Flera kryptovalutor överträffade Bitcoin efter måndagens marknadskrasch

Bitcoins prisfall följdes av en återhämtning, men vissa kryptovalutor, många av dem DeFi-tokens, slog Bitcoin-avkastning – Market Update

Kryptovalutamarknaden genomgick betydande volatilitet under den senaste veckan. Först steg Bitcoin från cirka 36 000 dollar till 42 000 dollar mellan torsdagen och fredagen den 7–8 januari. Men då tog den ledande kryptovalutan en nosdyk och fortsatte att falla fyra dagar i rad och nådde en lägst nära $ 30 298 – en nedgång på nästan 28% enligt OKEx BTC-indexpriset.

Under tiden krympte kryptovalutornas totala börsvärde kraftigt och sjönk från 1,1 biljoner dollar till 850 miljarder dollar. Men med en stark återhämtning på onsdagen den 13 januari – främst pumpad av nyheten om att Grayscale återupptog sitt investeringsförtroende – har Bitcoin nu återhämtat nästan 70% av sina förluster..

Under samma tidsram observerade vi att kryptovalutor från olika sektorer överträffade Bitcoin och publicerade en snabb, V-formad vändning efter den marknadsmässiga försäljningen för att nå nya veckotoppar. I denna marknadskommentar undersöker vi orsakerna till dessa starka resultat.

Kryptovalutor från tre sektorer överträffade Bitcoin efter den senaste retracement. Källa: QKL123

Polkadot ser V-formad vändning på grund av kommande slotsauktion

Den snabbaste rebound efter den senaste retracement sågs i Polkadot (DOT) ekosystem, där DOT och Kusama (KSM) står för 87% respektive 6% av indexet. Den 11 januari nådde Polkadot en viktig milstolpe i sin utveckling när den öppnade fallskärmsregistreringar för testnätet Rococo V1.

Parachain-slots är avgörande för Polkadot-nätverket och kommer att auktioneras ut på grund av deras begränsade antal. Varje Polkadot-ekosystemprojekt kan bjuda på en plats genom att sätta in DOT, och vinnarna får sedan möjlighet att ansluta till Polkadot via en bro, liksom andra fördelar. Under tiden meddelade OKEx också stöd för Polkadots auktion med fallskärmsautomater igår.

Dessa händelser ökade tydligt efterfrågan på DOT på kort sikt, vilket ledde till en snabb V-formad vändning av priset. Från och med 8:00 UTC idag har DOT gått upp från $ 7,20-nivåer med cirka 70% under de senaste två dagarna och har upprätthållit en hausseartad fart mot sina auktionsevenemang på slots..

Polkadot bevittnar ett växande ekosystem med 109 substratbaserade projekt under utveckling. Källa: PolkaProject

Stöd i gråskala höll några sekretessmynt flytande

Den 10 januari Barry Silbert, grundare och tidigare VD för Grayscale, främjas två privata valutor – Zcash (ZEC) och Horizen (ZEN) – på hans Twitter. Tidpunkten sammanföll med Bitcoins senaste retracement, vilket gjorde att sekretessvalutasektorn faller betydligt mindre i denna korrigering. Båda tokens har ökat med cirka 80% under de senaste sju handelsdagarna, klockan 8:00 UTC den 14 januari, vilket överträffar betydligt resten av marknaden. 

Eftersom dessa två privata valutor faller under Grayscales engångsprodukter kan de fortsätta att locka till sig institutionellt kapital. Andra altcoins med sekretessfunktioner inkluderar Monero (XMR) och DASH.

Grayscales ökade innehav 2021 har lett till snabbare prishöjningar för ZEC och ZEN. Källa: bybt


DeFi-sektorn kvarstår trots korrigeringar

Data från DeFi Pulse visar att det totala värdet i DeFi-protokoll först ökade från 21,1 miljarder dollar till 23,1 miljarder dollar förra veckan. Detta åtföljdes av en ökning av Bitcoin-priserna från $ 36 000 nivåer till en rekordhög nivå tillsammans med en ökning av priset på Ether (ETH) från $ 1200 till $ 1350. Men under den efterföljande kraschen drog sig likviditetsleverantörer ut ur gruvpoolerna och orsakade att TVL sjönk så lågt som 20,5 miljarder dollar den 13 januari innan de återhämtade sig till sin nuvarande nivå på 22,4 miljarder dollar..

TVL påverkades av marknadssprånget men återhämtade sig snabbt. Källa: DeFi Pulse

DeFi-sektorn, som helhet, återfick sin hausseartade fart ganska snabbt, men särskilt utlåningsprotokollet AAVE och syntetiskt tillgångsprotokoll Synthetix (SNX). En del av anledningen till denna återhämtning var att Förenta staternas kontor för valutaövervakaren publicerade en artikel att diskutera "självkörande banker" bygger på DeFi-protokoll.

Under de senaste timmarna har priset på AAVE och SNX båda nått nya toppar. AAVE är ett namn på LEND-styrningstoken. I början av 2020 prissattes LEND till cirka 0,01 USD. Den 3 oktober konverterades LEND till AAVE i förhållandet 100: 1. AAVE är nu prissatt till $ 143, vilket ger den mer än 140x avkastning på investeringen på drygt ett år. På samma sätt prissattes SNX till $ 1,20 i början av 2020 och har lagt en 13x vinst till sitt nuvarande pris på $ 16.

DeFi Pulse data visar att Aave och Synthetix för närvarande rankas 2: a och 5: e när det gäller TVL, och båda har mer än 2,70 miljarder dollar i låsta. Dessutom, när man tittar på 30-dagars förändring av intäkterna, växer båda protokollen väldigt snabbt och med solida grundläggande.

Aave och Synthetix växer extremt snabbt när det gäller intäkter och TVL. Källa: Token Terminal

Med tanke på den totala avkastningen under de senaste sju dagarna, klockan 8:00 UTC den 14 januari, toppade SushiSwap (SUSHI) och yearn.finance (YFI) DeFi-sektorn med en avkastning på cirka 40%, vilket också överträffade betydligt bättre än Bitcoins 10 % vinst över samma tidsram. Sammanfogningen av dessa två protokoll verkar gynna dem. Det bör dock noteras att under kraschen, eftersom LP-skivor försökte rusa ut genom dörren, gick Ethereums gasavgifter genom taket.

Ethereums höga gasavgifter i tider med dramatisk marknadsvolatilitet gör Layer 2-lösningar attraktiva. Källa: Glassnod

Även om Bitcoin är marknadsledande har vi gång på gång sett att altcoins med ganska solida grundläggande tenderar att överträffa BTC under olika stadier av en tjurmarknad, särskilt eftersom BTC antingen stagnerar eller står inför tillfälliga korrigeringar. Med detta sagt, de flesta altcoins, som ses i "Crypto Winter" av 2018, medför också betydligt högre nedåtrisker jämfört med Bitcoin när tidvattnet blir baisseartat.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map