyligen lågt värde på 1,94 och handlas nu nära 2,0, vilket återspeglar kortsiktigt baissentiment på spotmarknaden.

Utlåningsgrad för Bitcoin-marginalDatainsamlingstid: 6/5 0:00 till 6/12 6:00 (UTC)

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata på plats som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra de som lånar BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att bedöma marknadssentimentet. Generellt siktar de som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Efter torsdagens krasch blev stödet på 9 300 dollar en viktig nivå. Att bryta under denna nivå kommer sannolikt att testa 8500. Fredagens snabba rebound gjorde det dock svårt för handlare att vara alltför pessimistiska. Nu när Bitcoins korrelation med andra högrisktillgångar återigen är i rampljuset skulle handlare dra nytta av att hålla ett öga på olika marknader.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map